Περι καταληψεων και αλλων διαμονιων….

|Απο τον “Αντιρρησία της είδησης” σχετικά με την κατάληψη του πολυτεχνείου|

Σήμερα το πρωί όλοι πληροφορηθήκαμε οτι ομαδα συντροφων και συντροφισσων κατελαβε το πολυτεχνείο με διαφορα αιτηματα αλλα κυριως εναντιώθηκε στην παρουσια κομματικων και αλλων νεολαιων, πολιτικων και αλλων που καθε χρονο στηνουν ενα εμπορικο και διαφημιστικο παρτυ στο ιερο χορο του πολυτεχνειου. Ενα χωρο αγωνων και ενα βωμο θυσιας εναντια στο φασιστικο καθεστως της χουντας των συνταγματαρχων. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να εξηγησουμε η να απαριθμησουμε εδω τι σημαινει το πολυτεχνειο και για τον λαο αλλα φυσικα και για τον αναρχικο χωρο…Οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο ας το ψαξει μονος του.

Γιαυτο και τετοιες κινησεις οφειλουν να εχουν την σοβαροτητα και την οργάνωση που τους αναλογουν. Πολλες φορες το θυμικό, μια ιδεα ,ενα φαντασιακο μας ριχνει σε λουμπες δυσκολες…
Ομως η καταληψη εγινε με τον τροπο που εγινε ,με τα καλα του με τα κακα του. Στο επίδικο δηλ με τα αιτηματα και τις προσδοκιες αλλα και το επιθυμητό αποτελεσμα νομιζω δεν διαφωνει κανεις. Κανεις δεν θελει να βλεπει κομματοσκυλα να ασελγουν και να πουλανε πραματιες στο θυσιαστηριο. Κανεις δεν θελει τα βρωμοτραπεζακια του καθε καθεστωτικου κομματικου η απλα προσκυνημενου στην Στουρναρη και στην Πατησιων. Και αυτο σημερα πετυχε. Αλλα ειπαμε και νωριτερα οτι η ολη κατασταση ηταν καπως ανοργάνωτη και αποτομη χωρις καποιες διεργασιες που οφειλαν να γινουν για να γινει κατι μαζικο γιωμενο, δυνατο και πραγματικα ριζοσπαστικο. Κατι τετοιο σαν το σημερινο δεν εχει γινει ξανα απο οτι θυμαμαι (αν κανω λαθος διορθωστε με) αρα υπηρχε εμφανως ενα έλλειμμα, που εν δυναμει μπορει να επιφέρει μια τεραστια ηττα. Πραγμα φυσικα που κανεις δεν θελει. Η θελει? Ποιος θελει μια ηττα? Σιγουρα το κρατος σιγουρα το παρακρατος που ψοφαει για κατι τετοια και σιγουρα οι κομματικοι σαλτιμπαγκοι που δεν πουλησαν σημερα σουβλακια και λουλουδια και φυλλαδες και περιοδικα που ουτε για τον αποπατο δεν κανουν. Μηπως ομως υπαρχει και καποιος αλλος? Ερχομαστε τωρα στα τζιζ θεματα.

Οσοι απαξιωσαν σημερα την ολη κατασταση με τροπο ειρωνικο, ή τρολλικο ή δεν ξερω κι γω πως, υπέπεσαν σε ενα λαθος και αυτοι. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν δινουμε πατηματα τετοια στον εχθρο. Δεν λοιδωρουμε τα οποια πραγματα γινονται με τετοιο τροπο αφηνοντας χωρο στο εχθρο να πατησει εκει που κατι εξελισεται. Υπαρχει μια πραγματικοτητα απο το πρωι. Η καθε κριτικη γινεται μετα το τελος αυτου που συμβαινει. Εκει κανουμε αυτοκριτικες εκει αποτιμουμε τα πεπραγμενα. Στην τελικη προσπαθουμε να γινουμε βοηθητικοί σε μια κατασταση και να σωσουμε ό,τι και οποιον μπορει να σωθει απο αυτο που στραβωσε η δεν πηγε οπως περιμεναμε η θα θελαμε κτλ κτλ.
Οι ειρωνιες εκ του μακροθεν ,τα τρολια και τα καραγκιοζιλικια καλο θα ηταν να σιωπησουν.
Αλλα αν δεν εχεις νιωσει το παλουκι του κνιτη στο κεφαλι σου, δεν μπορεις να κατανοησεις την σοβαροτητα μιας καταστασης που απειλεί να εξελιχθει σε αιμοτοχυσια η σε μια τεραστια ηττα και ξεφτιλα.
Στεκεσαι εκει διπλα, με την κριτικη σου και την διαφοροποιηση σου φυσικα, αλλα εκει διπλα.
Αν το κρατος και το παρακρατος μαζι με τον Περισσο τσακιζε σημερα αυτα τα παιδια τι θα λεγαμε? Αν για αλλη μια φορα το ασυλο γινονταν πατσαβουρι και κενο γραμμα τι θα λεγαμε? Αν υπηρχαν τραυματιες η δεν ξερω κι γω τι σε μια εισβολη εκατερωθεν, τι θα ξημερωνε αυριο ? Ποια αναλυση θα επρεπε να κανουμε η να ξανα σκεφτουμε με νεα δεδομενα?
Σε ενα τοσο ασφυκτικο και περιεργο πολιτικο και κοινωνικο περιβάλλον κανουμε λαθη, κι αυτά μετρανε επι 100. Οι συνεπειες αυτων που κανουμε και λεμε ειναι παρακαταθηκες στην ιστορια. Αυτο ισχύει για ολους/ες μας.

Ολα αυτα λεγονται με αγαπη για τα παιδια που ειναι στο πολυτεχνειο σημερα και αυριο διπλα μας στους δρομους. Ολα αυτα εμφορούνται απο πραγματικη ανησυχία για ολα αυτα που συμβαινουν οχι μονο σημερα αλλα παντα και παντου.

Ειμαστε αναρχικοι και πρεπει να σκεφτομαστε και να πρατουμε με αξιες ,σοβαροτητα ,συναίσθηση, αλληλεγγυη.

Δεν ταιριαζουν σε μας αφορισμοι τετοιου τυπου. Οποιος δεν εξεγείρεται ας κατσει στην γωνια του. Οποιος δεν κανει λαθη δεν μαθαινει ,αρκει να μην κανει τα ιδια. Στον αντιποδα ομως όποιος θελει να κρεμασει καποιον για τα λαθη του καλυτερα να περιμενει …εχουμε να κρεμασουμε πολλους.

Ας κρεμασουμε αυτους που το αξιζουν.

Συντροφικα παντα απο την εκπομπη ”Αντιρρησίας της είδησης ” του α/α ραδιοφωνου Ραδιοφραγματα

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *