Η «απλή και καθαρή αλήθεια» είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή.

 

Η «απλή και καθαρή αλήθεια» είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή.

– Όσκαρ Ουάιλντ

[Απάντηση στα μέλη του Ε.Α., Ν. Μαζιώτη – Π. Ρούπα.]

Αρχικά, αντιλαμβανόμαστε πως το κείμενό μας δεν αναγνώστηκε ολοκληρωμένα. Παρατηρήσαμε ότι τα γραφόμενά μας διαστρεβλώθηκαν ή μεταφράστηκαν λανθασμένα. Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, πως είμαστε υπεύθυνοι/ες γι’ αυτά που λέμε/γράφουμε και όχι γι’ αυτά που θέλει να καταλαβαίνει ο/η εκάστοτε αναγνώστης/τρια.

Προς αποκατάσταση της απλής και καθαρής αλήθειας, λοιπόν, το γεγονός της επίθεσης εναντίον του Ν. Μαζιώτη και όσα ενημερωτικά ακολούθησαν σχετικά με την υγεία του, δεν τέθηκαν υπό αμφισβήτηση από εμάς και αναπαράχθηκαν ακριβώς, όπως δημοσιεύτηκαν. Τα κείμενα στοχοποίησης των πολιτικών κρατουμένων που ακολούθησαν εκ μέρους του Ε.Α. ωστόσο, πολύ συνειδητά επιλέξαμε να μην τα αναπαράγουμε, γιατί επαναλαμβάνουμε ότι οι εσωτερικές διενέξεις, υπό υποκειμενικό πρίσμα, δεν προσφέρουν σε πολιτικό επίπεδο το παραμικρό, ενώ εντείνουν την πόλωση και στοχοποιούν συντρόφους/ισσες εντός και εκτός των τειχών.

Εμείς, σε θολές καταγγελίες περί ενόχων, που φέρουν τέτοιο πολιτικό ειδικό βάρος, αρνούμαστε κατηγορηματικά να συμμετέχουμε, παίρνοντας μέρος σε ανταλλαγή πυρών.

Επίσης, σε εκβιαστικές εγκλήσεις του τύπου «Να λάβουν όλοι/ες θέση, διαφορετικά υπηρετούν το κράτος και είναι συνένοχοι», απαντάμε ξανά πως η θέση ενός μέσου αντιληροφόρησης ΔΕΝ είναι να αναδημοσιεύει ό,τι δημοσιεύεται ή να ακολουθεί συνταγές υπέρ ή κατά των κρατουμένων. Περιεκτικά και ξεκάθαρα.

Έπειτα, το κείμενο δεν ετίθετο επί προσωπικού σε καμία περίπτωση. Εμείς, από την πλευρά μας, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε τις θέσεις μας σε σχέση με τα αντίστοιχα γεγονότα, διακατεχόμενοι/ες από κριτική σκέψη και προς χάριν της αντιπληροφόρησης και μόνο.

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, λοιπόν, όχι μόνο δεν υπονομεύσαμε την απεργία του Ν. Μαζιώτη (όπως αναφέρεται στο κείμενο του ίδιου και της Π. Ρούπα) αλλά προωθήσαμε τις πληροφορίες των οποίων τα σημαινόμενα είχαν πράγματι σημασία, ενώ προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατό πιο υπεύθυνα την πληροφορία που παραγόταν (όπως προσπαθούμε να κάνουμε πάντα).

Σε αυτήν την περίπτωση, επαναλαμβάνουμε, πως δε θα γινόμασταν υπαίτιοι/ες υπονόμευσης του αγώνα κατά του Νέου Σωφρονιστικού Κώδικα, ο οποίος στην παρούσα φάση είχε και έχει για εμάς τη μέγιστη πολιτική και ηθική αξία στον πόλεμο κατά του κράτους και των σωφρονιστικών του μηχανισμών. Παρακάτω (παράρτημα), παραθέτουμε με τη σειρά τα links ως απόδειξη των λεγομένων μας.

