News/ Articles

786 άνθρωποι προφυλακίστηκαν τον μήνα που μας πέρασε επειδή εναντιώθηκαν στην επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν

Φεβρουάριος 19, 2018

Συνολικά 786 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί για τη κριτική τους στάση απέναντι στην επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα.

Ο υπουργός εσωτερικών δήλωσε στις 19 Φεβρουαρίου ότι έχουν γίνει 85 διαδηλώσεις από την έναρξη της επιχείρησης στο Αφρίν, ως εναντίωση σε αυτή την επιχείρηση. Συνολικά 786 άνρθωποι έχουν προφυλακιστεί είτε επειδή πήγαν σε τέτοιες διαδηλώσεις είτε γιατί «έκαναν προπαγάνδα κατά αυτής της επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σύμφωνα με τον υπουργό.

Στις 22 Ιανουαρίου, τουρκικά στρατεύματα μπήκαν στην περιοχή του Αφρίν, το οποίο ελέγχει το παράνομο κουρδικό εργατικό κόμμα (PKK) , μέρος του PYD. Ενώ τα περισσότερα κόμματα στην Τουρκία τάχθηκαν υπέρ της εναντίωσης στην επιχείρηση αυτή, η αστυνομία προφυλάκισε, μεταξύ άλλων, πολλούς δημοσιογράφους που άσκησαν κριτική στην επιχείρηση από την έναρξή της.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ / φωτογραφίες απο Twitter


Μαδρίτη, Ισπανία: Πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους/ις αναρχικούς/ες και αντιφασίστ-ρι-ες κρατούμενους/ες στη Μόσχα

Φεβρουάριος 19, 2018

 

ΠΗΓΗ


Αμβούργο, Γερμανία: Επίθεση στην Eurocommand, εταιρεία συστημάτων παρακολούθησης που συνεργάζεται με την αστυνομία

Φεβρουάριος 19, 2018

 

 

Μας κλέβεται το οξυγόνο, σας κλέβουμε το οξυγόνο!

Το βράδυ 17 προς 18 Φεβρουαρίου 2018 στοχεύσαμε την εταιρεία Eurocommand GmbH, στη οδό 92b Gärtner,  στο Halstenbek 25469, της οποίας σπάσαμε τα παράθυρα και πετάξαμε μέσα στα δωμάτια βουτανικό οξύ.

Τουλάχιστον από την OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe – Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) και το συνέδριο G20, η αστυνομία του Αμβούργου κατασκευάζει ένα νέο λογισμικό για «ζωντανή» παρακολούθηση. Η δημιουργία του αποδίδεται στην Eurocommand  και το λογισμικό της, CommandX. 696 μπάτσοι εκπαιδεύτηκαν σε ένα πρόγραμμα 368 ωρών για να μάθουν να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα.

Η πυροσβεστική και το κέντρο διάσωσης εξοπλίστηκαν επίσης με το CommandX. Η ενσωμάτωση των δεδομένων των οχημάτων στα ήδη υπάρχοντα συστήματα ελέγχου εξασφαλίζει μια τρομακτικά μεγάλη ανταλλαγή δεδομένων.

Στο αρχηγείο του Alsterdorf, όλα τα γεωχωρικά δεδομένα συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη οθόνη κατά τη διάρκεια της G20 και προβλήθηκαν με τη μορφή του χάρτη.  Οι εναέριες φωτογραφίες από τα ελικόπτερα των μπάτσων και τα βίντεο από τις κάμερες σώματος των μπάτσων και τις κάμερες στους δρόμους ήταν επίσης διαθέσιμα αμέσως, στον τρέχοντα χρόνο.

Με βάση αυτά, ο συντονισμός των δυνάμεων δράσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ήταν έγκαιρος. Παρόλα αυτά έφταναν καθυστερημένοι τις περισσότερες φορές.

Σύμφωνα με τη Γερουσία (Senate), το λογισμικό CommandX αποδείχθηκε πως «δεν έχει ελλείμματα».

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι εκπρόσωποι της Κρατικής Προστασίας (State Protection), η Αστυνομία (Federal Police)  και ο στρατός ανέφεραν πως είχαν καθίσει μπροστά από τις οθόνες στο κέντρο διαχείρισης. Το αν η Eurocommand και τα εξοπλισμένα drones χρησιμοποιήθηκαν στη G20 δεν έχει αποδειχθεί. Όπως και να χει, το λογισμικό CommandX έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει τέτοιες πληροφορίες.

Δεν είναι μόνο όμως η ανάπτυξη του λογισμικού αυτού ο λόγος που στοχοποιήθηκε η Eurocommand. Ο Sascha Pomp είναι διευθύνων σύμβουλος της Eurocommand. Η στάση του οπίου όσον αφορά στους διαδηλωτές της G20 είναι ξεκάθαρη στις δηλώσεις του, του οποίους περιγράφει ως «άρρωστους και αντικοινωνικούς» και ως «αγέλη που δεν της αξίζει σεβασμός ή συμπάθεια». Μια άλλη φορά ανέφερε « Είναι εύκολο – βάλε τον δεξιό όχλο και τους αριστερούς τρομοκράτες σε ένα δωμάτιο όπου θα έχουν άμεση επαφή, κλείδωσε τη πόρτα και περίμενε…». Παρόμοια όπως και το AfD (το ακροδεξιό κόμμα Alternative for Germany) αναφέρθηκε στο τουίτερ για επιτυχείς επιχειρήσεις εκκαθάρισης  και επιμελώς αναμετέδιδε στο τουίτερ τα νέα των μπάτσων κατά τη διάρκεια των ημερών που διεξαγόταν το συνέδριο.

Η επίθεση μας στοχεύει σε αυτούς που θέλουν να μας παρακολουθούν και να μας ελέγχουν, και σε εκείνους που τους παρέχουν τα μέσα για αυτό το σκοπό.  

Fuck you Eurocommand!

 

Commando-X

ΠΗΓΗ


Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη διεθνή εβδομάδα αλληλεγγύης στους/στις αναρχικούς/ες και αντιφαστίστ-ρι-ες κρατούμενους/ες στην Ρωσία

Φεβρουάριος 18, 2018

Η εβδομάδα από τις 5 έως τις 12 Φεβρουαρίου ήταν η  διεθνής εβδομάδα αλληλεγγύης στους/στις  αναρχικούς/ες και αντιφαστίστ-ρι-ες κρατούμενους/ες. Πραγματοποιήθηκαν 21 δράσεις  ενάντια στην καταστολή σε 21 πόλεις της Ρωσίας καθώς και σε πολλές δράσεις από ξένα συντρόφια, από τη Λευκορωσία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

 

Μοιράστηκε υλικό πληροφοριακού χαρακτήρα και φυλλάδια, έγιναν γκράφιτι και στενσιλς, κρεμάστηκαν πανό που ενημέρωναν για την καταστολή ενάντια σε αναρχικούς. Πραγματοποιήθηκαν δράσεις στις περιοχές: Kaliningrad, Altai, Kursk, Novosibirsk, Samara, Kemerovo, Astrakhan, Volgograd, Rostov-on-Don, Izhevsk, Penza, St. Petersburg, Moscow, Nakhodka, Chelyabinsk και Vorkuta.

 

 

Σηκώθηκαν πλακάτ που ενημέρωναν για την τρομοκρατία των FSB ενάντια στους αναρχικούς , στις περιοχές: Yekaterinburg, Kandalaksha, Tomsk, Sochi, Moscow, St. Petersburg και Saratov.

Στη περιοχή Samara, διοργανώθηκε ένα απόγευμα αλληλεγγύης. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την καταστολή ενάντια σε αναρχικούς και για τους βασικούς κανόνες συνομωσίας. Έπειτα, προβλήθηκε η ταινία “Sacco and Vanzetti”, η οποία πραγματεύεται την ιστορία αυτών των ανθρώπων οι οποίοι διαδήλωναν για την απανθρωπιά και την μη χρησιμότητα του κρατικού συστήματος και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα για την καταστολή των διαμαρτυριών.

Στη Μόσχα, πραγματοποιήθηκε μια ανεπίσημη πορεία αναρχικών ενάντια στην παρανομία του FSB. Αρκετοί άνθρωποι μπλόκαραν την Myasnitskaya, μια από τις κεντρικές γειτονικές οδούς του  Lubyanka, όπου βρίσκεται το κεντρικό γραφείο του FSB. Πέρασαν από κει κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «το FSB είναι ο κύριος τρομοκράτης»

 

 

Δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες χώρες. Στη Λευκορωσία, αναρχικοί μοίρασαν φυλλάδια ενημερωτικού χαρακτήρα για τις προσαγωγές Ρώσων αναρχικών.

Στη περιοχή Lutsk της Ουκρανίας, έγιναν γκραφιτι σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Ρώσους αναρχικούς.

Δράσεις έγιναν επίσης στις περιοχές: Warsaw, Gdansk (Πολωνία) και Prague (Τσεχία).

Στη Πράγα, Τσεχία, έγινε μια συναυλία ως ένδειξη συμπαράστασης στους Ρώσους αναρχικούς. Στη συναυλία ενημέρωσαν τον κόσμο για την καταστολή τη Ρωσία και μαζεύτηκαν χρήματα για τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό, ο οποίος βοηθά τους πολιτικούς κρατούμενους. Χρήματα μαζεύτηκαν και σε συναυλία των Ognemöt, Adrestia and Prophets V in Tallinn και Tartu, στην Εσθονία.

Μία ακόμα εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα για την καταστολή στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη, Ουγγαρία, όπου επίσης μαζεύτηκαν χρήματα.

Στη Γαλλία, έγινε μια κουζίνα αλληλεγγύης, τα έσοδα της οποίας δώθηκαν για τους Ρώσους αναρχικούς.

Ακόμη, πολλές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Minneapolis πραγματοποιήθηκε βραδιά αλληλεγγύης και στο Brooklyn μια προβολή ταινίας. Το αντιφασιστικό διαδικτυακό κατάστημα από το Portland διέδωσε πληροφορίες για την καταστολή και μάζεψε χρήματα για την υποστήριξη των αναρχικών σε καταστολή. Στο Kansas, έγινε διαδήλωση σε ένδειξη υποστήριξης των Ρώσων αναρχικών. Στη Νέα Υόρκη, σηκώθηκαν πλακάτ στο ρωσικό προξενείο. Επιπλέον, εκπρόσωποι του κινήματος Revolutionary Abolitionist movement από τη Νέα Υόρκη εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.

 

 

Δράση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στο Toronto, στον Καναδά. Αναρχικοί σήκωσαν πανό σε μία από τις πιο πολυπληθείς πλατείες της πόλης, ενημερώνοντας τους διερχόμενους για την καταστολή στη Ρωσία.

 

 

Η εβδομάδα αλληλεγγύης ήταν προσανατολισμένη στους Ρώσους αναρχικούς, που υπόκεινται σε καταστολή από το FSB. Το Φθινόπωρο του 2017, το FSB συνέλαβε έξι αναρχικούς από τη περιοχή Penza. Η αιτία σύλληψης ήταν ότι έπαιζαν το παιχνίδι airsoft το οποίο θεωρείται από τις μυστικές υπηρεσίες ως μέσο εκπαίδευσης για την κατάλυση του κράτους. «Φυτεύτηκαν» όπλα τους κρατούμενους και κατηγορήθηκαν για οργάνωση τρομοκρατικής ομάδας. Για μήνες, οι κρατούμενοι βασανίζονταν και ξυλοκοπούνταν άγρια μέχρι να συμφωνήσουν στις κατηγορίες εναντίων τους. Κρεμάστηκαν ανάποδα, ξυλοκοπήθηκαν, βασανίστηκαν με ηλεκτρισμό. Τον Ιανουάριο 2018, πολλοί αναρχικοί απήχθησαν από τη περιοχή St. Petersburg. Δύο ύποπτοι και ένας μάρτυρας απήχθησαν και βασανίστηκαν όλοι. Έναν από τους κρατούμενους τον πήγαν στο δάσος για να τον βασανίσουν. Ένας άλλος κρατούμενος βασανίστηκε για περισσότερες από μια ημέρες. Επίσημα και μόνο, η ανάκριση κράτησε μια μέρα –από τις τρις ακριβώς τα ξημερώματα μέχρι τις τρεις ακριβώς τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Παρόλο που ένας από τους υπόπτους και ο μάρτυρας κατέθεσαν για τα βασανιστήρια, οι αρχές του κράτους δεν έλεγξαν τις καταθέσεις τους.

Το FSB ανακοίνωσε σχέδια για συλλήψεις 24 αναρχικών σε Moscow, St. Petersburg, Penza και Belarus, με τη κατασκευασμένη υπόθεση της τρομοκρατικής ομάδας.

