Κείμενο για την καταστολή του Ράδιο Ψαλίδι και των Ραδιοζώνων Ανατρεπτικής Έκφρασης

 

Το Ράδιο Ψαλίδι από τις 9/7 σταμάτησε να εκπέμπει, αιτία αυτού η άμεση εκκένωση η οποία επιβλήθηκε στο στέκι των πολιτιστικών ομάδων στο Ρέθυμνο. Λίγες μέρες μετά ξεκίνησε – για άλλη μια φορά- η επιχείρηση καταστολής του ραδιοσταθμού Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης. Έχοντας δρομολογήσει ήδη διαδικασία επέμβασης των κατασταλτικών αρχών για τη βίαιη διακοπή της εκπομπής λειτουργίας των Ρ Α Έ στα FM , καθώς έγινε καταγγελία που κατατέθηκε από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου 94 Επικοινωνία FM προς την ΕΕΤΤ για υποτιθέμενες παρεμβολές και κατά συνέπεια η ΕΕΤΤ μπορεί να επέμβει αυτεπάγγελτα με τη συνδρομή Εισαγγελέα και ΕΛΑΣ όποτε το θελήσει.

Τέτοιες πρακτικές δεν μας εκπλήσσουν καθώς πολλές φορές στο παρελθόν οι αρχές , το κράτος , με ύπουλο τρόπο πολλές φορές ,έχουν συνεργαστεί με την ΕΕΤΤ και άλλους οργανισμούς ελέγχου και καταστολής, στην προσπάθεια τους να φιμώσουν κάθε ελεύθερη και αντικαθεστωτική φωνή των αναρχικών ραδιοφώνων. Έχοντας βιώσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν ( Radio-Revolt, Indymedia, 98FM, Ράδιο-Κατάληψη, 1431AM, 105FM) οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του κράτους στις υλικοτεχνικές υποδομές των μέσων αντιπληροφόρησης δεν αποδείχτηκαν ικανές να αναστείλουν την λειτουργία των εγχειρημάτων και να φιμώσουν την διάχυση του ανατρεπτικού λόγου. Αντίθετα, εν μέσω του κοινωνικού πολέμου που εντείνεται, τα μέσα αντιπληροφόρησης , αντιστέκονται , συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής και ενισχύουν τις φωνές όσων αντιστέκονται, εξεγείρονται, επαναστατούν.

Οι στοχοποιήσεις των ελεύθερων αναρχικών ραδιοφωνικών σταθμών μέσω των συνεχών επιθέσεων στις υποδομές τους, δεν είναι τυχαία περιστατικά, αλλά είναι μια προσπάθεια καταστολής της ελεύθερης έκφρασης , της δυνατότητας λόγου των αιχμαλώτων μας και του αντικαθεστωτικού λόγου που προάγουν. Οι ελεύθεροι αναρχικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και συνολικά τα αναρχικά μέσα αντιπληροφόρησης επιλέγουν να δίνουν μικρόφωνο / δυνατότητα λόγου σε αδιαμεσολάβητους αγώνες (κοινωνικούς, εργατικούς, φοιτητικούς, κλπ) στους αγώνες μεταναστών που φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στους ολικούς αρνητές στράτευσης , στους αιχμαλώτους μας που το κράτος προσπαθεί να φιμώσει και να καταστείλει την πολιτική τους δράση και γενικά σε όλους εκείνους και εκείνες που φιμώνονται από τον κυρίαρχο λόγο και δεν μπορεί να ακουστεί η φωνή τους.

Ως Ραδιοφράγματα , ένα αυτοοργανωμένο διαδικτυακό α/α ραδιόφωνο προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την ελευθερία του λόγου, την αντιεμπορευματική κουλτούρα και βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας απέναντι στο λόγο των καθεστωτικών ΜΜΕ. Στεκόμαστε μαχητικά αλληλέγγυοι στις/ους συντρόφισσες/ους του Ράδιο Ψαλίδι και των ΡΑΕ και δυναμώνουμε την φωνή μας και την δράση μας απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβολής της εξουσίας.

Οι ελεύθερες φωνές δεν θα φιμωθούν από κανένα!

Όσο προσπαθούν να μας καταστείλουν , τόσο θα δυναμώνουμε

την ένταση μας!

 

Α/Α Ραδιόφωνο, ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *