Πολιτική δημοσίευσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Τα Ραδιοφράγματα είναι μέσο αντιπληροφόρησης και ανοικτής δημοσίευσης.

Αυτό σημαίνει ότι ο/η καθένας/καθεμιά έχει το δικαίωμα να στέλνει υλικό,ειδήσεις, σχόλια, απόψεις, βιωματικά κ.λπ. προς δημοσίευση στο μπλογκ του σταθμού ή στις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ως ραδιοφωνικό υλικό.

Η ελευθερία αυτή συνεπάγεται την αδιαμεσολάβητη δημοσιοποίηση του υλικού από την συνέλευση του ραδίου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ελέγχεται /πιστοποιείται για την αυθεντικότητα των δημοσιεύσεων, γι’ αυτό παρακαλούμε να είσαστε προσεκτικοί σε αυτά που στέλνετε.

Η ευθύνη του υλικού, πλην αυτών που φέρουν την υπογραφή της συνέλευσης, βαραίνουν τους υπογράφοντες και όχι την διαχειριστική συνέλευση του μέσου.

Η αντιπληροφόρηση, είναι ένα όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην κυριαρχία του συστημικού/καθεστωτικού λόγου, και σαν τέτοιο δεν πρέπει να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο ή να το αντιμετωπίζουμε υποτιμητικά.

Έτσι, θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα στους/στις εγκλείστους/ες , σε όσους/ες δεν μπορεί να βγει η φωνή τους έξω από τους τοίχους των φυλακών/δεσμών τους, των κάθε είδους εγκλωβισμένων να εκφραστούν ελεύθερα με τρόπους που βοηθούν στην κατεύθυνση της συμμετοχής τους, στην μετάδοση της πληροφορίας και στη διεύρυνση της κοινότητας της αντιπληροφόρησης αλλά και συνολικά του αγώνα ενάντια στο κράτος.

Είναι παραπάνω από καλοδεχούμενα:

 • Άρθρα και αναλύσεις σε θέματα που αφορούν όλες τις παραμέτρους των αγώνων∙
 • Προσωπικές μαρτυρίες, βιωματικές εμπειρίες∙
 • Ειδήσεις και γεγονότα που επηρεάζουν ή προέρχονται από τον χώρο των φυλακών/εργασιακών/εκπαίδευσης/υγείας/αλληλεγγύηςκ.λπ.∙
 • Ενημέρωση για θέματα που αφορούν το ανταγωνιστικό κίνημα γενικότερα∙
 • Δημιουργία και παραγωγή υλικού που σχετίζεται με όλα τα παραπάνω.

Η συνέλευση έχει τη δυνατότητα να μην δημοσιεύσει όταν:

 • Υπάρχουν δημοσιεύσεις που αφορούν συλληφθέντες ή υπόδικους αγωνιστές και προκαλούν προβλήματα σε ότι αφορά τις υποθέσεις τους με αναφορά στοιχείων ή άλλο υλικό∙
 • Έχουν ρατσιστικά , φασιστικά χαρακτηριστικά. Το μέσο είναι ένας χώρος πολυφωνίας-πολυμορφίας με σεβασμό στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Υλικό,όμως, που εκφράζει οποιασδήποτε μορφής ρατσισμό (πολιτικό, κοινωνικό, εθνικό, φυλετικό) δεν έχουν θέση εδώ.
 • Έχουν σεξιστικές αναφορές. Πιστεύουμε στην έμπρακτη και καθημερινή πιστοποίησή της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης.
 • Κείμενα με υβριστικές, προσβλητικές, απειλητικές και προσωπικές επιθέσεις. Χωρίς να θέλουμε να τυποποιήσουμε την έκφραση ή να την χειραγωγήσουμε, πιστεύουμε ότι η χρήση του ραδίου αυτού προσφέρεται για την ανάπτυξη της άποψης και της γνώμης, αρκεί αυτό να γίνεται με υπεύθυνη επιχειρηματολογία και σεβασμό προς τους άλλους/άλλες και τις δικές τους/τις απόψεις. Δεν θα γίνουμε ένα μέσο για την αντιπαράθεση μεταξύ ατόμων/συλλογικοτήτων με προσωπικές διαφορές και δεν θα γίνουμε το πεδίο αντιπαλότητας για να εκφραστούν οι αντιθέσεις που μπορεί να έχουν κάποιοι/ες, χωρίς την δέουσα επιχειρηματολογία ή τις πολιτικές θέσεις που μπορεί να στηριχτούν
 • Περιέχουν καθεστωτικό – κομματικό – οπαδικό λόγο. Το ράδιο είναι χώρος για την προβολή και αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων με σκοπό την αντιπληροφόρηση, δεν προορίζεται στο να μετατραπεί σε χώρο προσέλκυσης οπαδών κάθε είδους.
 • Είναι εμφανώς ψευδείς, παραπλανητικές ή συκοφαντικές. Σαν μέσο αντιπληροφόρησης και διαδραστικής ενημέρωσης δεν είναι δυνατόν να συντηρούμε και να διαδίδουμε παραπλανητικές, ψευδείς, συκοφαντικές ή κατασκευασμένες ειδήσεις.
 • Ενημέρωση ή κείμενα που είναι στείρα αναπαραγωγή του καθεστωτικού λόγου, όπως και εν μέρει αναδημοσιεύσεις από καθεστωτικά μέσα ή blog που έχουν πάρει σαφή θέση, είτε με το λόγο τους είτε με την πρακτική τους ενάντια στους αγώνες.

Τέλος, η συνέλευση μπορεί να μην δημοσιεύει κείμενα που περιέχουν αναφορές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο άτομα ή συλλογικότητες, που περιέχουν άχρηστο υλικό, ασύμφωνο με τον πολιτικό χαρακτήρα του μέσου και που εκθέτει ή/και στοχοποιεί άτομα ή συλλογικότητες.

Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των εποικοδομητικών αναφορών/συζητήσεων/διαφωνιών με σεβασμό στον συνομιλητή προς χάριν της ανατροφοδότησης και της διάχυσης του λόγου μας.

Επικοινωνείτε μαζί μας, εδώ: radiofragmata@espiv.net καθώς, και στις σελίδες του σταθμού στα social media.

Α/Α Web Radio Ραδιοφράγματα

css.php