News/ Articles

13/9/18 Ενημέρωση Απο Το Δάσος Hambach 

8/9/18 Ο Ramin Hossein Panahi Εκτελέστηκε Στο Ιράν Το Σάββατο 8/9/18 Δια Απαγχονισμού

7/9/18 Οι μαζικές φυλακίσεις στις ΗΠΑ αφορούν και την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, και τώρα ειναι ώρα για δράση

5/9/18, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΛΕΣΜΑ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

18/3/18 Rigaer, Βερολίνο: Ημέρες χάους και συζητήσεων μεταξύ καταλήψεων 10 με 13 Μαϊου

15/3/18  Σαντιάγο, Χιλή: Ο αναρχικός σύντροφος Juan Flores καταδικάστηκε σε 23 χρόνια

Αντισπισιστικές δράσεις – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2018

14/3/18 Ilya Kapustin: «Όταν μπήκε η σφραγίδα στο διαβατήριό μου, ήταν σαν να έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω μου»


Χιλή: Εξεγερτική αλληλεγγύη για την επερχόμενη προετοιμασία της δίκης των Joaquín και Kevin

Μάρτιος 14, 2018

 

«Ενώ η αλληλεγγύη είναι πάντα σημαντική – σε όλες τις μορφές – δεν μπορούμε να αντλήσουμε ικανοποίηση από πολλές από τις δράσεις που πραγματοποιούνται σε ένδειξη υποστήριξης των πράξεών μας, παρόλο που είναι απαραίτητες. Πιστεύουμε πως ένα σημαντικό χαρακτηριστικό όποιου αναγνωρίζει τον εαυτό του ως επαναστάτη είναι η θέληση – όπως κάνουμε εμείς – να επιτεθεί στο θεσμό του κράτους και στο κεφάλαιο. Έτσι, θεωρούμε πως η αλληλεγγύη πρέπει να ξεπερνά τα λόγια, να γίνεται πράξη κι έτσι να μεταμορφώνεται σε μια διαρκή δράση ενάντια στην καθεστηκυία τάξη. Επειδή η αναγνώριση της συνενοχής συνοδεύεται από πράξεις και εμπειρίες, οι οποίες δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ανώνυμων συντροφ-ισσ-ων.»

– International Conspiracy for Revenge / Gerasimos Tsakalos Cell

Στις 6 Μαρτίου 2018 [σημείωση: η δίκη είχε αναβληθεί μέχρι αρχές Απριλίου ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης] οι σύντροφοι Joaquin Garcia Chanks και Kevin Garrido θα οδηγηθούν σε προετοιμασία της δίκης, μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2015 όταν συνελήφθησαν.

Η διαδικασία αυτή θα καθορίσει τα στοιχεία που θα χρησιμοποιήσει στη μελλοντική δίκη το Southern Prosecutor’s Office όπου θα ελευθερωθεί η τρέλα της καταστολής και τιμωρίας, αυτή τη φορά με το νόμο περί ελέγχου των όπλων.

Ο σύντροφος Joaquín αντιμετωπίζει:

*15 χρόνια φυλάκιση για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αστυνομικό τμήμα νούμερο 12. (την ευθύνη για τη δράση ανέλαβε η International Conspiracy for Revenge / Gerasimos Tsakalos Cell)

*4 χρόνια και 6 μήνες για παράνομη οπλοκατοχή. (Αφού η κατοίκον κράτηση του συντρόφου ακυρώθηκε τον Ιούνιο του 2016 ο Joaquín συνελλήφθη από το τμήμα ερευνών της Χιλής ΒΙΡΕ τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους ενώ κουβαλούσε ένα περίστροφο)

*800 μέρες για κατοχή πυρομαχικών (τα πυρομαχικά βρέθηκαν ενώ ο σύντροφος ήταν κρατούμενος)

Ο Kevin, κατηγορείται για επίθεση σε σχολείο χωροφυλάκων στο San Bernardo (όπου προφυλακίστηκε), και για κατοχή εκρηκτικού υλικού, παράνομη κατοχή μαχαιριού, επίθεση στην εταιρεία ηλεκτροδότησης Chilectra (την ευθύνη ανέλαβε η  ομάδα Karr-Kai Cell) και όπως ο Joaquín για απόπειρα επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα. Ο/Η εισαγγελέας ζητά περισσότερα από 30 χρόνια φυλάκισης για εκείνον.

*Η τιμή και τα φρονήματά μας που μας καθιστούν επαναστατικές οντότητες χτίζουν μέσα μας μια ισχυρή αξιοπρέπεια που δεν αμφιταλαντεύεται, αυτά δεν είναι στοιχεία που βελτιώνονται για να χρησιμοποιηθούν ως όπλα αλλά μέρος της συνεχούς πράξης και δράσης μας»

– Joaquín Garcia

Κατεδαφίστε τα γρανάζια της δημοκρατικής ανάκρισης!

Εξεγερτική και αντι-εξουσιαστική αλληλεγγύη!

 

ΠΗΓΗ


Χιλή: Ορίστηκε η ημερομηνία για την καταδίκη του αναρχικού συντρόφου Juan Flores

Μάρτιος 11, 2018

 

Στις 15 Μαρτίου, θα αποφασιστεί σε πόσα χρόνια θα καταδικαστεί ο σύντροφος  Juan Flores.

Ο Juan καταδικάστηκε με το νόμο περί όπλων για επίθεση σε υπόγειο σταθμό στο Los Dominicos και με τον αντι-τρομοκρατικό νόμο για εμπρησμό στο εμπορικό κέντρο Sub-Centro.

Για την ίδια υπόθεση τα συντρόφια Nataly και Enrique απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

 

ΠΗΓΗ


Αργεντινή/Wallmapu: Το κράτος της Αργεντινής εγκρίνει την έκδοση του Mapuche Comunero Facundo Jones Huala

Μάρτιος 11, 2018

 

Στις 5 Μαρτίου 2018, η δικαιοσύνη της Αργεντινής καταδίκασε ξανά ισόβια τον Mapuche Comunero Facundo Jones Huala.

Το δικαστήριο στην Bariloche ενέκρινε την έκδοση του Facundo στη Χιλή, για να αντιμετωπίσει την κατηγορία εμπρηστικής επίθεσης στη φάρμα PisuPisue στη περιοχή της Βαλδιβίας το 2013.

Ο σύντροφος Facundo, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Esquel Prison, αρνήθηκε να παρευρίσκεται στο συμβούλιο μέσω βίντεο για την τελική απόφαση. Έξω από το δικαστήριο, σύντροφοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σε ένδειξη αλληλεγγύης και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής.

Ενάντια στα κράτη της Χιλής και της Αργεντινής: Διεθνής αλληλεγγύη!

ΠΗΓΗ


Nantes, Γαλλία: εκκένωση κατάληψης μεταναστών

Μάρτιος 10, 2018

 

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η νομαρχία της Nantes, έχοντας το πράσινο φως από την προεδρία του πανεπιστημίου, εκκένωσε το  Castle of Tertre, ένα πανεπιστημιακό κτίριο που είχε καταληφθεί από φοιτητές και πρόσφυγες το περασμένο Φθινόπωρο για να στεγάσει παιδιά μετανάστες. 300 μπάτσοι πήραν μέρος σε αυτή τη γρήγορη επιχείρηση η οποία άφησε άστεγους 150 νέους ανθρώπους. Η εκκένωση έγινε λίγους μήνες μετά τις ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις με το πανεπιστήμιο και την τοπική κυβέρνηση.

Η κατάληψη του Castle of Tertre ξεκίνησε στο τέλος ενός φοιτητικού πάρτυ που γινόταν στο πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές μαζί με τους πρόσφυγες, κατέλαβαν έναν τριώροφο χώρο πάνω από 888 m², για να στεγάσουν ασυνόδευτα άτομα. Από τότε, η κατάληψη ήρθε αντιμέτωπη με τις ενοχλήσεις της αστυνομίας, νόμιμες ενέργειες για την εκκένωσή της, και επιθέσεις από φασίστες της περιοχής. Τον Δεκέμβρη, παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους καταληψίες, το πανεπιστήμιο διέταξε την εκκένωση του χώρου.

Μετά την αστυνομική επιχείρηση, κάποιοι μυστήριοι “Commando Nicole” έβαψαν με μπογιές τα γραφεία του πανεπιστημίου ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εκτοπισμένους μετανάστες.

Οι “Commando Nicole”, σε ένα μάλλον ειρωνικό σχόλιο, έγραψαν: «Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον πρόεδρο του πανεπιστημίου της Nantes, Olivier Laboux, για την κατανόηση και τον αποτελεσματικό διάλογο».

Σχεδόν αμέσως μετά την εκκένωση, ένα νέο κτίριο καταλήφθηκε στη Nantes με σκοπό να στεγάσει αυτά τα άτομα. Είναι η τέταρτη κατάληψη σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες τους τελευταίους μήνες στη πόλη. Το νέο κτίριο ανήκει στη νομαρχία της Nantes.

Η απελπιστική κατάσταση των προσφύγων στη Γαλλία συνεχίζεται, και προκαλεί έναν ολοένα δυνατότερο ξέσπασμα των Γάλλων φοιτητών, με καταλήψεις και διαμαρτυρίες σε αρκετές πόλεις.

