Σφαίρα στο μυαλό της εξουσίας

Τετάρτη 11/10 στις 19:00

η Σφαίρα στο μυαλό της εξουσίας παρουσιάζει για 3η συνεχόμενη χρονιά, την ένοπλη προπαγάνδιση ως μέσο πολιτικού αγώνα με κύρια επικέντρωση στις ομάδες του ελλαδικού χώρου που έδρασαν από το 1974 μέχρι και σήμερα.

Η πρώτη εκπομπή αυτής της περιόδου θα έχει ως θεματολογία ,μια πολύ σύντομη αναφορά (απολογισμός ) για τον ένοπλο αγώνα στην Ευρώπη και τον πρόλογο για τις ένοπλες οργανώσεις του ελλαδικού χώρου (από το 1974 έως σήμερα) που δίνουν συνεχώς το παρόν μέσα στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στο καθεστώς.

Φέτος η Σφαίρα στο μυαλό της εξουσίας φιλοδοξεί στο μέτρο που της αντιστοιχεί να ψηλαφίσει μέσα από την ιστορική μνήμη τις εμπειρίες του αγώνα των προηγούμενων δεκαετιών και να ανιχνεύσει εκείνο το νήμα που συνδέει το χθες με το σήμερα του αγώνα για την κοινωνική Επανάσταση στον ελλαδικό χώρο.

“Η ιστορία μας γράφεται στους δρόμους του αγώνα και αποτελείται τόσο από γεγονότα που χαρακτηρίζονται κορυφαία όσο και από καθημερινές στιγμές που φαινομενικά είναι ασήμαντες αλλά έχουν τη δική τους βαρύτητα μέσα στον χρόνο.
Εκατοντάδες οργανώσεις έδρασαν (σε όλο τον κόσμο), χιλιάδες σύντροφοι αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, πολλές χιλιάδες φυλακίστηκαν για αυτή τους τη δράση, αρκετοί σύντροφοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα, είτε έπεσαν σε συμπλοκές με τις δυνάμεις καταστολής, είτε σαν απεργοί πείνας μέσα στις φυλακές, είτε δολοφονήθηκαν από το κράτος ενώ ήταν κρατούμενοι.”

Συντονίσου για να μας ακούσεις στο https://radiofragmata.squat.gr/
Επικοινωνία με τον σταθμό : radiofragmata@espiv.net

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ, ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *