NURIYE KAI SEMIΗ Ο ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (Ενημέρωση και συγκεντρωτικό απο την δίκη τους)

Η εξουσία του AKP μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησε πόλεμο ενάντια στο λαό. Με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, απέλυσε και συνεχίζει να απολύει χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά του Ερντογάν. Ο σκοπός του AKP είναι, επωφελούμενο από αυτή την κατάσταση, να διώξει από τον κρατικό μηχανισμό όλους όσοι είναι ενάντια στο σύστημά του. Να φοβίσει το λαό με πιέσεις και εξαναγκασμούς. Χιλιάδες αριστεροί, δημοκράτες, δημόσιοι υπάλληλοι, απολύθηκαν χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις.

Η ακαδημαϊκός Nuriye Gülmen και ο εκπαιδευτικός Semih Özakça, ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 9 Μάρτη 2017, ενάντια στις αυθαίρετες και παράνομες πράξεις του Ερντογάν και του κόμματος του.

Την 76η ημέρα της απεργίας πείνας και ενώ η αντίστασή τους μεγάλωνε και διαδίδονταν σε όλη την Τουρκία, τους προφυλάκισαν

Στις 14 Σεπτεμβρίου, 190η μέρα απεργίας, διεξήχθη στην Άγκυρα το δικαστήριό τους.
Θέλοντας να δείξουν την πολιτική απόφαση που πήραν, ο φασισμός της Τουρκίας δεν επέτρεψε στην NURİYE και στον SEMIH να παρουσιαστούν στο δικαστήριο.
Οι δυνάμεις καταστολής δήλωσαν ότι δεν μπορούν να τους μεταφέρουν με ασφάλεια διότι φοβούνται την πιθανή φυγάδευση τους. Το μήνυμα που ακριβώς θελαν να δώσουν ήταν η πολιτική απόφαση που πήραν κατά των αγωνιστών που αντιστέκονται ενάντια στον φασισμό.

«Όπου και να ήμαστε να μην παύουμε να φωνάζουμε τα ονόματα των αγωνιστών NURIYE και SEMIH.»

Οι περισσότεροι δικηγόροι δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο χώρο της δικαστικής αίθουσας.
Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτηση τους έως και στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων που βρίσκονται στις φυλακές του SİNCAN ( είναι αντίστοιχη αίθουσα των δικαστηρίων των φυλακών του Κορυδαλλού..)

Το φασιστικό κράτος της Τουρκιάς συνεχίζοντας την κατασταλτική του πρακτική , συνέλαβε τους δικηγόρους του λάου.
Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να περιορίσει την συμμετοχή τους στο δικαστήριο της NURIYE και του SEMIH.
Στις 12 Σεπτεμβρίου μονάδες της αστυνομίας έκαναν έφοδο στα γραφεία των δικηγορών του λάου και συνέλαβε 20 .
Οι δικηγόροι του λάου που συνελήφθηκαν είναι οι εξής: Şükrüye Erdem, Didem Ünsal, Süleyman Gökten, Zehra Özdemir, Naciye Demir, Ayşegül Çağatay, Yağmur Ereren, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Özgür Yılmaz, Behiç Asçı, Ezgi Çakır, Ahmet Mandacı, Aytaç Ünsal, Aycan Çiçek, Barkın Timtik.
Άμεση απελευθέρωση των δικηγορών του λάου εδω και τώρα.
Οι Ομάδα Δικηγόρων του Λαού, είναι μια ομάδα αλληλέγγυων δικηγόρων, που παρέχουν αφιλοκερδώς την συνδρομή τους, καθαρά σε κινηματική βάση, στα θύματα του Τουρκικού Κράτους και των φασιστικών ορδών των Γκρίζων Λύκων.

Η Nuriye Gülmen και ο Semih Özakça θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να επιστρέψουν στις δουλειές τους και πάρουν πίσω τα δικαιώματά τους, αν και η κατάσταση υγείας τους συνεχώς επιδεινώνεται.

Έγιναν η φωνή εκατομμυρίων ανθρώπων, που εδώ κι 1 χρόνο, αντιστέκονται στο φασισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, που ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 100.000, οι οποίοι με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τους αφαιρέθηκε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα

«Όπου και να ήμαστε να μην παύουμε να φωνάζουμε τα ονόματα των αγωνιστών NURIYE και SEMIH.»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *