Ποι@ είμαστε

ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό ραδιόφωνο «Ραδιοφράγματα» περνά σε νέα εποχή. Η προσπάθεια ατομικοτήτων να στήσουν το δικό τους οδόφραγμα στην κρατική προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, καθώς και να συμβάλλουν – κατά το δυνατόν – στην αντιπληροφόρηση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, απέδωσε σε βάθος χρόνου, και έτσι με την παρακαταθήκη που υπάρχει , αλλά και την δυναμική που έχει αναπτυχθεί , κρίθηκε απαραίτητο να προβούμε στην δημιουργία μιας διαχειριστικής συνέλευσης του μέσου.
ΠΟΛΥΜΟΡΦΊΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΡΧΙΑ
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την κορύφωση της αποδόμησης και της σύνθλιψης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αποτέλεσμα της συστημικής κρίσης του καπιταλισμού. Η κρατική καταστολή σε κάθε επίπεδο, αποτελεί την ύστατη προσπάθεια σωτηρίας ενός οικονομικού μοντέλου που ως χαρακτηριστικά του έχει την πλαστή ευημερία, τις επίκτητες καταναλωτικές ανάγκες και την απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης.
Κράτος και αφεντικά επιτίθενται σε κάθε ατομική ή συλλογική προσπάθεια ανάσχεσης της «κοινωνικής συναίνεσης και ειρήνης», που χρειάζονται για να προχωρήσουν στην αφαίμαξη των ζωών μας. Τα ΜΜΕ πρωτοστατούν σε αυτή την επίθεση και με πρακτικές χειραγώγησης συνειδήσεων, νομιμοποιούν στην κρίση της κοινωνίας κάθε καθεστωτική θηριωδία.
Η ανάγκη για κλιμάκωση των δράσεων – ανάχωμα στην ορμή της κυριαρχίας και η δημιουργία οδοφραγμάτων, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και σε κάθε πιθανό τομέα κοινωνικής ρήξης και σύγκρουσης, θα πρέπει να είναι η μόνη απάντηση. Να δώσουμε δύναμη στο κίνημα και να πάρουμε δύναμη από την αναρχία για να προχωρήσουμε μπροστά.
Η αντιπληροφορηση πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία. Να μην χαϊδέψει αυτιά η να παίζει απλά ωραίες μουσικές. Να γίνουμε ενοχλητικοί στα αυτιά του κράτος και του κεφαλαίου, να τσακίζουμε την κάθε μορφή εξουσίας ,με το λόγο μας από τα ηχεία σε κάθε σπίτι ,στην δουλεία ,στο δρόμο.
Με βάση τα προαναφερόμενα προχωρήσαμε στην δημιουργία του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου web ραδιοφώνου «Ραδιοφράγματα» το 2011 και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος.
Τα Ραδιοφραγματα δέχονται όλες τις τάσεις του Α/Α χώρου, όχι όμως κομματικούς σχηματισμούς.
Δεν προβάλει καθεστωτικές λογικές, πατριαρχικές ,ιεραρχικές δομές. Είμαστε αντιφασιστές/τριες και αντιρατσιστές/ριες ,αντισεξιστες/ριες, αντιμιλιταριστές, εναντία σε ολοκληρωτικές απόψεις κάθε είδους. Εναντιωνόμαστε σε κάθε πατρίδα και κράτος, σύνορα και διαχωρισμούς φύλου ή χρώματος και σεξουαλικού προσανατολισμού.
Επιπλέον θα γίνει προσπάθεια και σε βάθος χρόνου να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από παρεμβάσεις σε γειτονιές και συνοικίες με την μορφή ανοιχτών συζητήσεων ή άλλων μορφών. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε κάθε αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα στον Ελλαδικό χώρο και να προτάξουμε την σημασία της αυτο-οργάνωσης και της αλληλεγγύης στην ζωή μας. Επίσης καλούμε την κάθε ατομικότητα να πραγματώσει μέσα από το ράδιο τις επιθυμίες του.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η αντιπληροφορηση οφείλει να αναδεικνύει κάθε πεδίο αγώνα, με εκπομπές και ηχογραφήσεις εκδηλώσεων αντικρατικού, αντιφασιστικού ,αντιμιλιταριστικού ,αντισπισιστικου και φεμινιστικού χαρακτήρα.
Σαν ραδιόφωνο δημιουργήσαμε επιπλέον μια ανοιχτή ομάδα μεταφράσεων, το »Μεταφραστικό Εγχείρημα Ραδιοφραγματων» το όποιο πλαισιώνει το ράδιο και τον πολύμορφο αγώνα σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.
Καλούμε όλες και όλους να συνδιαμορφώσουμε στα «Ραδιοφράγματα» μέσα από διαδικασίες που στηρίζονται σε αντιεραρχικές συντροφικές σχέσεις ,σε αποφάσεις που λαμβάνονται μέσα από τακτικές συνελεύσεις που αφορούν ένα ραδιόφωνο αντιεμπορευματικού χαρακτήρα αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.