Επίσης στη Κριμαία, ειδικές δυνάμεις προφυλάκισαν τον αναρχικό και κοινωνικό ακτιβιστή Yevgeny Karakashev. Αιτία για την προφυλάκιση είναι η ενεργής συμμετοχή του Yevgeny στον κοινωνικό αγώνα των κατοίκων της χερσονήσου. Την ημέρα της σύλληψης, ο δήμαρχος της Evpatoria (περιοχή της Κριμαίας) συναντήθηκε με διαδηλωτές ενάντια στην κατασκευή ουρανοξυστών και έκανε νύξη για πιθανές συλλήψεις. Ο λόγος για τη σύλληψη του Yevgeny ήταν η συμμετοχή του σε ένα διαδικτυακό τσατ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αμέσως μετά το τέλος της εβδομάδας δράσεων αλληλεγγύης στους Ρώσους αναρχικούς, η καταστολή συνεχίζεται στη Μόσχα. Στις 13 Φεβρουαρίου, νωρίς το πρωί, μια αναρχική, η Elena Gorban συλλαμβάνεται. Καταπατώντας όλους τους κανόνες, δεν έδιναν άδεια στην Elena για δικηγόρο μέχρι να δηλώσει ένοχη για επίθεση στα γραφεία του κυβερνώντος ρωσικού κόμματος, “United Russia”. Την ίδια μέρα, ο αναρχικός Alexei Kobaidze, συνελήφθη και προφυλακίστηκε με την ίδια κατηγορία. Ο λόγος για τις συλλήψεις ήταν μια ανεπίσημη διαδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στη Μόσχα ενάντια στην τρομοκρατία του FSB. Νωρίς το πρωί, πριν διαδοθεί η πληροφορία για τις συλλήψεις στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, τα φιλικά προς τη κυβέρνηση κανάλια δημοσίευσαν ένα βίντεο από κέντρα κράτησης με το μήνυμα ότι αναρχικοί που συμμετείχαν στη διαδήλωση, προφυλακίστηκαν στη Μόσχα. Οι ανακριτές της Elena την ρώτησαν και για την διαδήλωση αν και οι κρατούμενοι κατηγορήθηκαν για επίθεση ενάντια στο κόμμα “United Russia” και όχι για τη συμμετοχή στη διαδήλωση.

Συνεχίζουν να γίνονται δράσεις αλληλεγγύης στη Ρωσία μετά τις συλλήψεις. Στη περιοχή Chelyabinsk, αναρχικοί σήκωσαν πανό κοντά στο κτίριο του FSB και πέταξαν μια βόμβα καπνού στη περιοχή του κτιρίου. Και στα προάστια της Μόσχας, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σε αλληλεγγύη με τους αναρχικούς σε καταστολή.

 

Καλούμε όλες/ους να συνεχίσουν την καμπάνια αλληλεγγύης!

ΠΗΓΗ


Μπολόνια : η αστυνομία επιτίθεται σε αντιφασίστες διαδηλωτές κοινωνικών κέντρων : Αύρες και δακρυγόνα. Κόκκινη Ζώνη για την συγκέντρωση του ακροδεξιού κόμματος Forza Nuova.

Φεβρουάριος 16, 2018

 

Χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και εισέβαλαν στην πλατεία Galvani στη Μπολόνια, για να δηλώσουν την εναντίωση τους στην ομιλία του φασίστα Roberto Fiore σε εκδήλωση του ακροδεξιού κόμματος Forza Nuova. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εκδήλωση αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες τους απώθησαν με αύρες και δακρυγόνα. Υπήρξαν εφτά τραυματίες, έξι εκ των διαδηλωτών και ένας ασφαλίτης του από το μετακινούμενο τμήμα ασφαλείας της Padova ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι στιγμές έντασης και οι συγκρούσεις σημειώθηκαν σε μια ακτίνα λίγων εκατοντάδων μέτρων από το κέντρο της Μπολόνια.

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας η ένταση ήταν πολύ μεγάλη με δύο στιγμές κορύφωσης. Οι πρώτες συγκρούσεις σημειώνονται στις 2 το μεσημέρι με επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία Galvani εναντίων των διαδηλωτών δύο κοινωνικών χώρων, κατά την οποία τραυματίζονται πέντε άτομα (μεταξύ των οποίων και ένας ασφαλίτης). Λίγα λεπτά νωρίτερα από τις 2 μ.μ., ακόμα μια σφοδρή σύγκρουση σημειώνεται στην οδό Φαρίνι, κοντά στην πλατεία Galvani : Ξυλοδαρμοί, υδροφόρες από τη μία και ρίψη πυροτεχνημάτων και μπουκαλιών από την άλλη.

Όλα αυτά συνέβησαν με αφορμή την προεκλογική συγκέντρωση της Forza Nuova, (σ.τ.μ Οι εκλογές στην Ιταλία θα λάβουν χώρα στο α΄ τρίμηνο του 2018), η οποία προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις. Τα προεόρτια των συγκρούσεων που έμελλε να συμβούν ξεκίνησαν από το πρωί. Γύρω στις 12 το μεσημέρι η κολλεκτίβα Hobo έκανε έφοδο στο δημαρχείο της πόλης και άνοιξε πανό που έγραφε “Το δημοτικό συμβούλιο κάνει πλάτες στους φασίστες”. Το πανό που άμεσα κατέβηκε από δύο αστυνομικούς , προμήνυε τα όσα θα συνέβαιναν αργότερα.

Δεν πέρασε ούτε μια ώρα από το περιστατικό στο δημαρχείο, και το σκηνικό μεταφέρεται στην πλατεία Galvani, σε απόσταση 200 μέτρων σε ευθεία γραμμή. Στην πλατεία αυτή είναι προγραμματισμένη η ομιλία του φασίστα Roberto Fiore μετά τις 7:30 μ.μ. Σιγά σιγά  διαδηλωτές από διάφορες κολλεκτίβες ξεκινούν να μαζεύονται, στην αρχή ήταν 70 άτομα. Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και τεθωρακισμένα οχήματα. “Σήμερα θα αντισταθούμε” φώναζε ο συγκεντρωμένος κόσμος πριν ξεκινήσει η επίθεση της αστυνομίας. “Η ομιλία Fiore είναι τεράστια προσβολή, κι εμείς λέμε ΟΧΙ στο φασισμό”

 

Στις 2:05 μ.μ. περίπου, ξεσπάει το χάος. Η αστυνομία ξεκινάει την επίθεση με ξυλοδαρμούς προσπαθώντας να απωθήσει τους διαδηλωτές μακριά από την πλατεία και υπάρχουν τραυματισμοί. Μια δημοσιογράφος της εφημερίδας Corriere di Bologna που κινηματογραφούσε το συμβάν με το κινητό της τηλέφωνο, τραυματίζεται στο χέρι. Άνδρες της ασφάλειας εξωθούν τους διαδηλωτές προς την οδό Farini και την πλατεία Cavour. Η κίνηση στους δρόμους δυσχεραίνεται και το κέντρο της πόλης στρατιωτικοποιείται: Τα τεθωρακισμένα οχήματα είναι είκοσι στον αριθμό, και εμφανίζονται και οι αύρες.

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να κινούνται προς το μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Nettuno και ενώνεται με την περιφρούρηση των ομάδων Anpi και Cgil. Το σώμα των διαδηλωτών που πλέον έχει γίνει πιο στιβαρό, φωνάζει συνθήματα αλληλεγγύης προς έναν αγωνιστή της CUA (Collettivo Universitario Autonomo), ο οποίος είχε συλληφθεί το πρωί της ίδιας ημέρας με κατηγορίες που είχαν να κάνουν με την συγκέντρωση του προηγούμενου Σαββάτου στην Piacenza. Η πόλη της Μπολόνια παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα : Είχαν να συμβούν πολλά ακόμα εκείνο το βράδυ, όπως προμήνυε η δυναμική παρουσία των τουλάχιστον χιλίων διαδηλωτών, που πλέον είχαν προχωρήσει προς την πλατεία Maggiore.

Περιφρονητική ήταν η δήλωση του φασίστα Matteo Salvini, αρχηγού της Λέγκας του Βορρά : “Κάνω έκκληση στον λαό της Μπολόνια. Μια πόλη χαρισματική, πόλη των ποιητών και των τραγουδοποιών…Μην πιστεύετε τα παιδιά του μπαμπά, αυτοί δεν είναι αντιφασίστες. Όποιος κάνει πολιτική δια της βίας είναι παράνομος”. O Piero Fassino του PD (Partito Democratico = Δημοκρατικό κόμμα), επίσης σχολίασε σε τόνο σκληρό αλλά λιγότερο προκλητικό : “Είναι απαράδεκτο να βαφτίζονται οι πράξεις βίας, ως πράξεις αντίστασης. Οι πράξεις βίας σε βάρος μιας δημοκρατικής συγκέντρωσης ή σε βάρος των δυνάμεων της αστυνομίας δεν μπορούν να περάσουν στην ιστορία ως πράξεις αντίστασης. Όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις πράξεις δεν γνωρίζουν την αξία της λέξης αντίσταση, και λερώνουν την ιστορία της χώρας μας.”

Από την άλλη πλευρά, αριστερά κόμματα (Prc & Liberi e Uguali) έκαναν δηλώσεις στήριξης των διαδηλωτών: “Η αλληλεγγύη μας στους αντιφασίστες αγωνιστές που δέχτηκαν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής είναι πάντα δεδομένη. Είναι ντροπή να καταστέλλονται οι αντιφασίστες, ενώ οι ξενοφοβικοί, οι νεοναζί και οι νεοφασίστες να μπορούν να έχουν βήμα και να μιλάνε. Ο φασισμός δεν πρέπει να έχει κανένα δικαίωμα λόγου”

“Η κατάληψη μιας πλατείας για να παρεμποδιστεί οι ομιλίες των φασιστών είναι χρέος κάθε δημοκρατικού ανθρώπου. Είναι γελοίο να βάζουν μπροστά τις δυνάμεις καταστολής να κυνηγάνε και να δέρνουν διαδηλωτές, και παράλληλα να δίνουν χώρο και λόγο στη Forza Nuova”.

 

ΠΗΓΗ


Βερολίνο, Γερμανία: Είμαστε όλοι/ες τρομοκράτες/ισσες – Αλληλεγγύη στους αναρχικούς κρατούμενους στην Ρωσία

Φεβρουάριος 16, 2018

 

Από την οδό Rigaer, στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης και οργής στους αναρχικούς κρατούμενους στην Ρωσία, ως απάντηση στο κάλεσμα από τη Ρωσία για διεθνής ημέρες αλληλεγγύης στους Ρώσους αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους.

 

Αυτές τις μέρες μάθαμε για τις συλλήψεις των αντιφασιστών και αναρχικών στη Ρωσία. Ήδη τον Οκτώβρη και Νοέμβρη 2017, στη πόλη Penza, έξι άνθρωποι συνελήφθησαν και βασανίστηκαν άγρια από την μυστική αστυνομία FSB. Φέτος τον Ιανουάριο, στην πόλη St. Petersburg ακολούθησε ένα δεύτερο κύμα συλλήψεων με δύο άτομα που πρώτα απήγαγε η FSB για μια ημέρα και αφού ήταν ήδη μια μέρα προφυλακισμένα. Παράλληλα οι μυστικές υπηρεσίες, καθοδηγούμενες από την κυβέρνηση του Πούτιν, πραγματοποιούσαν εφόδους σε σπίτια σε διάφορες πόλεις. Ως αιτιολόγηση της καταστολής το FSB δημιούργησε μια αναρχική ομάδα με το όνομα “Net”, η οποία σχεδίαζε μια σειρά επιθέσεων για τις μέρες των προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο του 2018 καθώς και για τις μέρες του παγκόσμιου κυπέλλου τον Ιούνιο και Ιούλιο 2018 στη Ρωσία που θα οδηγούσαν σε ένοπλη σύγκρουση, τα μέλη της οποίας υποτίθεται βρίσκονται σε πολλές πόλεις της Ρωσίας και Λευκορωσίας. Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την ύπαρξη αυτής της ομάδας. Τα μόνα στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι οι καταθέσεις των συλληφθέντων, τις οποίες το  FSB απέσπασε από τους ίδιους έπειτα από βασανιστήρια και την απειλή περαιτέρω βασανιστηρίων. Στην Penza, η ομάδα δημιουργήθηκε από τις καταθέσεις του πρώτου συλληφθέντα. Εκτός από αυτό το πρώτο άτομο που από τις αρχές του χρόνου βγήκε από την φυλακή και βρίσκεται σπίτι του με κατ’ οίκον περιορισμό, όλοι οι άλλοι είναι ακόμα προφυλακισμένοι.

Ο εκφοβισμός και η φυσική βία που υποβάλλονται οι κρατούμενοι σε συνθήκες προφυλάκισης, αποκαλύπτουν τη σκληρότητα του κρατικού συστήματος. Ενώ η δημοκρατία στη Γερμανία ακόμη προσπαθεί να κουκουλώσει τη σκληρότητα τις κρατικής εξουσίας, οι συνθήκες στη Ρωσία μας βεβαιώνουν, ότι οι φρουροί του συστήματος μπορούν να διατηρούν την εξουσία τους μέσω της απειλής και της υπόνοιας πρόκλησης σωματικής βίας.

Η καταστολή θα έπρεπε να μας αποθαρρύνει, να νικήσει τα κινήματα και να μας τραβήξει καθέναν μας μέσα στο ελεγχόμενο σύστημα ή ακόμα και να μας καταστρέψει. Είναι πολύ δύσκολο να μην νιώθεις αδύναμος, να μην νιώθεις ανίκανος να τους εναντιωθείς. Αλλά αν ακούσουμε τα μηνύματα οργής και αγώνα των  αναρχικών ακριβώς από αυτά τα μέρη, παίρνουμε κουράγιο. Μας δείχνουν πως σε κάθε μέρος που χτυπάει μια ανθρώπινη καρδιά στο ρυθμό της εξέγερσης, μπορούν να υπάρξουν στιγμές αντίστασης. Μας δείχνουν ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρή μπορεί να είναι η καταστολή, θα υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να παλεύουν για τις ιδέες τους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Από τους κρατούμενους της G20 στο Αμβούργο στους κρατούμενους στην Penza ή στο St. Petersburg to Berlin – όσο πιο δυνατή είναι η καταστολή τους, τόσο πιο οργισμένη και έντονη η αντίστασή μας.

Rigaer 94

ΠΗΓΗ


Ισραήλ: Επίθεση στο γραφείο μετανάστευσης στο Τελ Αβίβ, σε αλληλεγγύη με τους Αφρικανούς που ζητούν άσυλο και αντιμετωπίζουν την απέλαση

Φεβρουάριος 16, 2018

Στις 28 Ιανουαρίου 2018, βανδαλίσαμε το γραφείο πληθυσμού, μετανάστευσης και συνόρων (PIBA) στο Τελ Αβίβ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην απέλαση αφρικανών μεταναστών.

Έξω από το γραφείο βρέθηκαν αρκετά κεφάλια από κούκλες καλυμμένα με κόκκινη μπογιά. Ανάμεσα στα κεφάλια και τις μπογιές υπήρχαν σημειώματα που έγραφαν «τα χέρια σας είναι βαμμένα με το αίμα τους, αυτή είναι μόνο η αρχή».

Τον περασμένο μήνα, το ισραηλινό κοινοβούλιο Knesset ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που ονομάζεται “Infiltrator’s Law”, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για τις απελάσεις μεταναστών από την Ερυθραία και το Σουδάν και αυτούς που αναζητούν άσυλο από τον Μάρτιο, καθώς και για την φυλάκιση για ακαθόριστο χρόνο εκείνων που αρνούνται να φύγουν «εθελοντικά».

 

ΠΗΓΗ


ΑΝΟΙΧΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της 15/2/18, ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ : ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΘΗΡΑΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ “

Φεβρουάριος 16,2018

Η πολιτική της αριστεράς είναι απαράμιλλα ενάντια στους φασίστες αλλά αποφεύγει να πάρει θέση εναντίον των μεταναστών που μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε στις πόλεις και στις χώρες μας. Εμείς οι γυναίκες της Δύσης γνωρίζουμε ότι για την κουλτούρα και την θρησκεία τους θεωρούμαστε όλες πουτάνες. Νεότερες ή μεγαλύτερες, μεσήλικες και ηλικιωμένες είμαστε πιθανά θύματά τους. Αυτοί είναι άντρες και δεν μας δημιουργούν μόνο ανασφάλεια, αλλά άγχος και τρόμο.

“ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ”

ΠΗΓΗ : Καθεστωτική εφημερίδα Diretto da Belpietro


Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ.

“Hevalen” στην κουρδική γλώσσα, θα πει σύντροφος.

Φεβρουάριος 13, 2018

Δευτέρα 19/2, 17:30, στη Βενετία (Aula Morelli, c/o Palazzo Malcanton Marcorà), παρουσίαση του βιβλίου

“HEVALEN” – Γιατί πήγα στη Συρία να πολεμήσω το ISIS.

Εισηγητής / συγγραφέας : Davide Grasso.

O Davide Grasso αφηγείται βήμα προς βήμα κάθε στάδιο της διαδρομής που επέλεξε να ακολουθήσει, ξεκινώντας από τη σφαγή του Μπατακλάν στο Παρίσι και την σημασία που αυτό είχε για την Ευρώπη.

Είναι η ιστορία του Tirej, όνομα μάχης του Davide στις YPG, μονάδες λαϊκής προστασίας που  πλαισιώνονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στις οποίες κατατάχτηκε το 2016.

Το ταξίδι του ξεκινάει από την Τουρκία με κατεύθυνση την Παλαιστίνη, περνώντας από την Ιορδανία στο Ιράκ, για να καταλήξει στη Συρία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα , όπως τη δύναμη της θρησκείας και τη βία, την προσφυγιά, όλα απότοκα του πολέμου που λαμβάνει χώρα στη μέση ανατολή τα τελευταία χρόνια.

Το βιβλίο του είναι μια ζωντανή μαρτυρία για τον κόσμο του σήμερα, ένα κόσμο γεμάτο πληγές, με δυσοίωνες προοπτικές. Επίσης το βιβλίο θέτει περίπλοκα ερωτήματα που βασανίζουν χιλιάδες ανθρώπους : Πώς θα καταλήξει η κατάσταση στην Ευρώπη ; Στη Συρία ; Και ποιο είναι το μέλλον της δημοκρατική ομοσπονδίας της Β.Συρίας ;

Ο συγγραφέας μόλις επέστρεψε από ένα ακόμα ταξίδι στο Ιράκ και στη Συρία στα πλαίσια της συνάντησης της  αντιπροσωπείας αλληλέγγυων Ιταλών με την δημοκρατική ομοσπονδία της Β. Συρίας. Από την συνάντηση αυτή υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση στη βόρεια Συρία, και στην Μ.Ανατολή ευρύτερα, και κυρίως για τις τουρκικές επιθέσεις στο καντόνι του Αφρίν.

 

#DefendAfrin #NoFlyZone4Afrin #NoFlyZone4Rojava#ErdoganNotWelcome #FreeOcalan #FreeKurdistan #BijiRojava#BijiSerokApo


Τορίνο : 17/2 στις 4μμ, Πορεία και συγκέντρωση έξω από τις φυλακές.

Φεβρουάριος 13, 2018

Την ημέρα της πρωτοχρονιάς , έξω από τις φυλακές Vallette του Τορίνο μια παρέα φίλων αλληλέγγυων στους κρατούμενους βρέθηκε αντιμέτωπη με την αστυνομία ρίχνοντας τους πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ εκείνοι απαντούσαν με δακρυγόνα και ξύλο. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Έξι άτομα προσήχθησαν και ένας από αυτούς ο Marcello φυλακίστηκε.

Στην Αurora του Τορίνο, η κρατική καταστολή -συχνά με την βοήθεια ελικοπτέρων- έχει γίνει ασφυκτική.

Οι φυλακές του Τορίνο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και “επαναπροώθησης” είναι γεμάτα από τους πιο φτωχούς και καταπιεσμένους αυτής της πόλης, κι αυτό είναι κάτι που δεν ανεχόμαστε.

Να μάθουμε να τους πολεμάμε όλοι και όλες μαζί.

Για όσους.ες δεν έχουν άδεια παραμονής, για όσους.ες δεν έχουν μόνιμη δουλειά, για όσους.ες δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο και διαλέγουν να κάνουν καταλήψεις, για όσους.ες επαναστατούν ενάντια στον κόσμο αυτό και του πετούν πέτρες και μπουκάλια :

Πορεία το Σάββατο στις 17/2, 4μμ στο σταθμό του τραίνου Ceres του Τορίνο και συγκέντρωση έξω από τα τείχη της φυλακής την Κυριακή 18/2, 5μμ στο τέρμα της γραμμής 3 του τραμ.


Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης/δράσης το Σαββατοκύριακο 23-24-25 Φεβρουαρίου ενάντια στην νέα απαγόρευση καταλήψεων στο Βέλγιο

Φεβρουάριος 10, 2018

 

Το καλοκαίρι του 2017 ένας νέος νόμος ψηφίστηκε στο Βέλγιο για να καταστήσει την πρακτική της κατάληψης παράνομη. Το φθινόπωρο εφαρμόστηκε ο νόμος αυτός.

Θα θέλαμε να καλέσουμε σε ένα διεθνές σαββατοκύριακο αλληλεγγύης ενάντια στο νέο νόμο. Επειδή οι αυτόνομοι χώροι απειλούνται διεθνώς, επειδή δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υποστηρίζουμε τους χώρους μας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 23 – 24  – 25,  2018

ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

ΠΗΓΗ


Schmitten, Ελβετία – Εμπρηστική επίθεση στην Implenia, που εμπλέκεται στην κατασκευή των φυλακών του Bässlergut

Φεβρουάριος 8, 2018

 

Τη νύχτα της 14ης προς 15η Ιανουαρίου τοποθετήθηκαν και πήραν φωτιά προσανάμματα πάνω στα λάστιχα των οχημάτων που ανήκουν στην κατασκευαστική εταιρία Implenia  στο Schmitten (Fribourg Canton).

«Extreme αριστεροί βάνδαλοι ξανά»

Με οποιαδήποτε ταμπέλα μας βάζουν, προσπαθούν απλά να μας αποσπάσουν από αυτό που θέλουμε πραγματικά να μεταδώσουμε. Είμαστε μια παρέα φίλων που μπούχτισαν με την παθητική αποδοχή των μηχανισμών καταπίεσης που κυβερνούν και καταστρέφουν τον κόσμο. Συζητάμε συχνά για το τι μας αποσπά και τι μπορούμε να κάνουμε για να εναντιωθούμε σε αυτό.

«Έλα τώρα! Είναι απλά μια ελάχιστη πράξη βανδαλισμού!»

Η απόφασή μας να επιτεθούμε στην Implenia δεν ήταν τυχαία. Η Implenia είναι μία από τις πιο σημαντικές εταιρίες που παίρνουν μέρος στην επέκταση των φυλακών για ξένους στο «Bässlergut» του Basle.

Δεν θα ανεχθούμε άλλο το γεγονός πως εταιρίες αποκομίζουν κέρδη φυλακίζοντας και απελαύνοντας ανθρώπους.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε εξαγριωμένοι. Μικρή σημασία έχει αν είμαστε 15, 25, 45 ή 75 χρονών, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να μείνουμε άπραγοι, με όλο αυτό το θυμό μέσα μας.

Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς αν μας χώρισαν από τους φίλους μας που απελάθηκαν (ή «επέστρεψαν πίσω στα σύνορα» σύμφωνα με τα λόγια των πολιτικών);

Είμαστε θυμωμένοι με όλους αυτούς που αποδέχονται και υποστηρίζουν αυτά τα σκατά και με αυτούς που όπως η Implenia βγάζουν κέρδος από όλο αυτό.

Δεν θέλουμε να παραιτηθούμε ή να συμμορφωθούμε στους κανόνες ούτε θέλουμε να προσποιηθούμε πως όλη αυτή η κατάσταση δεν συμβαίνει. Θέλουμε να εκφράσουμε τον θυμό μας και να εναντιωθούμε στην κυριαρχία με τρόπο ενεργητικό.

«Αλλά πράξεις σαν αυτήν δεν οδηγούν πουθενά. Τι ακριβώς προσπαθείτε να καταφέρετε;»

Οι άμεσες δράσεις όπως αυτή είναι ένας από τους πολλούς τρόπους να προκαλέσεις ρωγμές στη δημόσια εικόνα αυτών των εταιρειών στοχεύοντας τα αυτοκίνητά τους, τις μπουλντόζες και τα ναυπηγεία τους. Αν γίνονται στόχος σαμποτάζ πάντα και παντού, σύντομα δεν θα μπορούν πια να επιδεικνύουν τις πινακίδες με τα λογότυπα τους παντού. Λιγότερη διαφήμιση = λιγότερα κέρδη.

Επιπλέον οι εταιρείες αυτές έτσι αναγκάζονται να ξοδεύουν πολλά χρήματα για την επισκευή και την αγορά καινούργιων οχημάτων. Χάνουν κέρδη επειδή δεν έχουν πια αυτοκίνητα, μπουλντόζες και άλλα οχήματα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία κριτική για το σύστημα των φυλακών και τον μηχανισμό απελάσεων όσον αφορά την κοινωνία συνολικά. Τα μέσα ενημέρωσης παραληρούν στις ειδήσεις και προκαλούν συναισθηματισμούς αλλά δεν ασκούν καμία σε βάθος κριτική. Θα θέλαμε να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά και να δείξουμε πως πολλά σημαντικά πράγματα συμβαίνουν με την άμεση δράση. Και άλλες μορφές δράσης είναι επίσης μέρος της αντίστασης ενάντια στον κόσμο της καταπίεσης και δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές. Ίσως η μιντιακή καμπάνια που χτίζεται γύρω από αυτές τις άμεσες δράσεις να φωτίσει το εύρος των δράσεων αντίστασης, μικρές ή μεγάλες, ειρηνικές ή συγκρουσιακές.

Τέλος ελπίζουμε ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευές όπως αυτή του Bässlergut στο Basle, αστυνομικά τμήματα στην Ζυρίχη, κρατικές και άλλες φυλακές θα φοβούνται για την εικόνα και τα κέρδη τους και θα λύσουν τα συμβόλαιά τους.

«Αλλά είμαστε μια χαρά εδώ, γιατί γκρινιάζεις συνέχεια;»

(…) Αλλά ακόμα και στην «όμορφη και τέλεια» Ελβετία, πολλοί άνθρωποι βρίσκονται πραγματικά στα σκατά. Μόνο που ο πόνος τους είναι συνήθως αόρατος. Για παράδειγμα πέρσυ δώδεκα άνθρωποι πέθαναν στη φυλακή, οι περισσότεροι αυτόχειρες, το οποίο δείχνει και το βαθμό απελπισίας των φυλακισμένων. Παραθέτουμε μια λίστα, σίγουρα ημιτελή:

  • Τον Νοέμβρη μία 61χρονη γυναίκα αυτοκτόνησε στις φυλακές του Thun
  • Στις 7 Δεκέμβρη ένας 21χρονος αυτοκτόνησε στις φυλακές της Berna
  • Τον Φεβρουάριο δύο άνθρωποι αυτοκτόνησαν στις φυλακές Muttenz κοντά στο Basle
  • Τον Ιούνιο ένας 29χρονος άνδρας αυτοκτόνησε στις φυλακές του Champ-Dollon στη Γένοβα
  • Τον Ιούλιο ένας άνδρας κρεμάστηκε στις φυλακές “La Croisée” κοντά στο Orbe
  • Τον Σεπτέμβρη ένας κρατούμενος αρνήθηκε να πάει πίσω στο κελί του μετά τον προαυλισμό στις φυλακές Bochuz, ανέβηκε στην οροφή και απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει. Έπειτα τον πιάσανε οι φύλακες, τον βάλανε στην απομόνωση και τον πέταξαν στο κελί του την ίδια μέρα.
  • Στις 24 Οκτώβρη ένας 23χρονος άνδρας πέθανε στις φυλακές «Blecherette” στη Λωζάνη κάτω από ύποπτες συνθήκες.
  • Στις 25 Οκτώβρη ένας 61χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στις φυλακές “Farera” στο Ticino

Η λίστα αυτή είναι οδυνηρή και σίγουρα ημιτελής. Αλλά δείχνει μια συνεχιζόμενη βαρβαρότητα και αυτό αποτελεί σημαντικό λόγο για να ξεσηκωθούμε ενάντια στο σύστημα εγκλεισμού. Για παράδειγμα να επιτεθούμε σε αυτούς που χτίζουν τις φυλακές.

Για ένα κόσμο με όσο το δυνατόν λιγότερη καταπίεση και κυριαρχία!

ΠΗΓΗ


ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ !

Φεβρουάριος 7, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 3/2 στη Macerata, ένας φασίστας πυροβολεί στο δρόμο εναντίον ατόμων, των οποίων το “λάθος” είναι ότι γεννήθηκαν με σκούρο χρώμα δέρματος. Πρόκειται για μια δειλή και πολύ σοβαρή πράξη που συνδέεται άμεσα με την φασιστική ιδεολογία και πρακτική. Και ως τέτοια εκλαμβάνεται και πρόκειται να αντιμετωπιστεί.

Υπάρχουν φωνές που θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός , αναφέροντας το ως μεμονωμένο ή σπάνιο περιστατικό από κάποιον “τρελό”.  Προκειμένου να βρουν μια αιτία για να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο, συνδέουν το γεγονός με το τραγικό συμβάν της δολοφονημένης κοπέλας πριν από 5 ημέρες (από κάποιον νιγηριανής καταγωγής σύμφωνα με τα καθεστωτικά). Έτσι για ακόμα μία φορά, το δολοφονημένο σώμα μιας γυναίκας χρησιμοποιείται κατ’αυτόν τον τρόπο δίνοντας έτσι χώρο στην φασιστική προεκλογική προπαγάνδα να αλωνίσει.

Ο Ιταλικός τύπος μιλάει για τον δολοφόνο, κι όχι για τα θύματα του. Πόσο κοστίζει η ζωή ενός ανθρώπου ; Εξαρτάται από το που έχει γεννηθεί. Δεν έχει αξία η ζωή των ανθρώπων μέσα στα εργατικά γκέτο, δεν αξίζει η ζωή των ανθρώπων μέσα στις “βάρκες της ελπίδας” που τους μεταφέρουν στα νερά της Μεσογείου. Δεν αξίζει η ζωή τους στους δρόμους των πόλεών μας. Η ζωή σου δεν έχει αξία αν είσαι εργάτης, μετανάστης, αν κατοικείς εκτός αστικών κέντρων. Το μόνο που μετράει σε αυτή την κοινωνία είναι ο ρόλος που παίζεις στην χρηματοπιστωτική αλυσίδα. Οι φασίστες το ξέρουν, και ο δικός τους ρόλος ανέκαθεν ήταν να οχυρώνονται πίσω από την αρχαία ρήση του διαίρει και βασίλευε.

Στην Torpignattara, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Ρώμης, και σε άλλες πόλεις, τα φασιστικά μορφώματα la Lega, Fratelli d’Italia, Casapound, Forza Nuova, και πολλά άλλα, κινητοποιούνται για να εδαφικοποιήσουν την ισχύ τους, κάτι που στοχοποιεί τις ζωές όλων μας. Η δράση τους επικεντρώνεται στην ρητορική περί αλληλοβοήθειας, μόνο για ιταλούς πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη, σε βίαιες επιθέσεις εναντίον προσφύγων και όχι μόνο. Έχουν περάσει μόνο λίγες εβδομάδες από τότε που χτυπήθηκε ένας άνθρωπος από το Μπαγκλαντές, από μια ομάδα 18χρονων φασιστών, στους δρόμους της γειτονιάς μας, και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά περιστατικά.

Μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν δεν μπορούμε να γυρίσουμε το κεφάλι και να αδιαφορήσουμε. Όσα συνέβησαν στη Macerata αποτελούν ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Από τη μία πλευρά υπάρχουν αυτοί που εύχονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους να πνίγονται στη θάλασσα, να βασανίζονται, ή να δολοφονούνται στους δρόμους. Αυτοί που θέλουν τις ζωές μας πίσω από συρματοπλέγματα, να είμαστε όμηροι του ένοπλου στρατού. Αυτοί που επιθυμούν έναν κόσμο στον οποίο η διαφορετικότητα και η ελευθερία,  θυσιάζονται στον βωμό  ψευδεπίγραφων εθνικών συμφερόντων, που πάντα ήταν τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών. Οι φασίστες, δεν είναι πλέον ανεκτοί στις γειτονιές μας. Δεν θα γίνουν ποτέ ανεκτοί.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κι αυτοί που χτίζουν την αλληλεγγύη μέρα με τη μέρα, που αυτοοργανώνονται και παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Αυτοί που δρουν συλλογικά και πραγματώνουν την αυτοδιεύθυνση.

Αυτές οι δύο πλευρές είναι ασυμβίβαστες και πρέπει να διαλέξουμε με ποια πλευρά θέλουμε να είμαστε.

Καλούμε σε κινητοποίηση με αφετηρία τις γειτονιές μας, να φωνάξουμε δυνατά ότι δεν ανεχόμαστε πλέον την παρουσία αυτών των δολοφόνων στους χώρους μας, ότι η Ρώμη αποκηρύσσει τον ρατσισμό, τους φασίστες και τις πρακτικές τους. Καλούμε όλους και όλες να παρευρεθούν. Να κάνουμε σαφές ότι σε κάθε δρόμο της πόλης, κάθε μέρα, όπου και να βρισκόμαστε, θα απαντάμε με κάθε μέσο στη φασιστική βία, στην υποκριτική φασιστική αφήγηση, και στα σχέδια τους για τον κόσμο και την κοινωνία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 18:00

ΠΛΑΤΕΙΑ R. MALATESTA

Φεβρουάριος 2018
TORPIGNATTARA SOLIDALE

ΠΗΓΗ


ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ EREBO

Φεβρουάριος 4, 2018

 

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ EREBO

Αλληλεγγύη σε όλ@ τα@ διωκόμεν@ αναρχικ@ στις νότιες περιοχές της Βραζιλίας.

Καλούμε για εκτεταμένη δράση τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο ως απάντηση στην επιχείρηση Erebo.

Το 2017, η αστυνομία του Porto Alegre ξεκίνησε την «επιχείρηση Erebo» για να ασκήσει διώξεις σε αναρχικούς και ελευθεριακούς χώρους. Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι το κράτος θέλει να εκτοπίσει όσα άτομα μετατρέπουν τις ιδέες τους σε αληθινή απειλή.

Καμία επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη. Με αφορμή αυτό, καλούμε σε άμεσες απαντήσεις, από όλες τις γωνίες του κόσμου, ενάντια στον εχθρό. Δεν θα περιμένουμε δειλά σε θέση άμυνας, αναμένοντας το επόμενο χτύπημα της αστυνομίας.

Ας διαδώσουμε την ιδέα σε όλες τις κυριαρχούμενες περιοχές σαν τη φωτιά της αήττητης επανάστασης. Ας μεταφερθούν σαν άνεμος τα επαναστατικά λόγια σε όλο τον κόσμο.

Ας γίνουμε δημιουργικοί.

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ!
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ!

«Είμαστε αναρχικ@, αγαπάμε την ελευθερία και ναι, απεχθανόμαστε όλες τις αξίες και θεσμούς της πολεμικής μηχανής που ονομάζεται καπιταλισμός και πολιτισμός»

ΠΗΓΗ


Leipzig, Γερμανία: Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα  στο Connewitz με μπογιές και πέτρες

Leipzig, Φεβρουάριος 3, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βράδυ στις 2 Φεβρουαρίου 2018 επιτεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα της οδού Biedermann στο Leipzig Connewitz με μπογιές και πέτρες.

Η αστυνομία της Γερμανίας παίζει σημαντικό ρόλο στα ολοένα και χειρότερα κύμματα καταπίεσης ενάντια στο αντιφασιστικό και αντιεξουσιαστικό κίνημα. Η επονομαζόμενη ‘police post’ στο Leipzig Connewitz δημιουργήθηκε το 2014, ως απάντηση στις προσπάθειες των κατοίκων του Leipzig να παλέψουν ενάντια στην αύξηση των ενοικίων και της καταπίεσης, καθώς και – ως απάντηση –  στις διάφορες επιθέσεις σε κρατικά ιδρύματα. Ο ανακοινωμένος στόχος ήταν να φέρουν ειρήνη σε μία επαναστατημένη περιοχή αναπτύσσοντας επαγγελματικές δυνάμεις.

Η αστυνομία δεν έχει τον ρόλο του «φίλου και βοηθού», τουλάχιστον για τους κάτοικους του Connewitz. Τις περισσότερες φορές αποκαλούνται «φίλοι» από τους κατόχους ιδιοκτησίας, οι οποίοι, σε βάρος των ανθρώπων που ζουν εδώ, προωθούν τον εξευγενισμό της γειτονιάς. Βοηθούν τους φασίστες όταν πραγματοποιούν επιθέσεις. Η «ασφάλεια» της αστυνομίας λειτουργεί μόνο για τους επενδυτές και τους επαγγελματίες. Αυτοί που διασφαλίζουν την εκμετάλλευση της κοινωνίας και τη συνεχόμενη εκμετάλλευση αυτής από τον καπιταλισμό,  που απελαύνουν τους πρόσφυγες και κυνηγούν τους αντιφασίστες, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μένουν στο Connewitz.

Υπερασπιστείτε τις γειτονιές σας ενάντια στον εξευγενισμό, τους φασίστες και τους μπάτσους!

ΠΗΓΗ


Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη από το Malmö

Ιανουάριος 26, 2018

 

 

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia που κάηκε από τους ναζί στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου από την αναρχική συλλογικότητα SödrⒶ Klubben στο Malmö, Σουηδία.

 

Ενάντια σε κάθε είδους εθνικισμούς!

Όχι στα σύνορα, όχι στα έθνη!

Αντιφασισμός σημαίνει επίθεση!

SödrⒶ Klubben

ΠΗΓΗ

 

css.php