ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
Τα Ραδιοφραγματα είναι μέσο αντιπληροφόρησης και είναι ανοικτής δημοσίευσης.
Αυτό σημαίνει ότι καθένας/καθεμία έχει το δικαίωμα να στέλνει υλικό ,ειδήσεις, σχόλια, απόψεις, βιωματικά κλπ για δημοσίευση στο μπλογκ του σταθμου ‘η στην σελιδα στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης κτλ ή για ραδιοφωνικό υλικό.
Η ελευθερία αυτή συνεπάγεται την αδιαμεσολάβητη δημοσιοποίηση του υλικού από την συνέλευση του ραδίου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ελέγχεται /πιστοποιείται για την αυθεντικότητα των δημοσιεύσεων, γι’ αυτό παρακαλούμε να είσαστε προσεκτικοί σε αυτά που στέλνετε.
Η ευθύνη του υλικού , πλην αυτών που φέρουν την υπογραφή της συνέλευσης, βαραίνουν τους υπογράφοντες και όχι την διαχειριστική συνέλευση του μεσου.
Η αντιπληροφόρηση, είναι ένα όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην κυριαρχία του συστημικού/καθεστωτικού λόγου, και σαν τέτοιο δεν πρέπει να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο ή να το αντιμετωπίζουμε υποτιμητικά.
Έτσι, θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στους/στις εγκλείστους/ες , σε όσους/ες δεν μπορεί να βγει η φωνή τους έξω από τους τοίχους των φυλακών/ των δεσμών τους, των κάθε είδους εγκλωβισμό, να εκφραστούν ελεύθερα, με τρόπους , που βοηθούν στην κατεύθυνση της συμμετοχής τους , στην μετάδοση της πληροφορίας και στη διεύρυνση της κοινότητας της αντιπληροφόρησης αλλά και συνολικά του αγώνα ενάντια στο κράτος
• Άρθρα και αναλύσεις σε θέματα που αφορούν όλες τις παραμέτρους των αγώνων.
• Προσωπικές μαρτυρίες , βιωματικές καταστάσεις
• Ειδήσεις και γεγονότα που επηρεάζουν ή προέρχονται από τον χώρο των φυλακών/εργασιακά/εκπαίδευση/αλληλεγγύη κλπ
• Ενημέρωση για θέματα που αφορούν το ανταγωνιστικό κίνημα γενικότερα
• Δημιουργία και παραγωγή υλικού που σχετίζεται με όλα τα παραπάνω
Η συνέλευση έχει τη δυνατότητα να μην δημοσιεύσει όταν:
• Υπάρχουν δημοσιεύσεις που αφορούν συλληφθέντες ή υπόδικους αγωνιστές και προκαλούν προβλήματα σε ότι αφορά τις υποθέσεις τους με αναφορά στοιχείων ή άλλου υλικού
• Έχουν ρατσιστικά , φασιστικά χαρακτηριστικά
Το μέσο είναι ένας χώρος πολυφωνίας-πολυμορφίας, με σεβασμό στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Υλικό όμως που εκφράζει οποιασδήποτε μορφής ρατσισμό (πολιτικό, κοινωνικό, εθνικό, φυλετικό) δεν έχουν θέση εδώ.
• Έχουν σεξιστικές αναφορές
Πιστεύουμε στην έμπρακτη και καθημερινή πιστοποίησή της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης.
• Κείμενα με υβριστικές, προσβλητικές, απειλητικές και προσωπικές επιθέσεις
Χωρίς να θέλουμε να τυποποιήσουμε την έκφραση ή να την χειραγωγήσουμε, πιστεύουμε ότι η χρήση του ραδίου αυτού προσφέρεται για την ανάπτυξη της άποψης και της γνώμης, αρκεί αυτό να γίνεται με υπεύθυνη επιχειρηματολογία και σεβασμό προς τους άλλους/άλλες και τις δικές τους απόψεις. Δεν θα γίνουμε ένα μέσο για την αντιπαράθεση μεταξύ ατόμων/συλλογικοτήτων με προσωπικές διαφορές , και δεν θα γίνουμε το πεδίο αντιπαλότητας για να εκφραστούν οι αντιθέσεις μου μπορεί να έχουν κάποιοι/ες, χωρίς την δέουσα επιχειρηματολογία ή τις πολιτικές θέσεις που μπορεί να στηριχτούν
• Περιέχουν καθεστωτικό – κομματικό – οπαδικό λόγο
Το ράδιο είναι χώρος για την προβολή και αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων με σκοπό την αντιπληροφόρηση, δεν προορίζεται στο να μετατραπεί σε χώρο προσέλκυσης οπαδών κάθε είδους.
• Είναι εμφανώς ψευδείς, παραπλανητικές ή συκοφαντικές
Σαν μεσο αντιπληροφόρησης και διαδραστικής ενημέρωσης δεν είναι δυνατόν να συντηρούμε και να δια δίδουμε παραπλανητικές, ψευδείς, συκοφαντικές ή κατασκευασμένες ειδήσεις.
• Ενημέρωση ή κείμενα που είναι στείρα αναπαραγωγή του καθεστωτικού λόγου όπως και εν μέρει αναδημοσιεύσεις από καθεστωτικά μέσα ή blog που έχουν πάρει σαφή θέση, είτε με το λόγο τους είτε με την πρακτική τους ενάντια στους αγώνες.
Τέλος, η συνέλευση μπορεί να μην δημοσιεύει κείμενα που περιέχουν αναφορές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο άτομα ή συλλογικότητες , που περιέχουν άχρηστο υλικό, ασύμφωνο με τον πολιτικό χαρακτήρα του μέσου και που εκθέτει ή/και στοχοποιεί άτομα ή συλλογικότητες.