Ποιοί/ποιές είμαστε

Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο του Α/Α Web Ραδιοφώνου Ραδιοφράγματα

Το Αναρχικό/ Αντιεξουσιαστικό Web Ραδιόφωνο «Ραδιοφράγματα» διανύει μια νέα εποχή. Η προσπάθεια ατομικοτήτων να στήσουν το δικό τους οδόφραγμα στην κρατική προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ, καθώς και να συμβάλλουν – κατά το δυνατόν – στην αντιπληροφόρηση σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, απέδωσε σε βάθος χρόνου κι έτσι με την παρακαταθήκη που υπάρχει, αλλά και την δυναμική που έχει αναπτυχθεί, κρίθηκε απαραίτητο να προβούμε στην δημιουργία μιας διαχειριστικής συνέλευσης του μέσου. Η διαχειριστική, αυτή, συνέλευση μετά από εσωτερικές και εξωτερικές διεργασίες, και πάντα σύμφωνα με το συγκείμενο της εποχής, αντιλαμβάνεται την ευθύνη και την υποχρέωση στο πολιτικό πλαίσιο, στις αξίες και στα πιστεύω των μελών της και θεωρεί το μέσο ως εργαλείο του Α/Α χώρου και των συστατικών του (δηλαδή, των ατόμων κι εγχειρημάτων που τον απαρτίζουν). Προερχόμενες από διαφορετικά μετερίζια και με πολιτικές διαφορές, έχουμε ως αρχές τη συντροφικότητα και τον σεβασμό – αρχικά σε καθένα από τα μέλη και μετέπειτα στο σύνολο – ενεργώντας αναλόγως και μην κάνοντας βήμα πίσω από τα συναποφασισμένα παραπάνω.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΡΧΙΑ
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την κορύφωση της αποδόμησης κάθε φύσεως δικαιωμάτων αλλά και της κρίσης αξιών και συνειδήσεων ως αποτέλεσμα της κρίσης στον κόσμο της εξουσίας. Η κρατική πολιτική (από αριστερά και δεξιά) και η ολομέτωπη καταστολή σε κάθε επίπεδο, αποτελεί την ύστατη προσπάθεια σωτηρίας ενός οικονομικο-πολιτικού μοντέλου (και των υπηρετών/ σκλάβων του) που ως χαρακτηριστικά του έχει την επίπλαστη ευημερία, τις επίκτητες καταναλωτικές ανάγκες, την αποξένωση, τον κανιβαλισμό και την απαξίωση της ανθρώπινης ή μη υπόστασης. Ταυτόχρονα, η ακροδεξιά αναδύεται παντού ευθέως ή εμμέσως υπό τον δημοκρατικό μανδύα. Κι όλα αυτά σε έναν πλανήτη που απομυζείται καθημερινά και οι ισορροπίες του μετρούν αντίστροφα.

Το κράτος κι οι υπαλληλικές σχέσεις εξουσιών μέσα του επιτίθενται σε κάθε ατομική ή συλλογική προσπάθεια ανάσχεσης της «κοινωνικής συναίνεσης και ειρήνης», που χρειάζονται για να προχωρήσουν στην αφαίμαξη των ζωών μας. Τα ΜΜΕ πρωτοστατούν σε αυτή την επίθεση και με πρακτικές χειραγώγησης συνειδήσεων νομιμοποιούν στην κρίση της κοινωνίας κάθε καθεστωτική θηριωδία.

Η ανάγκη για κλιμάκωση των δράσεων – ανάχωμα στην ορμή της κυριαρχίας και η δημιουργία οδοφραγμάτων, όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και σε κάθε πιθανό τομέα ατομικής/ συλλογικής ρήξης και σύγκρουσης, θα πρέπει να είναι η μόνη απάντηση. Να δώσουμε δύναμη στο κίνημα και να προχωρήσουμε μπροστά για την Αναρχία.

«Μη λες πως είμαστε λίγοι… Πες μονάχα ότι είμαστε αποφασισμένοι…» εδώ και τώρα…

Η αντιπληροφόρηση αποτελεί επιτακτική ανάγκη του καθενός/καθεμιάς μας. Τίθεται ενάντια σε πολιτικαντισμούς, οπορτουνιστικές πρακτικές και φετιχιστικά σύνδρομα· δεν χαϊδεύει αυτιά, ενώ το ράδιο ως μέσο δεν είναι απλά ωραίες μουσικές. Να γινόμαστε ενοχλητικοί στα αυτιά του κράτους και της εκάστοτε εξουσίας, να τσακίζουμε το «φυσιολογικό υπάρχον» με το λόγο και την πράξη μας πάντα και παντού.

Επιπλέον, δεν προβάλλει καθεστωτικές λογικές και ιεραρχικές δομές. Είμαστε αντιφασίστες/τριες, αντιρατσιστές/ριες, αντισεξιστές/ριες, αντιμιλιταριστές/τριες, αντισπισιστές/ριες, εναντία σε κάθε είδους ολοκληρωτισμούς και δόγματα. Εναντιωνόμαστε σε πατρίδες και κράτη, σύνορα και κάθε είδους πλαστούς διαχωρισμούς (π.χ. φύλου, χρώματος, σεξουαλικού προσανατολισμού). Η ατομική αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς.

Τα Ραδιοφράγματα δέχονται όλες τις τάσεις του Α/Α χώρου, όχι όμως κομματικούς σχηματισμούς ούτε φερέφωνα αυτών. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα παίρνουμε θέση ως ατομικότητες του εγχειρήματος ή συλλογικά ως μέσο με κριτική σκέψη στα τεκταινόμενα του χώρου.

Είμαστε εκείνοι/ες οι αθεράπευτα ρομαντικοί/ές που δεν συμβιβαζόμαστε, δεν προσαρμοζόμαστε και διαρκώς ψαχνόμαστε… Οπλίζουμε τις αρνήσεις μας και τις καταθέτουμε με κάθε μέσο. Προχωρώντας για την «ουτοπία», συναντούμε τους εαυτούς μας και μαχόμαστε για την αναρχία.

Τρέχοντα σχέδια:

  • Η προσπάθεια πραγματοποίησης εκδηλώσεων και ανοιχτών συζητήσεων. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε κάθε αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα και πρωτοβουλία στον ελλαδικό – κι όχι μόνο – χώρο και να προτάξουμε την σημασία της αυτο-οργάνωσης και της αλληλεγγύης στις ζωές μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αντιπληροφόρηση οφείλει να αναδεικνύει κάθε πεδίο αγώνα με εκπομπές και ηχογραφήσεις εκδηλώσεων αντικρατικού, αντιφασιστικού, αντιμιλιταριστικού, αντισπισιστικού και φεμινιστικού χαρακτήρα μεταξύ άλλων. Γι’ αυτό και η παρουσία μας θα γίνεται όλο και πιο εμφανής.
  • Επιπλέον, το Ταμείο Αλληλεγγύης Πολιτικών Κρατουμένων των Ραδιοφραγμάτων αποτελεί δομή, η οποία στα πλαίσια της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους/τις φυλακισμένους/ες αγωνιστές/ριες, πραγματοποιεί καμπάνια οικονομικής στήριξης αυτών μέσα από ένα κύκλο δράσεων (στο παρόν και το μέλλον), καλώντας όσες και όσους μπορούν να ενισχύσουν ηθικά και υλικά. Θεωρούμε τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στη συνθήκη του εγκλεισμού και δεν τους ξεχνάμε. Until every cage is empty!
  • Ανά διαστήματα τρέχουν κι άλλες καμπάνιες κατά τις ανάγκες που υπάρχουν ή εμφανίζονται, ενώ στηρίζουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία συντρόφων/ισσών.
  • Ακόμα, δημιουργήσαμε μια ανοιχτή ομάδα μεταφράσεων, το «Μεταφραστικό Εγχείρημα Ραδιοφραγμάτων», το όποιο πλαισιώνει το ράδιο και τον πολύμορφο αγώνα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό τη διάχυση του λόγου μας και την αλληλεπίδραση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, καλούμε την κάθε ατομικότητα να πραγματώσει μέσα από το ράδιο τις επιθυμίες της. Καλούμε όλους και όλες να συνδιαμορφώσουμε, να συνεργαστούμε, να συνυπάρξουμε στα «Ραδιοφράγματα» μέσω διαδικασιών που στηρίζονται σε αντιεραρχικές συντροφικές σχέσεις, αποφάσεων που λαμβάνονται μέσα από τακτικές συνελεύσεις και αφορούν ένα ραδιόφωνο αντιεμπορευματικού και αντιδραστικού χαρακτήρα. Φαντασία – Μοναδικότητα – Ελευθερία.

Επικοινωνείτε μαζί μας εδώ: radiofragmata@espiv.net καθώς, και στις σελίδες του σταθμού στα social media.

 

Α/Α Web Radio Ραδιοφράγματα