Όσον αφορά την πραγματικότητα υπό την δική μας οπτική:

Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι/ες για τα γεγονότα, τις λεπτομέρειες (που κάνουν τη διαφορά) ή για ό,τι συμβαίνει (και ας μην τραβηχτεί αυτή η φράση σε ακραία επίπεδα), καθώς είμαστε απόντες/απούσες. Από εκεί και πέρα, έχουμε τεθεί υπέρ της αναρχίας και της υπεράσπισής της με όλα τα μέσα. Έτσι, είμαστε κατά της εσωτερικής σύγκρουσης και της πόλωσης, όπως είμαστε ενάντια σε πολιτικαντισμούς και διπλωματικές διαδικασίες ή της παραγωγής λόγου χωρίς επιχειρήματα.

Δεν είμαστε, ούτε υποκρινόμαστε τις αυθεντίες. Αντιλαμβανόμαστε την πολιτική μας θέση ως αντίθετη σε ό,τι έπεται του αρχικού γεγονότος της επίθεσης.

Επίσης, δεν ξέρουμε αν έχει καν σημασία, να πούμε πως δεν είμαστε παρακρατικοί/ές ή «παραπαίδια» κανενός. Για εμάς δεν υπάρχουν πρόσωπα εντός ή εκτός φυλακής που τίθενται υπεράνω κριτικής, ούτε φυσικά εμείς.

Τέλος, είμαστε υπέρ της κριτικής, τη χρειαζόμαστε για να εξελισσόμαστε προσωπικά και συλλογικά, αν μη τι άλλο. Να είναι όμως, κριτική για εμάς. Κριτική με επιχειρήματα υπό διαδικασίες υγιούς αμφισβήτησης, σεβασμού και ανατροφοδότησης, όχι στείρας οπτικής ή κραξιματικών πρακτικών.

Δεν ανεχόμαστε να εγκαλούμαστε, ενώ δεν έχουμε γίνει (ακούσια ή εκούσια) κατανοητοί/ές ή να καλούμαστε να απαντήσουμε εν ονόματι τρίτων.

 

Δεν είμαστε εδώ έξω όλοι, λείπουν οι μισοί.

Αλληλεγγύη στον Αγώνα όλων των κρατουμένων ενάντιο στο Νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

Δύναμη στους έγκλειστους συντρόφους και συντρόφισσές μας.

 

Α/Α Ιντερνετικό Ραδιόφωνο Ραδιοφράγματα

Ελεύθερες Φωνές, Γκρεμισμένες Φυλακές

 

Υ.Γ.: Είναι το πρώτο και μοναδικό κείμενο που δημοσιεύουμε σε σχέση με το γεγονός, καθώς δεν επιθυμούμε να μπούμε σ’ έναν κυκλώνα συγκρούσεων, ο οποίος δεν προσφέρει τίποτα στην αντιπληροφόρηση και τον πολιτικό λόγο του χώρου, γενικότερα. Σε μια εποχή σαν αυτήν που ζούμε εδώ και τώρα, εμείς επιλέγουμε την πλευρά της σύνεσης, της συνέπειας και του σεβασμού στα πιστεύω μας.

 

Παράρτημα:

Ανακοίνωση Ραδιοφραγμάτων σχετικά με τα γεγονότα στις φυλακές: https://radiofragmata.squat.gr/2017/12/23/%CE%B7-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5/

Κείμενο Μαζιώτη – Ρούπα προς Ραδιοφράγματα: https://athens.indymedia.org/post/1582150/

Οι αναρτήσεις στη σελίδα facebook – Ραδιοφράγματα τις ημέρες που τα γεγονότα συνέβησαν είναι διαθέσιμες προς προβολή.

(Π.χ. https://athens.indymedia.org/post/1581828/ – το συγκεκριμένο ανέβηκε μια μέρα αργότερα από την ημέρα δημοσίευσης στο Indymedia)

 

 

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

css.php