Ποιοί/ποιές είμαστε

Παρουσίαση Α/Α Ραδιοφώνου Ραδιοφράγματα

Το Αναρχικό/ Αντιεξουσιαστικό Ραδιόφωνο «Ραδιοφράγματα» περνά σε νέα εποχή. Η προσπάθεια ατομικοτήτων να στήσουν το δικό τους οδόφραγμα στην κρατική προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, καθώς και να συμβάλλουν – κατά το δυνατόν – στην αντιπληροφόρηση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, απέδωσε σε βάθος χρόνου και έτσι με την παρακαταθήκη που υπάρχει , αλλά και την δυναμική που έχει αναπτυχθεί, κρίθηκε απαραίτητο να προβούμε στην δημιουργία μιας διαχειριστικής συνέλευσης του μέσου.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΡΧΙΑ

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την κορύφωση της αποδόμησης κάθε φύσεως δικαιωμάτων αλλά και της κρίσης αξιών και συνειδήσεων ως αποτέλεσμα της  κρίσης στον κόσμο της εξουσίας. Η κρατική καταστολή σε κάθε επίπεδο, αποτελεί την ύστατη προσπάθεια σωτηρίας ενός οικονομικού μοντέλου (και των υπηρετών/ σκλάβων του) που ως χαρακτηριστικά του έχει την επίπλαστη ευημερία, τις επίκτητες καταναλωτικές ανάγκες και την απαξίωση της ανθρώπινης  ή μη υπόστασης.

Το κράτος και οι σχέσεις εξουσιών μέσα του επιτίθενται σε κάθε ατομική ή συλλογική προσπάθεια ανάσχεσης της «κοινωνικής συναίνεσης και ειρήνης», που χρειάζονται για να προχωρήσουν στην αφαίμαξη των ζωών μας. Τα ΜΜΕ πρωτοστατούν σε αυτή την επίθεση και με πρακτικές χειραγώγησης συνειδήσεων, νομιμοποιούν στην κρίση της κοινωνίας κάθε καθεστωτική θηριωδία.

Η ανάγκη για κλιμάκωση των δράσεων – ανάχωμα στην ορμή της κυριαρχίας και η δημιουργία οδοφραγμάτων, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και σε κάθε πιθανό τομέα ατομικής/ συλλογικής ρήξης και σύγκρουσης, θα πρέπει να είναι η μόνη απάντηση. Να δώσουμε δύναμη στο κίνημα και να προχωρήσουμε μπροστά για την Αναρχία.

Η αντιπληροφόρηση αποτελεί επιτακτική ανάγκη του καθενός/καθεμιάς μας.Ενάντια σε πολιτικαντισμούς, δεν θα πρέπει να χαϊδεύει αυτιά και δεν είναι απλά ωραίες μουσικές. Να γινόμαστε ενοχλητικοί στα αυτιά του κράτους και της εξουσίας, να τσακίζουμε το «φυσιολογικό υπάρχον» με το λόγο και την πράξη μας πάντα και παντού.

Τα Ραδιοφράγματα δέχονται όλες τις τάσεις του Α/Α χώρου, όχι όμως κομματικούς σχηματισμούς. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα παίρνουμε θέση ως ατομικότητες του εγχειρήματος ή συλλογικά ως μέσο με κριτική σκέψη στα τεκταινόμενα του χώρου.

Επιπλέον, δεν προβάλλουν καθεστωτικές λογικές και ιεραρχικές δομές. Είμαστε αντιφασίστες/ριες, αντιρατσιστές/ριες, αντισεξιστές/ριες, αντιμιλιταριστές/ριες, αντισπισιστές/ριες, εναντία σε κάθε είδους ολοκληρωτισμούς και δόγματα. Εναντιωνόμαστε σε πατρίδες και κράτη, σύνορα και διαχωρισμούς φύλου, χρώματος και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Είμαστε εκείνοι/ες οι αθεράπευτα ρομαντικοί/ές που δεν συμβιβαζόμαστε, δεν προσαρμοζόμαστε και διαρκώς ψαχνόμαστε… Οπλίζουμε τις αρνήσεις μας και τις καταθέτουμε με κάθε μέσο. Προχωρώντας για την «ουτοπία», συναντούμε τους εαυτούς μας και μαχόμαστε για την αναρχία.

 

Τρέχοντα σχέδια:

Στα σχέδιά μας είναι η προσπάθεια πραγματοποίησης εκδηλώσεων και ανοιχτών συζητήσεων. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε κάθε αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα και πρωτοβουλία στον Ελλαδικό χώρο και να προτάξουμε την σημασία της αυτο-οργάνωσης και της αλληλεγγύης στις ζωές μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αντιπληροφόρηση οφείλει να αναδεικνύει κάθε πεδίο αγώνα με εκπομπές και ηχογραφήσεις εκδηλώσεων αντικρατικού, αντιφασιστικού, αντιμιλιταριστικού, αντισπισιστικού και φεμινιστικού χαρακτήρα μεταξύ άλλων. Γι’ αυτό και η παρουσία μας θα γίνεται όλο και πιο εμφανής.

Επιπλέον, το Ταμείο Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων των Ραδιοφραγμάτων αποτελεί δομή, η οποία στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους/τις φυλακισμένους/ες αγωνιστές/ριες, πραγματοποιεί καμπάνια οικονομικής στήριξης αυτών μέσα από ένα κύκλο δράσεων (στο παρόν και το μέλλον), καλώντας όσες και όσους μπορούν να ενισχύσουν ηθικά και υλικά. Θεωρούμε τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στη συνθήκη του εγκλεισμού και δεν τους ξεχνάμε.

Ακόμα, δημιουργήσαμε μια ανοιχτή ομάδα μεταφράσεων, το «Μεταφραστικό Εγχείρημα Ραδιοφραγμάτων», το όποιο πλαισιώνει το ράδιο και τον πολύμορφο αγώνα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό τη διάχυση του λόγου μας και την αλληλεπίδραση στο διεθνές συγκείμενο.

Τέλος, καλούμε την κάθε ατομικότητα να πραγματώσει μέσα από το ράδιο τις επιθυμίες της. Καλούμε όλους και όλες να συνδιαμορφώσουμε, να συνεργαστούμε, να συνυπάρξουμε στα «Ραδιοφράγματα» μέσω διαδικασιών που στηρίζονται σε αντιεραρχικές συντροφικές σχέσεις, αποφάσεων που λαμβάνονται μέσα από τακτικές συνελεύσεις και αφορούν ένα ραδιόφωνο αντιεμπορευματικού και αντιδραστικού χαρακτήρα. Φαντασία – Μοναδικότητα – Ελευθερία.

css.php