 

ΠΗΓΗ


Γερμανία, Βερολίνο: Ένα μήνυμα στους άγνωστους σε εμάς συντρόφους στην αστική ζούγκλα της κοινωνίας φυλακής από Violent Minority Cell FAI

Μάρτιος 10, 2018

Ένα μήνυμα στους άγνωστους σε εμάς συντρόφους στην αστική ζούγκλα της κοινωνίας φυλακής

 

Ο εμπρησμός οχημάτων της ασφάλειας στο Βερολίνο ως χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας

Με αποσπάσματα από άλλες αναλήψεις ευθύνης, ακολουθούμε τη πρόταση για μεταξύ μας συσχετισμό με σκοπό να αναπτύξουμε μια ευρύτερη κινητοποίηση των μιλιταριστικών ομάδων στην Ευρώπη καθώς και να αναπτύξουμε τη θεωρητική μας βάση.

Στα λόγια σας βρήκαμε την αλληλεγγύη και την μοιραζόμαστε, όταν ο Ρουβίκωνας έγραψε για την επίθεση στη πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα στις 19/12/2017:

«Ως αναρχικοί γνωρίζουμε πως η μόνη οριστική απάντηση βρίσκεται στη διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα σε οργανωμένους αγωνιζόμενους καταπιεσμένους. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτή τη στιγμή αυτή η αλληλεγγύη που βρίσκεται στα σπάργανα μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς των παγκόσμιων κυρίαρχων. Υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό που μπορεί να κάνει ο κόσμος του αγώνα είναι να δίνει τις μικρές του μάχες, εκεί που μπορεί, για να σαμποτάρει τις πολεμικές εξελίξεις που έρχονται. Για να διατηρήσει την κοινωνική επαγρύπνηση ώστε αυτή να κεφαλαιοποιηθεί αν δεν γίνει κατορθωτό να αποφευχθεί η κόλαση.» https://www.athens.indymedia.org/post/1581755/

Κάποιοι άνθρωποι στη Ρώμη εξέφρασαν τις απόψεις μας όταν ως Πυρήνας Santiago Maldonado FAI-IRF (Santiago Maldonado Cell FAI-IRF)  στην ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα καραμπινιέρων στο San Giovanni έγραψαν:

«Αυτοί που θέλουν να παρακολουθούν ως θεατές, θα συνεχίσουν να το κάνουν. Αυτοί που θέλουν να δικαιολογήσουν πολιτική την αδράνειά τους, θα συνεχίσουν να το κάνουν. Εμείς δεν περιμένουμε για κανένα τρένο της ελπίδας, δεν περιμένουμε για καλύτερες μέρες. Οι συνθήκες διαμορφώνονται με τη σύγκρουση. Το κίνημα συγκρούεται όταν δρα, αλλιώς παραμένει ακίνητο. Η ατομική απελευθέρωση από την εξουσία και την εκμετάλλευση διεξάγεται από αυτούς που προβληματίζονται άμεσα.
Η άμεση καταστροφική δράση είναι η λογική απάντηση στη καταπίεση. Αλλά όχι μόνο. Η αναρχική πράξη είναι επίσης μια αναγέννηση, μια πρόταση που πάει πιο πέρα από την αλληλεγγύη,  σπάζοντας τον κύκλο της καταπίεσης-δράσης-καταπίεσης. Οι δράσεις αλληλεγγύης είναι σημαντικές αλλά δεν μπορούμε να περιοριστούμε στην κριτική, την παρόλα αυτά οπλισμένη, κάποιας καταπιεστικής επιχείρησης ή διαδικασίας.

Χτυπήστε εκεί που δεν το περιμένουν. Σήμερα χτυπήσαμε στη καρδιά της στρατιωτικής πρωτεύουσας για να κοροϊδέψουμε τις ψευδαισθήσεις της ασφάλειας. Αύριο, ποιος ξέρει, μπορεί στα προάστια εκεί που δεν το περιμένετε. Δεν κάνουμε ανακωχή, επιλέγουμε τη στιγμή που θα δράσουμε. Αυτή ήταν πάντοτε η αρχή του αντάρτικου πόλης.
Με αυτή τη δράση απευθύνουμε παγκόσμιο κάλεσμα κατά των αντιπροσώπων, των δομών και των μέσων καταπίεσης. Καθένας/καθεμία μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό το κάλεσμα χρησιμοποιώντας ό,τι εργαλεία θεωρεί πιο κατάλληλα.» https://attaque.noblogs.org/post/2017/12/09/rome-italy-explosive-attack-against-a-carabinieri-police-station-in-san-giovanni-by-santiago-maldonado-cell-fai-fri/

Δεν θέλουμε να μιλάμε μόνο για τον εχθρό μα και για εμάς, όπως κάποια συντρόφια που επιτέθηκαν στη χωροφυλακή στο Meylan, στη Γαλλία.

«Επειδή δεν θέλουμε να παραμείνουμε στη κατηγορία των θυμάτων, που η κοινωνία θέλει να μας εντάξει, αναγνωρίζοντάς μας ως γυναίκες. Θύματα, επειδή δεν θα μπορούσαμε να είμαστε αυτόνομες, να αυτό-καθοριζόμαστε, να ηγούμαστε των ζωών μας. Θα ήμασταν αδύναμα άτομα, υπερβολικά ευαίσθητα, υποχείρια των διαθέσεων των ορμονών τους, εξαρτημένες και εύθραυστες. Θα χρειαζόμασταν δυναμικές φιγούρες να μας σώσουν, γιατρούς να μας φροντίσουν, παιδιά να μεγαλώσουμε, μπάτσους να μας προστατεύουν.
Ετοιμάζουμε την εκδίκηση μας για όλο τον καιρό που ήμασταν αποθαρρυμένες πείθοντας τους εαυτούς μας ότι δεν είμαστε ικανές, ότι δεν έχουμε είτε τις δεξιότητες, είναι τη δύναμη και τα μέσα να εξαφανίσουμε τη λογική που μας κάνει να αναβάλλουμε επ’ αόριστον την έκφραση του θυμού μας και τις επιθυμίες μας.
Στόχος μας ήταν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα μπάτσων,  προκαλώντας την αγανάκτηση του τύπου, επειδή θέλαμε να επιτεθούμε στα άτομα που φοράνε στολές παρά στη λειτουργία των στολών αυτών, στην προσωπική τους ιδιοκτησία παρά στα εργαλεία της δουλειάς τους.
Θεωρούμε πως οι ρόλοι υπάρχουν επειδή υπάρχουν άνθρωποι που τους εκτελούν. Αν πίσω από κάθε στολή υπάρχει ένας άνθρωπος, τότε αυτόν σκοπεύουμε να βλάψουμε.
Είμαστε πεπεισμένες/οι ότι οι περιορισμοί μας είναι και ψυχολογικοί και κοινωνικοί και υιοθετώντας αυτούς τους ρόλους γινόμαστε οι ίδιες μπάτσοι των εαυτών μας.
Οργανωμένοι/ες και μέσω της επίθεσης, καταρρίπτουμε αυτούς τους περιορισμούς.» https://attaque.noblogs.org/post/2017/11/03/meylan-the-desire-to-end-the-logic-of-victimization-by-creating-strong-affinity-groups-attacking-an-empowerment-of-praxis/

Κάποιες φορές είναι απαραίτητο να κάνουμε σαφές το πλαίσιο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, και αυτό έκαναν οι αναρχικοί στο Bar-le-Duc, όταν ξόδεψαν πολλή οργή και κάμποσες φωτιές στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων ENEDIS:
«Τους τελευταίους μήνες, έχουν υπάρξει αναλήψεις ευθύνης για πολλές επιθέσεις στο ENEDIS, και θέλουμε να τις υπενθυμίσουμε, μας έκαναν χαρούμενους, και η δική μας είναι ένας χαιρετισμός στους ανθρώπους που τις πραγματοποίησαν.
Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε να γίνουμε πολλοί για να επιτεθούμε, πως μπορούν και λίγοι να το καταφέρουν, οι πιθανότητες αλλάζουν αλλά η ευχαρίστηση παραμένει ίδια. Χαιρετίζουμε τις πρόσφατες επιθέσεις στις κεραίες, οι οποίες ανοίγουν νέες προοπτικές για άμεση δράση» https://attaque.noblogs.org/post/2017/08/23/bar-le-duc-a-lot-of-rage-and-some-flames-at-enedis/

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 6 Μαρτίου επιτεθήκαμε στις ψευδαισθήσεις που τρέφει η ασφάλεια του Βερολίνου. Ακόμα και όταν είμαστε λίγοι, μπορούμε να αυτό-οργανωθούμε αντί να περιμένουμε τη κατάλληλη ευκαιρία που μας δίνεται από αυτούς που ονομάζουν τους εαυτούς τους «οργανωτές του κινήματος» ή απλώς να αντιδράσουμε σε μία ακόμα επίθεση από τις αρχές. Μπορούμε να δράσουμε και διαλέγουμε οι ίδιοι τη στιγμή που θα το κάνουμε. Κάθε μέρα μας λένε να είμαστε ήσυχοι, κυβερνώμενοι από το κράτος και τους θεσμούς που ασφαλίζουν τον καπιταλιστικό κόσμο. Οι άνθρωποι γεμίζουν το κεφάλι τους με ηλίθια πράγματα, προσηλωμένοι στα κινητά τους από τα οποία σηκώνουν τα μάτια μόνο αν μπει κάποιος ελεγκτής στο τρένο, ή αν ένας μπάτσος (στο πρωτότυπο pig, ο όρος δεν χρησιμοποιείται στη μετάφραση λόγω έκφρασης σπισισμού) πει σε κάποιον άστεγο να φύγει όταν έχει μόλις βρει ένα ζεστό μέρος, όταν οι γερμανοί στρατιώτες δολοφονούν κούρδους ανθρώπους στον πόλεμο γενοκτονίας που διεξάγει ο Ερντογάν. Αυτή τη φορά στόχος μας ήταν οι εταιρείες ασφάλειας αλλά κάθε άλλη εταιρεία, που βοηθά τις καπιταλιστικές και εξουσιαστικές δομές, μπορεί να είναι στόχος. Κάθε νύχτα μπορεί να είναι η νύχτα που θα επιτεθούμε.

Κάψαμε αυτοκίνητα από τις Bosch και Tyco στο Berlin-Pankow. Η Bosch είναι μια γνωστή εταιρεία ασφάλειας. Η τεχνολογία της έχει βρεθεί σε πολλές εγκαταστάσεις επιτήρησης, σε τμήματα μπάτσων (στο πρωτότυπο pig, ο όρος δεν χρησιμοποιείται στη μετάφραση λόγω έκφρασης σπισισμού), φυλακές, φράχτες συνόρων, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης…
Η Tyco είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στις εγκαταστάσεις συναγερμού στις φυλακές με την ονομαστία «Business Logic Engines». Παρέχουν στους δεσμοφύλακες την ευκαιρία μιας έξυπνης πόλης – παρακολούθηση των κρατούμενων με RFID chips (Radio Frequency Identification – ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων)

Στέλνουμε την αλληλεγγύη και την ο ργή μας στους/στις φυλακισμένους/ες και προφυλακισμένες/ους αντιφασίστ-ρι-ες και αναρχικές/ούς στη Ρωσία

Ακούσαμε τις φωνές σας, δεν είστε μόνοι σας. Παρόλο που δεν είναι εφικτό να ανοίξουμε τις πόρτες των φυλακών, οι αναρχικές ιδέες και η αλληλεγγύη πάει πέρα από τα σύνορα, τις πόρτες, τους τοίχους και μπορεί να γεμίσει τη ψυχή μας ακόμα και σε στιγμές βασανισμού και της χειρότερης καταστολής.

Παρακολουθήσαμε τα νέα για τον αγώνα του Ντίνου στην ελλάδα ενάντια στη διοίκηση των φυλακών. Με τις εμπρηστικές μας επιθέσεις στηρίζουμε αυτήν την αντίσταση – η ανακοίνωση από τους κρατούμενους του Κορυδαλλού και η απειλή από τις ομάδες έξω από τα τείχη, οι καθημερινές επιθέσεις και καταστροφές της πόλης, είναι η κατάλληλη στρατηγική σε αυτή τη διαμάχη με το κράτος.

Η δράση αυτή επίσης αφιερώνεται στη Lisa που βρίσκεται στη φυλακή  Willich https://solidaritatrebel.noblogs.org/ και στους φυλακισμένους από την αντίσταση στο Hambacher Forst

 

06/03/2018

Informal Anarchist Federation – Violent Minority Cell

 ΠΗΓΗ


Παγκόσμιο: Κάλεσμα για εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης με τους αναρχικούς στη Ρωσία

Μάρτιος 8, 2018

 

 

Καλούμε για εβδομάδα δράσεων στις 11 Μαρτίου 2018

Στις 18 Μαρτίου διεξάγονται οι επόμενες εκλογές του Πούτιν. Η ορκωμοσία της επανεκλογής θα πραγματοποιηθεί υπό συνθήκες εγχώριας τρομοκρατίας και απειλής πυρηνικού πολέμου. Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας έχει ξεκινήσει μαζική καταστολή εναντίων όλων των διαφωνούντων με το καθεστώς, εφαρμόζοντας πίεση άνευ προηγουμένου προς κάθε διαφωνούντα, από ελευθεριακά κινήματα μέχρι αναρχικούς.

Η Κρατική Υπηρεσία Ασφάλειας [Federal Security Service (FSB)] προχώρησε σε μια σειρά από συλλήψεις και επιδρομές σε σπίτι γνωστών αναρχικών και αντιφασιστών το Φθινόπωρο του 2017. Έξι αναρχικοί από την Penza συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για προετοιμασία πραξικοπήματος. Η μόνη ένδειξη αυτής της «προετοιμασίας» ήταν το γεγονός ότι όλοι οι κρατούμενοι είχαν παίξει ένα παιχνίδι που λέγεται airsoft. Κατά τη διάρκεια πολλών μηνών οι κρατούμενοι υπέστησαν καθημερινά βασανιστήρια, μέχρι που δήλωσαν ένοχοι.

Δύο αναρχικοί συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη (Saint Petersburg) τον Ιανουάριο του 2018. Υπέστησαν τα ίδια βασανιστήρια με τους αναρχικούς της Penza. Οι αστυνομικοί τους έβαλαν να αποστηθίσουν την ομολογία και να την επαναλάβουν στον ανακριτή. Ένας από τους αναρχικούς που απήγαγαν, ο Victor Filinkov, μεταφέρθηκε σε ένα δάσος όπου υπέστη βασανιστήρια. Ο Ilya Kapustin ο οποίος επίσης συνελήφθη και υπέστη βασανισμό, δεν ο μολόγησε, οπότε τον ανακηρύξαν «μάρτυρα».

Έγιναν πολλές επιδρομές εναντίων αναρχικών και σοσιαλιστών από τη Κριμαία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Ο πρώτος προφυλακισθέντας ήταν ο Eugenie Karkashev. Ο λόγος που συνελήφθη ήταν μια συζήτηση που είχε στο κοινωνικό δίκτυο “Vkontakte”. Ένα μήνα αργότερα, μαζικές έφοδοι έγιναν και σε άλλους αναρχικούς και κομμουνιστές στη χερσόνησο. Η λίστα των κρατούμενων στη Κριμαία συμπεριλαμβάνει τον αναρχικό Shestakovich και τον κομμουνιστή Markov, που κρατήθηκαν για 10 μέρες.

Έπειτα, οι αναρχικοί της Μόσχας Kobaidze και Gorban συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν ότι υποσκάπτουν το κυβερνόν κόμμα “Unified Russia”. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν δικηγόρο στους κρατούμενους μέχρι να δηλώσουν ένοχοι. Παραβίασαν κάθε νόμο.

Τρεις αναρχικοί μαζί με τους φίλους και συγγενείς τους απήχθησαν από το FSB στο Chelyabinsk. Υπέστησαν βασανιστήρια με ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό έγινε με σκοπό να τους αποσπάσουν τις απαραίτητες καταθέσεις και να τους αναγκάσουν να παραδεχτούν τη συμμετοχή τους στο κρέμασμα πανό κατά της καταστολής.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε διαταγή να «αντιμετωπίσουν» τις ομιλίες διαμαρτυρίας και «τους διοργανωτές μη εξουσιοδοτημένων ανοιχτών ενεργειών» στην ομιλία του στο υπουργείο εσωτερικών ζητημάτων. Οι αρχές μας είναι τόσο ανασφαλείς οι ίδιες που καταφεύγουν στην τρομοκράτηση, τις απαγωγές και τα βασανιστήρια, βλέποντας την απειλή σε κάθε ανοιχτή διαμαρτυρία. Ταυτόχρονα, η διαμαρτυρία και η μέγιστη δημοσιότητα αυτών των γεγονότων μπορεί να δράσει βοηθητικά στους αναρχικούς που βρίσκονται στη φυλακή. Δεν υπήρχε καμία πληροφορία για τους αναρχικούς στη Penza και αυτό βοήθησε το FSB να τους βασανίσει για καιρό. Το γραφείο προσαγωγών της Αγίας Πετρούπολης αναγκάστηκε να ελέγξει την κατάθεση των βασανιστηρίων του Victor Filinkov μόνο έπειτα από τη διεθνή καμπάνια τον Φλεβάρη του 2018. Θυμηθείτε ότι η σημερινή σιωπή και αδράνεια μας καταδικάζει σε αυριανές συλλήψεις και απαγωγές.

Οι νέοι όροι του Πούτιν είναι όροι φυλάκισης για όλους τους Ρώσους

Απαιτούμενα για βοήθεια στους κρατούμενους αναρχικούς και διευθύνσεις για γράμματα θα βρείτε εδώ: https://naroborona.info/2018/02/13/podderzhite-politzaklyuchennyh/

ΠΗΓΗ


Java, Ινδονησία: Ελευθεριακή Μαθητική Οργάνωση (FML) Κάλεσμα για Άμεση Βία Ενάντια σε κάθε μορφή Σεξουαλικής Καταπίεσης στην Ινδονησία #WomensMarch2018

Μάρτιος 8, 2018

 

 

07.03.18: Σε πορεία γυναικών τον Μάρτη του 2018 στη Salatiga (μια πόλη στη περιοχή Central Java) η Ελευθεριακή Μαθητική Οργάνωση [Libertarian Student Federation (FML)] κάλεσε σε άμεση χρήση βίας ενάντια σε κάθε μορφή σεξουαλικής καταπίεσης στην Ινδονησία. Αυτή είναι η απάντηση στο RKUHP (σχεδιασμένες αναθεωρήσεις του ινδονησιακού ποινικού κώδικα) που φαίνεται πως θα είναι επιβλαβής για τις γυναίκες και άλλες περιθωριακές ομάδες. Επιπρόσθετα, αυτό το κάλεσμα είναι επίσης μια απάντηση στην άνοδο των υπερ-εθνικιστικών ισλαμιστών φονταμεταλιστών που έγιναν η αστυνομία ηθών για όλες τις σεξουαλικές δραστηριότητες, καθώς και  μια κίνηση αυτονομίας και αλληλεγγύης  αναφορικά με τον χειρισμό των υποθέσεων της σεξουαλικής βίας χωρίς την παρέμβαση του νόμου και της αστυνομίας.

ΠΗΓΗ


Στηρίξτε τους Αντιφασίστες που Συνελήφθησαν στο East Lansing (πόλη του Michigan)

Μάρτιος 8, 2018

 

 

Μετά από μια επιτυχημένη μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στο East Lansing, Michigan, αρκετοί αντιφασίστες συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο για 24 συλληφθέντες. Από αυτούς, περίπου οι μισοί είναι έξω με κακουργήματα, και οι υπόλοιποι περιμένουν τη δίκη τους. Η υποστήριξη στα δικαστήρια είναι ισχυρή, αλλά χρειάζονται χρήματα περισσότερο από οτιδήποτε.

Ενημέρωση από 7 Μαρτίου:

Εικοσιτέσσερα άτομα συνελήφθησαν τη Δευτέρα, και αυτή τη στιγμή οι 7 παραμένουν προφυλακισμένοι. Χρειαζόμαστε συνολικά $25.000 – ή $7.000 ακόμα – για να αποφυλακιστούν όλοι σήμερα.

Τα παιδιά είναι στη φυλακή για δυο μέρες και, όπως συνήθως, όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται ακόμα μέσα χρήζουν ιατρικής βοήθειας. Χρειάστηκε να πάμε ένα άτομο στην εντατική για τραυματισμούς που προκλήθηκαν τη Δευτέρα. Όσο περισσότερο μείνουν οι υπόλοιποι στη φυλακή, τόσο το χειρότερο για τα ζητήματα υγείας τους.

Από τους συλληφθέντες, πολλοί αντιμετωπίζουν κακουργήματα, κάποιοι πλημμελήματα και σε άλλους έπεσαν οι κατηγορίες αλλά «εκκρεμεί περαιτέρω έρευνα». Έχουμε δικαστικές μάχες μπροστά μας, αλλά όλοι ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε εξαιτίας της αλληλεγγύης, συμπεριλαμβανομένης της δικής σου. Προς το παρόν, θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι όλοι θα αποφυλακιστούν και θα προσεχθεί η κατάσταση της υγείας τους.

ΠΗΓΗ


Επισκόπηση της καταστολής των αναρχικών στη Ρωσία – 2017 και αρχές 2018

Μάρτιος 7, 2018

 

 

Ο Αναρχικός Μαύρος Σταυρός της Μόσχας έβγαλε μια επισκόπηση της καταστολής αναρχικών από το ρωσικό κράτος μέσα στο 2017 και τις αρχές του 2018. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι αρχές συνεχίζουν να παγιδεύουν και να συλλαμβάνουν ρώσους συντρόφους. Οι αναρχικοί υφίστανται επίσης καταστολή στις φυλακές. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την πρόσφατα ανακοινωμένη λίστα της καταστολής στη ρωσία.

St. Petersburg και Penza

Τον Οκτώβρη του 2017, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις (FSB) κατασκεύασαν μια μεγάλης κλίμακας ποινική υπόθεση εναντίων αναρχικών και αντιφασιστών, τους οποίους ανακήρυξαν μέλη της υποτιθέμενης τρομοκρατικής οργάνωσης «The Network». Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν πως οι κατηγορούμενοι σχεδίασαν και προετοίμασαν τρομοκρατικές ενέργειες που θα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια των επερχόμενων προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο του 2018 και του παγκόσμιου κυπέλλου το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Στην περιοχή Penza, οι: Yegor Zorin, Ilya Shakursky, Vasily Kuksov, Dmitry Pchelintsev, Arman Sagynbaev και Andrei Chernov προφυλακίστηκαν. Στη περιοχή St. Petersburg, οι μπάτσοι συνέλαβαν τους: Victor Filinkov και Igor Shishkin. Ο Ilya Kapustin είναι μάρτυρας. Οι συγγενείς των συλληφθέντων υποστήριξαν πως τα αγαπημένα τους πρόσωπα βασανίστηκαν με σκοπό να τους αποσπάσουν ομολογίες. Όλοι οι προφυλακισθέντες της περίπτωσης αυτής βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, υπό την απειλή της επανάληψης των βασανιστηρίων, και χρειάζονται την υποστήριξή σας – και την αλληλεγγύη σας. Μπορείτε να δωρίσετε χρήματα για τα νόμιμα έξοδά τους εδώ. Οι συλληφθέντες θα χαρούν επίσης να λάβουν γράμματα που δηλώνετε την υποστήριξή σας προς αυτούς. Εδώ είναι οι διευθύνσεις:

St. Petersburg:

191123, St. Petersburg, Shpalernaya St., 25 PKU SIZO-3 of the Federal Penitentiary Service of Russia

Shishkin Igor Dmitrievich
Filinkov Victor Sergeevich

In Penza:

PKU SIZO-1, st. Karakozova, 30, Penza, Penza region, Russia, 440039Shakursky Ilya Alexandrovich

Pchelintsev Dmitry Dmitrievich

Chernov Andrey Sergeevich

Sagynbaev Arman Dauletovich

 

Moscow

Δύο ακτιβιστ-ρι-ες, οι: Elena Gorban και Alexei Kobaidze, κατηγορούνται για φθορές που υπόκεινται στον ποινικό κώδικα, στα γραφεία του κόμματος του Πούτιν United Russia. Κατηγορήθηκαν ύστερα από επίθεση αγνώστων ακτιβιστών στα τέλη Γενάρη 2018 οι οποίοι έσπασαν το παράθυρο ενός από τα γραφεία του κόμματος United Russia και πέταξαν φωτιές στο εσωτερικό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επερχόμενες εκλογές.

«Άσχετα με το ποιος θα γίνει πρόεδρος, η πολιτική τους πάντα θα καταπιέζει και θα εξουσιάζει τους εργαζόμενους. Εμείς, ως αναρχικές/οί, προτείνουμε αυτό-οργάνωση και άμεση δημοκρατία σε αντάλλαγμα με τους προέδρους και άλλους κρατικούς θεσμούς. Ελάτε μαζί στον αγώνα μας!» – ανέφεραν οι υπεύθυνοι για τη πράξη αυτή.

Η αστυνομία εισέβαλε στα διαμερίσματα που έμεναν οι Gorban και Kobaidze στις 13 Φεβρουαρίου. Μετά τις ανακρίσεις, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και ξέρουν ότι θα είναι πάντα κυνηγημένοι.

 

Chelyabinsk: ποινική υπόθεση για πανό εναντίων του FSB

Στο Chelyabinsk, πέντε αντιφασίστ-ρι-ες προφυλακίστηκαν στις 19 Φεβρουαρίου μετά από μια δράση κοντά στο τοπικό τμήμα του FSB. Άγνωστα άτομα κρέμασαν πανό που έλεγε «To FSB είναι οι μόνοι τρομοκράτες» και πέταξαν καπνογόνα πάνω από το φράχτη μέσα στον ιδιοκτησιακό χώρο του FSB. Η πράξη έγινε σε υποστήριξη των αναρχικών που συνελήφθησαν στη Penza.

Οι ακτιβιστ-ρι-ες, που προτιμούν να μη δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, ανέφεραν ότι βασανίστηκαν από το FSB με τέιζερ, απαιτώντας να παραδεχτούν ότι ήταν οι ίδιοι που κρέμασαν το πανό. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, αλλά με περιοριστικούς όρους να μη φύγουν από τη χώρα και να μην αλλάξουν διεύθυνση κατοικίας. Μπορείτε να τους βοηθήσετε με τα έξοδά τους μεταφέροντας χρήματα στο λογαριασμό του ABC (Αναρχικός Μαύρος Σταυρός)

 

Crimea:  Ο Yevgeny Karakashev συνελήφθη για «δικαιολογημένη τρομοκρατία» (justifying terrorism)

Τον Φεβρουάριο 2018, το FSB της Κριμαίας συνέλαβε τον αναρχικό Yevgeny Karakashev. Κατηγορείται για «υποκίνηση σε βία» και «δικαιολόγηση της τρομοκρατίας», ή με άλλα λόγια, επειδή ανέβασε ένα βίντεο στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης VKontakte.Ο Karakashev είναι τώρα υπό κράτηση.

Ο ίδιος είχε ασχοληθεί με τον ακτιβισμό για κάμποσο καιρό. Πριν τη σύλληψή του, είχε λάβει μέρος σε διαδήλωση κοντά στο κτίριο του FSB στη πόλη Simferopol της Κριμαία, και τον Νοέμβρη 2016, μαζί με ομοϊδεάτες σχεδίασε μια διαδήλωση «ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία στη Κριμαία» κοντά στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η διαδήλωση απαγορεύτηκε από τις τοπικές αρχές.

 

Διοικητική Δίωξη Αναρχικών

Τον Ιανουάριο 2017, στην επέτειο της πολιτικής δολοφονίας του δικηγόρου Stanislav Markelov και της δημοσιογράφου Anastasia Baburova, υπήρχαν εκδηλώσεις μνήμης σε όλη τη χώρα, με τους μπάτσους να προσπαθούν να τις σπάσουν. Αναρχικοί προφυλακίστηκαν στις περιοχές: Moscow, Petersburg, Murmansk και Sevastopol. Η αστυνομία προσώρησε σε περισσότερες συλλήψεις φέτος κατά τη διάρκεια των εορτασμών μνήμης για τους Markelov και Baburova.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2017, δεκάδες άνθρωποι προφυλακίστηκαν στο αριστερό φεστιβάλ “Desertir Fest” στη νοτιοανατολική Μόσχα. Το φεστιβάλ διεξήχθη ως διαμαρτυρία ενάντια στην επιστράτευση. Η αστυνομία θεώρησε αυτό το σκοπό υπερβολικά ριζοσπαστικό. Το 2018 το φεστιβάλ δεν πραγματοποιήθηκε επειδή οι μπάτσοι το εμπόδισαν εξ αρχής.

Στη περιοχή Irkutsk, τον Απρίλη του 2017, έγιναν έρευνες με τη συμμετοχή του σώματος SOBR (Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις) και του Κέντρου για την Καταπολέμηση του Εξτρεμισμού. Εννέα άτομα προφυλακίστηκαν. Αναφορικά με έναν από τους ακτιβιστές – τον Dmitry Litvin – μια ποινική υπόθεση ξεκίνησε με βάση το Αρθρο 148 του ποινικού κώδικα (προσβολή θρησκείας). Οι υπόλοιποι ανακρίθηκαν ως μάρτυρες της υπόθεσης – οι ίδιοι οι κρατούμενοι ήταν σίγουροι πως ο κύριος λόγος κράτησής τους ήταν διαφορετικός: οι αναρχικοί/ες της περιοχής είναι εκείνοι που συμμετέχουν πιο ενεργά από όλους σε πολιτικές υποθέσεις της πόλης και επανειλημμένα δημιουργούν εντάσεις στις κοινωνικές διαμαρτυρίες.

Τον Νοέμβριο του 2017, όταν ρώσοι αντιφασίστες παραδοσιακά γιόρταζαν τη μνήμη του  Timur Kacharava, μουσικού και αντιφασίστα που δολοφονήθηκε από νέο-ναζί, η αστυνομία διέλυσε τις εκδηλώσεις. Ένα άτομο συνελήφθη.

 

Διώξεις Ρώσων Ακτιβιστών στο Εξωτερικό

Τον Απρίλη του 2017, απέλασαν τον αναρχικό Alexei Polykhovich από τη Λευκορωσία 12 μέρες αφού είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε διαδήλωση στο Minsk, όπου διαμαρτύρονταν ενάντια στους νέους φόρους. Το καλοκαίρι, στη πόλη Baranovichi της Λευκορωσίας, η αστυνομία εισέβαλε στην διάλεξη του Alexei Sutugi. Το θάμε της διάλεξης ήταν πώς να εναντιωθείτε στις αρχές των φυλακών. Σχεδόν όλοι οι παρόντες προφυλακίστηκαν μέχρι το απόγευμα. Στις 12 Οκτώβρη, ένα τοπικό δικαστήριο ανέφερε πως το περιεχόμενο της διάλεξης ήταν εξτρεμιστικό.

Τον Οκτώβρη του 2017 στη πόλη Grodno της Λευκορωσίας η αστυνομία διέκοψε διάλεξη του φιλοσόφου Pyotr Ryabov. Ο Pyotr Ryabov είναι ένας συμπαθών προς τους αναρχικούς βοηθός καθηγητή φιλοσοφίας στη Παιδαγωγική Σχολή της Μόσχας. Ειδικεύεται στην ιστορία της αναρχικής σκέψης. Μετά από τη διάλεξη η οποία είχε τίτλο «Ανεπίσημο κίνημα της Λευκορωσίας 1991-2010» στο Baranovichi, ο Ryabov καταδικάστηκε σε 6 μέρες σύλληψη για «διάδοση εξτρεμιστικών ιδεών». Μετά από αυτό, το τοπικό τμήμα πολίτη και μετανάστευσης αποφάσισε να απελάσει τον Ryabov και να του απαγορεύσει να μπει στη χώρα για τα επόμενα 10 χρόνια. Στη Μόσχα, μια σειρά διαδηλώσεων έλαβε χώρα ενάντια στη σύλληψη του Pyotr Ryabov μπροστά από τη πρεσβεία της Λευκορωσίας.

«Το κράτος υπερ-εκτίμησε την συνεισφορά μου στην επαναστατική προπαγάνδα: πολλές από τις διαλέξεις μου θα είχαν διαφημιστεί λιγότερο αν δεν απαγορεύονταν. Νομίζω πως το πρόβλημα είναι η χρήση του όρου «αναρχισμός». Οι αρχές θυμούνται  το γεγονός πως οι αναρχικοί καταδικάστηκαν για τον εμπρησμό της ρωσικής πρεσβείας το 2010, και το γεγονός πως οι αναρχικοί σε πολλές περιπτώσεις πυροδότησαν μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στο νόμο του παρασιτισμού», είπε ο Ryabov σε συνέντευξη που έδωσε μετά την αποφυλάκισή του.

Το 2017 οι αναρχικοί στη Λευκορωσία ήταν η πιο ενεργή δύναμη σε διαμαρτυρίες ενάντια στη φορολογία του παρασιτισμού, την οποία οι αρχές της Λευκορωσίας ήθελαν να εισάγουν για τους άνεργους.

 

Νέα από τις φυλακές

Ο αναρχικός Alexander Kolchenko από την Κριμαία γιόρτασε τα 28α γενέθλιά του στη φυλακή όπου κρατείται ακόμα – παρά την πρόσφατη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Τη μέρα των γενεθλίων του, αναρχικοί από την Ουκρανία, τη Τσεχία και τη Πολωνία πραγματοποίησαν δράσεις σε αεροδρόμια σε ένδειξη αλληλεγγύης προς εκείνον.

Ο Kolchenko είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση που ονομάζεται «τρομοκράτες από την Κριμαία» – συμμετείχε σε δράσεις κατά της εισόδου ρωσικών στρατευμάτων στη χερσόνησο, και συγκεκριμένα, στον εμπρησμό των τοπικών γραφείων του κόμματος United Russia και του γραφείου της εθνικιστικής ρωσικής κοινότητας στη Κριμαία. Το Νοέμβρη, ο κρατούμενος διαγνώστηκε με «έλλειψη βάρους». Ταυτόχρονα, η FSIN (Federation of Sovereign Indigenous Nations) του αρνήθηκε την δυνατότητα να σπουδάσει εξ αποστάσεως σε ουκρανικό πανεπιστήμιο.

Στη περιοχή Mordovia, ο αναρχικός Ilya Romanov συνεχίζει να εκτίει την ποινή του για τρομοκρατία: καταδικάστηκε έπειτα από τραυματισμό του με πυροτεχνήματα τον Οκτώβρη του 2013. Εξαιτίας του ατυχήματος ο Romanov έχασε το χέρι του αλλά και πάλι, καταδικάστηκε για τρομοκρατία σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Τον Απρίλη, το ECHR (European Court of Human Rights – Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) έλαβε υπόψη ένα από τα παράπονα του Romanov και τον αντάμειψε με 3.400 ευρώ σε αντιστάθμιση με την χωρίς λόγο μακρά του κράτηση κατά τη διάρκεια των ερευνών. Παρόλα αυτά, δεν είναι ξεκάθαρο το πώς ο κρατούμενος θα μπορεί να λάβει αυτά τα χρήματα –  όλοι του οι λογαριασμοί έχουν μπλοκαριστεί από το κράτος. Οι μεγαλύτεροι συγγενείς του Romanov, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν τα χρήματα στον ίδιο μέσω ταχυδρομίου, προφυλακίστηκαν από την αστυνομία. Τον Μάιο ο Romanov μπήκε στην απομόνωση για τέσσερις μήνες, και τον Ιούλιο, ξεκίνησε μια νέα υπόθεση τρομοκρατίας εναντίων του.

Ο Ilya Romanov κρατείται στην IK-22 Mordovia, διεύθυνση: 431130, Mordovia, Zubovo-Poliansky district, st. Potma, n. Lepley. Γράψτε του ένα γράμμα, θα το εκτιμήσει.

 

Ελεύθεροι τελικά

Τον Μάιο 2017, ο αναρχικός Alexei Sutuga αποφυλακίστηκε. Τον Σεπτέμβρη του 2014 ο Sutuga, γνωστός με το ψευδώνυμο Socrates, καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 1 μήνα αφού υποθετικά πήρε μέρος σε ένα καυγά σε μια καφετέρια. Αντιφασίστας ο ίδιος δεν δήλωσε ένοχος: λέει ότι προσπάθησε να χωρίσει αυτούς που καυγαδίζανε, αλλά δεν χτύπησε κανέναν. Τα θύματα σε αυτή τη περίπτωση ήταν ρώσοι νέο-ναζί.

Τον Οκτώβρη του 2017 ο αντιφασίστας από το Tomsk, Yegor Alekseev, εξαφανίστηκε πριν την ορισμένη δίκη του για «δημόσιο κάλεσμα σε εξτρεμιστικές ενέργειες»., ή αλλιώς το ανέβασμα στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός βίντεο από το YouTube. Αυτή τη στιγμή είναι ασφαλής σε άγνωστη τοποθεσία. Σύμφωνα με τον Yegor, αποφάσισε να κρυφτεί από το ρωσικό δικαστικό σύστημα, φοβούμενος ότι θα καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2017, ο ιστορικός και αναρχικός Dmitry Buchenkov απέδρασε από κατ οίκον φυλάκιση και βρίσκεται σε ευρωπαϊκή χώρα. Η απόδρασή του ήταν δυνατή επειδή δεν φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι λόγω έλλειψης σε αυτά. Σύμφωνα με έρευνες, στις 6 Μαϊου 2012 ο Buchenkov, υποθετικά επιτέθηκε σε αστυνομικό. Καταδικάστηκε παρά τα στοιχεία που έδειχναν εμφανώς ότι τη μέρα που κατηγορείται για την επίθεση δεν ήταν καν παρών σε εκείνο το σημείο: είχε επισκεφτεί την οικογένειά του σε άλλη πόλη. Η διαμαρτυρία για τη σύλληψή του και η δίωξή του βάσει πολιτικών κινήτρων έχει σταλεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Το κείμενο αυτό έχει συνταχθεί από την ομάδα του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού της Μόσχας. Δεν είναι ολόκληρη η λίστα με τις διώξεις αναρχικών από το ρωσικό κράτος – έπειτα από αίτημα κάποιων συντροφ-ισσ-ων, το κείμενο δεν αναφέρει όλα τα γεγονότα από προ – σοβιετικούς αναρχικούς. Αν θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε να μάθετε πώς να μεταφέρετε χρήματα για τις ανάγκες του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού της ρωσίας σε αυτή τη σελίδα https://wiki.avtonom.org/en/index.php/Anarchist_Black_Cross_Moscow.

ΠΗΓΗ


Χιλή: Επείγον! Η αναρχική συντρόφισσα Tamara Sol  έχει μεταφερθεί ξανά στο κέντρο εξόντωσης στη Valdivia

Μάρτιος 3, 2018

 

01.02.18: Στις 28 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής των φυλακών αποφάσισε να μεταφέρει την Tamara Sol από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας που κρατούνταν όμηρος από τις 25 Ιανουαρίου.

Αυτή τη φορά, οι φύλακες αποφάσισαν να μεταφέρουν τη συντρόφισσα Sol, παρά το ότι περίμενε τα αποτελέσματα ιατρικών της εξετάσεων από το νοσοκομείο του Santiago, στο κέντρο εξόντωσης του Llancahue που βρίσκεται στη Valdivia, στη νότια Χιλή.

Το κέντρο εξόντωσης Llancahue είναι μια ιδιωτική φυλακή και πρόσφατα έχει αναγνωριστεί για την ιδιαίτερη βιαιότητα της εσωτερικής της διαχείρισης μαζί με τα χτυπήματα και τα βασανιστήρια που διεξάγονται από τους δεσμοφύλακες – πολλά από τα οποία (περιστατικά) έχουν καταγραφεί σε βίντεο και εκτεθεί στη δημόσια σφαίρα.

Θυμηθείτε ότι οι μεταφορές της Tamara Sol από το Valparaiso στη Rancagua, από τη Rancagua στο Santiago και από το Santiago στη Valdivia, έγιναν μετά την προσπάθεια απόδρασης της ίδιας τον Ιανουάριο*.

Διεθνής αλληλεγγύη με τη Tamara Sol!

 

*Στις 13.01.18 η Tamara Sol συμμετείχε σε απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Valparaiso.

 

ΠΗΓΗ


Kolkata, Ινδία: Αναρχική αντιφασιστική δράση σε ένδειξη αλληλεγγύης με την αντίσταση των κρατουμένων στη Βουλγαρία

Φεβρουάριος 26, 2018

 

Ως απάντηση στο κάλεσμα αλληλεγγύης σε υποστήριξη των κρατουμένων απεργών πείνας στη Βουλγαρία, μια ομάδα αναρχικών ταξιδιωτών που βρίσκεται στην Ινδία, πραγματοποίησε μια μικρή δράση αλληλεγγύης στις 19 Φεβρουαρίου 2018. Ένα πανό γραμμένο στα κυριλλικά και στα αγγλικά κρεμάστηκε στο Visa House στην οδό Alipore Road, ένα εκτεταμένο συγκρότημα που στεγάζει τη βουλγαρική πρεσβεία στην Kolkata.

Το πανό που φτιάχτηκε από υλικό που αποκτήθηκε από ένα υπερ-τιμημένο καπιταλιστικό πολυχώρο, έγραφε:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ  PETER KRESTEV, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!!!

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!

Όμως, η φύλαξη της πρεσβείας ήταν αυστηρή και η πρεσβεία προστατευόταν από την κακόφημη πολυεθνική εταιρεία «ασφάλειας» G4S. Μέσα σε λίγα λεπτά από την ανάρτηση του πανό, εμφανίστηκαν αρκετοί μπράβοι και απαίτησαν να κατέβει. Ακολούθησε μια αντιπαράθεση, αλλά κατάφεραν να το κατεβάσουν, μόνο και μόνο επειδή ήταν περισσότεροι.

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς και την οργή μας στους επαναστατημένους κρατούμενους στη Σόφια και οπουδήποτε αλλού, θέλοντας να κάνουμε γνωστό σε όλους, και στους συμμάχους και στον εχθρό, ότι μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι από τα δεσμά των φυλακών και του βιομηχανικού συστήματος των κρατών, και μέχρι να επιτευχθεί η οριστική απαλοιφή της τοξικής κουλτούρας της τιμωρίας, ο αγώνας θα συνεχιστεί. Μονο τότε, με τη ισοπέδωση κάθε φυλακής και το κάψιμο κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης – με τους δεσμοφύλακες παγιδευμένους μέσα, φυσικά – θα σταματήσουμε να ζεσταίνουμε τα χέρια μας με τη φωτιά!

ΠΗΓΗ


Βερολίνο, Γερμανία: Εμπρηστική επίθεση κατά του οργανισμού DITIB από την ομάδα Revenge Commando Kendal Breizh* σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Afrin

Φεβρουάριος 25, 2018

 

Με το κείμενο αυτό, η ομάδα Revenge Commando Kendal Breizh* αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα που ανήκει στο DITIP (Turkish-Islamic Union for Religious Affairs – Τουρκική – Ισλαμική Ένωση για θρησκευτικά θέματα) στο Schöneberg, στο Βερολίνο, τη νύχτα της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου 2018.

Το DITIP δεν είναι ένας απλός μουσουλμανικός οργανισμός. Το DITIP δρα φανερά σαν φερέφωνο του φασιστικού καθεστώτος του ΑΚΡ στην Γερμανία. Σε επίπεδο οργάνωσης, η ένωση είναι συνδεδεμένη με το τουρκικό καθεστωτικό θρησκευτικό ίδρυμα Diyanet από το οποίο λαμβάνει όλες τις διαταγές και οδηγίες. Όλο το περιεχόμενο των κηρυγμάτων τους είναι γραμμένο στη γλώσσα Ankara και οι ιερείς τους έχουν εκπαιδευτεί στη Τουρκία.

Αυτή τη στιγμή, το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας και η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας, εργάζονται πυρετωδώς χέρι με χέρι ως συνεργάτες του ΝΑΤΟ, και μάχονται κατά της κοινωνικής επανάστασης στις κουρδικές περιοχές και άλλες περιοχές της Συρίας. Συνεπώς, αυτή η επανάσταση πρέπει να μας κάνει να αντιληφθούμε τη σημασία του πολέμου σε σχέση με τη Γερμανία. Εδώ το DITIP στρατολογεί επίσης νέους ανθρώπους για να τους αποτρέψει απ το να ζήσουν ελεύθεροι. Είναι έτσι πιο πιθανό να γίνουν υπηρέτες του Erdogan ή σκλάβοι του καπιταλισμού, παρά να εξεγερθούν.

Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας κατά των εχθρών του αγώνα απελευθέρωσης στο Κουρδιστάν και τη Μέση Ανατολή.

 

Θάνατος στο φασισμό!

Νίκη στην κοινωνική επανάσταση στο Κουρδιστάν!

Η υπεράσπιση του Afrin ξεκινά στους δρόμους της Ευρώπης!

Revenge Commando Kendal Breizh

 

*σημείωση του Insurrection News: ο Κendal Breizh ήταν ένας από τους διεθνείς μαχητές υπέρ της ελευθερίας από τη Γαλλίαπου πέθανε ως μάρτυρας πολεμώντας δίπλα στις δυνάμεις YPG κατά του τουρκικού στρατού στη περιοχή Jindires στις 10 Φεβρουαρίου 2018.

ΠΗΓΗ


Βασιλεία (Basel), Ελβετία: Σαμποταζ σε κάποιους που έχουν όφελος από το σύστημα φυλακών

Φεβρουάριος 24, 2018

Η επέκταση των φυλακών Bässlergut για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά συνεχίζεται και η οργή παραμένει.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε τρυπήσει τα λάστιχα αυτοκινήτων των ακόλουθων εταιριών:

Δυο οχήματα της εταιρείας IMPLENIA

Δυο οχήματα της εταιρείας ISS

Ένα όχημα της εταιρείας ALPIQ

Οι εταιρείες IMPLENIA και ALPIQ βγάζουν χρήματα από την επέκταση των φυλακών Bässlergut και συμμετέχουν στη ταλαιπωρία πολλών ανθρώπων. Σε αυτές τις περιόδους πολέμου και εκμετάλλευσης που ωθούν χιλιάδες ανθρώπους να πάρουν το δρόμο της εξορίας, οι εταιρείες που αναφέρθηκαν παραπάνω κλείνουν σκόπιμα τα μάτια τους στο γεγονός πως η δυστυχία επικρατεί παντού και ότι τα «κατασκευαστικά τους συμβόλαια» θα επηρεάσουν εκείνους που υποφέρουν. Η φυλακή είναι μέρος για να κλειδώνεις και να τιμωρείς ανθρώπους. Ένα βίαιο μέρος.

Ένα μέρος που καταπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Οι άνθρωποι κλειδώνονται και παρακολουθούνται απλά και μόνο επειδή υπάρχουν και στο μέλλον κάποιοι θα βρεθούν στο Bässlergut χωρίς να το περιμένουν, αιχμάλωτοι από υπάκουα τσιράκια με μπλε στολές που δεν είναι τίποτα άλλο από μια οργανωμένη ένοπλη συμμορία, που συμβολίζει τα συμφέροντα των πλουσίων και των ισχυρών.

Ανήθικοι υπηρέτες που ποτέ δεν αρνούνται να υπακούσουν σε μια διαταγή. Από φόβο υπερασπίζονται ένα οικονομικό σύστημα που βασίζεται στη δυστυχία και την εκμετάλλευση, ένα σύστημα προορισμένο να εξαφανιστεί. Το μέλλον δεν τους ανήκει. Δεν έχει γραφτεί ακόμα. Αυτό ας το θυμόμαστε όλοι/ες μας.

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στο δρόμο για την εξορία, η Μεσόγειος θάλασσα είναι ένας μαζικός τάφος, το σύνθημα «Δεν είμαστε όλοι/ες εδώ – Λείπουν οι πνιγμένοι/ες» είναι λυπηρό.

Όλα αυτά απαιτούν να πάρει ο καθένας την κατάσταση στα χέρια του και να προσπαθήσει να δράσει ρεαλιστικά, ακόμα και αν πρόκειται μόνο για ένα μαχαίρι, ένα κοφτερό αντικείμενο που στοχεύει τα λάστιχα αυτοκινήτων. Μια γρήγορη διαδικασία, σχεδόν άηχη και εύκολο να διεκπεραιωθεί. Είναι σημαντικό να μην μένουμε αδιάφορες/οι και να μην απομονωνόμαστε μπροστά σε όλη αυτή τη δυστυχία. Και είναι ευκολότερο να είμαστε περισσότεροι από ένας/μια, να βρισκόμαστε, να οργανωνόμαστε σε ομάδες και να επιτιθέμαστε.

Υπάρχουν οχήματα της Implenia σε όλη την Ελβετία. Ας κάνουμε αυτή την εταιρεία να πληρώσει το τίμημα για τις απάνθρωπες και εξοργιστικές κατασκευαστικές της εργασίες. Επιπλέον, η Implenia αυτή τη περίοδο κατασκευάζει το αστυνομικό και δικαστικό κέντρο στη Ζυρίχη.

Η εταιρεία ISS είναι επίσης γνωστή για την συμμετοχή της στο κόσμο των φυλακών, για παράδειγμα στο Βέλγιο και είναι επίσης μια εταιρεία που προσφέρει «ασφάλεια» με αντάλλαγμα το κέρδος. Ασφάλεια στους λίγους για να μπορούν να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τους πολλούς. Η απέχθειά μας για αυτές τις εταιρείες παραμένει ακέραια – εξάλλου, όλη η καταστολή στη Βασιλεία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ξέρουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την κατασκευή των φυλακών Bässlergut.

Όλα συνεχίζονται.

ΠΗΓΗ


Γερμανία: Η αναρχική συντρόφισσα Lisa μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή

Φεβρουάριος 24, 2018

 

 

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, η συντρόφισσά μας μεταφέρθηκε στην γερμανική φυλακή JVA Willich II, περίπου 60χμ από την Κολωνία, όπου κρατούνταν και πιο πριν. Δεν ξέρουμε ακόμα πόσο καιρό θα παραμείνει εκεί αλλά ανακοινώνουμε τη νέα της διεύθυνση για να συνεχίσει να λαμβάνει γράμματα.

Lisa Dorfer
JVA Willich II
GartenstraSSe 2
47877 Willich

Germany

 

 

*Η συντρόφισσα Lisa Dorfer έχει καταδικαστεί (τελική απόφαση Ιανουάριος 2018) σε 7 χρόνια και 6 μήνες για ληστεία σε τράπεζα. Επιθυμεί να μεταφερθεί στην Ισπανία για να το υπόλοιπο της ποινής της για να βρίσκεται κοντά στους δικούς της ανθρώπους.

ΠΗΓΗ


Βρέμη, Γερμανία: Εμπρηστική επίθεση κατά της εταιρίας OHB που συνεργάζεται με τον στρατο, σε αλληλεγγύη με το Αφρίν

Φεβρουάριος 22, 2018

 

 

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στο επαναστατημένο Κουρδιστάν και την αντίστασή του. Με αυτή τη δράση μας εναντιωνόμαστε στην επιθετική πολεμική της Τουρκίας στο Αφρίν. Απευθύνουμε κάλεσμα για σαμποτάζ της γερμανικής βιομηχανίας όπλων.

Τη νύχτα της 20ης προς 21η Φεβρουαρίου, επιτεθήκαμε στα γραφεία της εταιρίας ΟΗΒ στη Βρέμη. Η ΟΗΒ είναι μια από τις ηγετικές εταιρίες στην τεχνολογία που αφορά τη κατασκευή διαστημικών σκαφών, δορυφόρων κλπ. Η κύρια δράση της ΟΗΒ είναι η στρατιωτική έρευνα και παραγωγή. Μια από τις τρέχουσες σημαντικές συνεργασίες της είναι με την  German Federal Intelligence Service (BND). Η ΟΗΒ κατασκευάζει αυτό το διάστημα ένα δορυφόρο κατασκοπείας γι αυτούς.

Η ευθύνη για τους πολέμους και τις παγκόσμιες κρίσεις βρίσκεται συχνά ακριβώς εδώ.

Φωτιά στην γερμανική βιομηχανία όπλων!

Σινιάλα αλληλεγγύης στο Βεντλαντ (Wendland)!

 

ΠΗΓΗ


Γερμανία: Δράσεις ενάντια στον εξευγενισμό στις πόλεις  Berlin (Βερολίνο) και Wuppertal (Βούπερταλ)

Φεβρουάριος 20, 2018

 

Πριν δυο μέρες πραγματοποιήθηκε μια δράση ενάντια στον εξευγενισμό στη περιοχή Wedding στο Βερολίνο. Αρκετοί ακτιβιστές διακόσμησαν ένα κτίριο στην οδό Müllerstraße. Το νοίκι για ένα δωμάτιο σε αυτό το κτίριο κοστίζει κάπου 514 με 1119€. Φαίνεται πως οι επενδυτές θέλουν να επεκταθούν στο Wedding με ακριβά διαμερίσματα.

Στο Wuppertal έγιναν δράσεις κατά του εξευγενισμού τη νύχτα στις 12 προς 13 Φεβρουαρίου 2018, στο νότιο τμήμα της περιοχής Elberfeld. Μεταξύ 20 και 24 Ιανουαρίου είχαν ήδη πραγματοποιηθεί δράσεις ενάντια στον εξευγενισμό. Κατά τη διάρκεια των πρώτων δράσεων περισσότερα από 70 συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχους σε όλο το βόρειο τμήμα της περιοχής Elberfeld. Τα συνθήματα έθεταν ως απαίτηση τη μείωση των τιμών των ενοικίων καθώς και να φύγουν οι ναζί και οι ρατσιστές από τη περιοχή. Μαζί με τα συνθήματα, οι ακτιβιστές εξέφρασαν επίσης την «συνενοχή με τους φυλακισμένους της G20» και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους. Οι μπάτσοι υπολογίζουν πως το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε πενταψήφιο αριθμό. Η κρατική ασφάλεια (Staatschutz: αστυνομικό σώμα για πολιτικά «εγκλήματα») ερευνά την υπόθεση.

 

 

ΠΗΓΗ


Βέρνη, Ελβετία: Αλληγεγγύη στα φυλακισμένα αναρχικά συντρόφια στη Ρωσία

Φεβρουάριος 20, 2018

 

 

ΠΗΓΗ


786 άνθρωποι προφυλακίστηκαν τον μήνα που μας πέρασε επειδή εναντιώθηκαν στην επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν

Φεβρουάριος 19, 2018

Συνολικά 786 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί για τη κριτική τους στάση απέναντι στην επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα.

Ο υπουργός εσωτερικών δήλωσε στις 19 Φεβρουαρίου ότι έχουν γίνει 85 διαδηλώσεις από την έναρξη της επιχείρησης στο Αφρίν, ως εναντίωση σε αυτή την επιχείρηση. Συνολικά 786 άνρθωποι έχουν προφυλακιστεί είτε επειδή πήγαν σε τέτοιες διαδηλώσεις είτε γιατί «έκαναν προπαγάνδα κατά αυτής της επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σύμφωνα με τον υπουργό.

Στις 22 Ιανουαρίου, τουρκικά στρατεύματα μπήκαν στην περιοχή του Αφρίν, το οποίο ελέγχει το παράνομο κουρδικό εργατικό κόμμα (PKK) , μέρος του PYD. Ενώ τα περισσότερα κόμματα στην Τουρκία τάχθηκαν υπέρ της εναντίωσης στην επιχείρηση αυτή, η αστυνομία προφυλάκισε, μεταξύ άλλων, πολλούς δημοσιογράφους που άσκησαν κριτική στην επιχείρηση από την έναρξή της.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ / φωτογραφίες απο Twitter


Μαδρίτη, Ισπανία: Πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους/ις αναρχικούς/ες και αντιφασίστ-ρι-ες κρατούμενους/ες στη Μόσχα

Φεβρουάριος 19, 2018

 

ΠΗΓΗ


Αμβούργο, Γερμανία: Επίθεση στην Eurocommand, εταιρεία συστημάτων παρακολούθησης που συνεργάζεται με την αστυνομία

Φεβρουάριος 19, 2018

 

 

Μας κλέβεται το οξυγόνο, σας κλέβουμε το οξυγόνο!

Το βράδυ 17 προς 18 Φεβρουαρίου 2018 στοχεύσαμε την εταιρεία Eurocommand GmbH, στη οδό 92b Gärtner,  στο Halstenbek 25469, της οποίας σπάσαμε τα παράθυρα και πετάξαμε μέσα στα δωμάτια βουτανικό οξύ.

Τουλάχιστον από την OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe – Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) και το συνέδριο G20, η αστυνομία του Αμβούργου κατασκευάζει ένα νέο λογισμικό για «ζωντανή» παρακολούθηση. Η δημιουργία του αποδίδεται στην Eurocommand  και το λογισμικό της, CommandX. 696 μπάτσοι εκπαιδεύτηκαν σε ένα πρόγραμμα 368 ωρών για να μάθουν να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα.

Η πυροσβεστική και το κέντρο διάσωσης εξοπλίστηκαν επίσης με το CommandX. Η ενσωμάτωση των δεδομένων των οχημάτων στα ήδη υπάρχοντα συστήματα ελέγχου εξασφαλίζει μια τρομακτικά μεγάλη ανταλλαγή δεδομένων.

Στο αρχηγείο του Alsterdorf, όλα τα γεωχωρικά δεδομένα συγκεντρώθηκαν σε μια μεγάλη οθόνη κατά τη διάρκεια της G20 και προβλήθηκαν με τη μορφή του χάρτη.  Οι εναέριες φωτογραφίες από τα ελικόπτερα των μπάτσων και τα βίντεο από τις κάμερες σώματος των μπάτσων και τις κάμερες στους δρόμους ήταν επίσης διαθέσιμα αμέσως, στον τρέχοντα χρόνο.

Με βάση αυτά, ο συντονισμός των δυνάμεων δράσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ήταν έγκαιρος. Παρόλα αυτά έφταναν καθυστερημένοι τις περισσότερες φορές.

Σύμφωνα με τη Γερουσία (Senate), το λογισμικό CommandX αποδείχθηκε πως «δεν έχει ελλείμματα».

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι εκπρόσωποι της Κρατικής Προστασίας (State Protection), η Αστυνομία (Federal Police)  και ο στρατός ανέφεραν πως είχαν καθίσει μπροστά από τις οθόνες στο κέντρο διαχείρισης. Το αν η Eurocommand και τα εξοπλισμένα drones χρησιμοποιήθηκαν στη G20 δεν έχει αποδειχθεί. Όπως και να χει, το λογισμικό CommandX έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει τέτοιες πληροφορίες.

Δεν είναι μόνο όμως η ανάπτυξη του λογισμικού αυτού ο λόγος που στοχοποιήθηκε η Eurocommand. Ο Sascha Pomp είναι διευθύνων σύμβουλος της Eurocommand. Η στάση του οπίου όσον αφορά στους διαδηλωτές της G20 είναι ξεκάθαρη στις δηλώσεις του, του οποίους περιγράφει ως «άρρωστους και αντικοινωνικούς» και ως «αγέλη που δεν της αξίζει σεβασμός ή συμπάθεια». Μια άλλη φορά ανέφερε « Είναι εύκολο – βάλε τον δεξιό όχλο και τους αριστερούς τρομοκράτες σε ένα δωμάτιο όπου θα έχουν άμεση επαφή, κλείδωσε τη πόρτα και περίμενε…». Παρόμοια όπως και το AfD (το ακροδεξιό κόμμα Alternative for Germany) αναφέρθηκε στο τουίτερ για επιτυχείς επιχειρήσεις εκκαθάρισης  και επιμελώς αναμετέδιδε στο τουίτερ τα νέα των μπάτσων κατά τη διάρκεια των ημερών που διεξαγόταν το συνέδριο.

Η επίθεση μας στοχεύει σε αυτούς που θέλουν να μας παρακολουθούν και να μας ελέγχουν, και σε εκείνους που τους παρέχουν τα μέσα για αυτό το σκοπό.  

Fuck you Eurocommand!

 

Commando-X

ΠΗΓΗ


Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη διεθνή εβδομάδα αλληλεγγύης στους/στις αναρχικούς/ες και αντιφαστίστ-ρι-ες κρατούμενους/ες στην Ρωσία

Φεβρουάριος 18, 2018

 

Η εβδομάδα από τις 5 έως τις 12 Φεβρουαρίου ήταν η  διεθνής εβδομάδα αλληλεγγύης στους/στις  αναρχικούς/ες και αντιφαστίστ-ρι-ες κρατούμενους/ες. Πραγματοποιήθηκαν 21 δράσεις  ενάντια στην καταστολή σε 21 πόλεις της Ρωσίας καθώς και σε πολλές δράσεις από ξένα συντρόφια, από τη Λευκορωσία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

 

Μοιράστηκε υλικό πληροφοριακού χαρακτήρα και φυλλάδια, έγιναν γκράφιτι και στενσιλς, κρεμάστηκαν πανό που ενημέρωναν για την καταστολή ενάντια σε αναρχικούς. Πραγματοποιήθηκαν δράσεις στις περιοχές: Kaliningrad, Altai, Kursk, Novosibirsk, Samara, Kemerovo, Astrakhan, Volgograd, Rostov-on-Don, Izhevsk, Penza, St. Petersburg, Moscow, Nakhodka, Chelyabinsk και Vorkuta.

 

 

Σηκώθηκαν πλακάτ που ενημέρωναν για την τρομοκρατία των FSB ενάντια στους αναρχικούς , στις περιοχές: Yekaterinburg, Kandalaksha, Tomsk, Sochi, Moscow, St. Petersburg και Saratov.

Στη περιοχή Samara, διοργανώθηκε ένα απόγευμα αλληλεγγύης. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την καταστολή ενάντια σε αναρχικούς και για τους βασικούς κανόνες συνομωσίας. Έπειτα, προβλήθηκε η ταινία “Sacco and Vanzetti”, η οποία πραγματεύεται την ιστορία αυτών των ανθρώπων οι οποίοι διαδήλωναν για την απανθρωπιά και την μη χρησιμότητα του κρατικού συστήματος και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα για την καταστολή των διαμαρτυριών.

Στη Μόσχα, πραγματοποιήθηκε μια ανεπίσημη πορεία αναρχικών ενάντια στην παρανομία του FSB. Αρκετοί άνθρωποι μπλόκαραν την Myasnitskaya, μια από τις κεντρικές γειτονικές οδούς του  Lubyanka, όπου βρίσκεται το κεντρικό γραφείο του FSB. Πέρασαν από κει κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «το FSB είναι ο κύριος τρομοκράτης»

 

 

Δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες χώρες. Στη Λευκορωσία, αναρχικοί μοίρασαν φυλλάδια ενημερωτικού χαρακτήρα για τις προσαγωγές Ρώσων αναρχικών.

Στη περιοχή Lutsk της Ουκρανίας, έγιναν γκραφιτι σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Ρώσους αναρχικούς.

Δράσεις έγιναν επίσης στις περιοχές: Warsaw, Gdansk (Πολωνία) και Prague (Τσεχία).

Στη Πράγα, Τσεχία, έγινε μια συναυλία ως ένδειξη συμπαράστασης στους Ρώσους αναρχικούς. Στη συναυλία ενημέρωσαν τον κόσμο για την καταστολή τη Ρωσία και μαζεύτηκαν χρήματα για τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό, ο οποίος βοηθά τους πολιτικούς κρατούμενους. Χρήματα μαζεύτηκαν και σε συναυλία των Ognemöt, Adrestia and Prophets V in Tallinn και Tartu, στην Εσθονία.

Μία ακόμα εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα για την καταστολή στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη, Ουγγαρία, όπου επίσης μαζεύτηκαν χρήματα.

Στη Γαλλία, έγινε μια κουζίνα αλληλεγγύης, τα έσοδα της οποίας δώθηκαν για τους Ρώσους αναρχικούς.

Ακόμη, πολλές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Minneapolis πραγματοποιήθηκε βραδιά αλληλεγγύης και στο Brooklyn μια προβολή ταινίας. Το αντιφασιστικό διαδικτυακό κατάστημα από το Portland διέδωσε πληροφορίες για την καταστολή και μάζεψε χρήματα για την υποστήριξη των αναρχικών σε καταστολή. Στο Kansas, έγινε διαδήλωση σε ένδειξη υποστήριξης των Ρώσων αναρχικών. Στη Νέα Υόρκη, σηκώθηκαν πλακάτ στο ρωσικό προξενείο. Επιπλέον, εκπρόσωποι του κινήματος Revolutionary Abolitionist movement από τη Νέα Υόρκη εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.

 

 

Δράση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε στο Toronto, στον Καναδά. Αναρχικοί σήκωσαν πανό σε μία από τις πιο πολυπληθείς πλατείες της πόλης, ενημερώνοντας τους διερχόμενους για την καταστολή στη Ρωσία.

 

 

Η εβδομάδα αλληλεγγύης ήταν προσανατολισμένη στους Ρώσους αναρχικούς, που υπόκεινται σε καταστολή από το FSB. Το Φθινόπωρο του 2017, το FSB συνέλαβε έξι αναρχικούς από τη περιοχή Penza. Η αιτία σύλληψης ήταν ότι έπαιζαν το παιχνίδι airsoft το οποίο θεωρείται από τις μυστικές υπηρεσίες ως μέσο εκπαίδευσης για την κατάλυση του κράτους. «Φυτεύτηκαν» όπλα τους κρατούμενους και κατηγορήθηκαν για οργάνωση τρομοκρατικής ομάδας. Για μήνες, οι κρατούμενοι βασανίζονταν και ξυλοκοπούνταν άγρια μέχρι να συμφωνήσουν στις κατηγορίες εναντίων τους. Κρεμάστηκαν ανάποδα, ξυλοκοπήθηκαν, βασανίστηκαν με ηλεκτρισμό. Τον Ιανουάριο 2018, πολλοί αναρχικοί απήχθησαν από τη περιοχή St. Petersburg. Δύο ύποπτοι και ένας μάρτυρας απήχθησαν και βασανίστηκαν όλοι. Έναν από τους κρατούμενους τον πήγαν στο δάσος για να τον βασανίσουν. Ένας άλλος κρατούμενος βασανίστηκε για περισσότερες από μια ημέρες. Επίσημα και μόνο, η ανάκριση κράτησε μια μέρα –από τις τρις ακριβώς τα ξημερώματα μέχρι τις τρεις ακριβώς τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Παρόλο που ένας από τους υπόπτους και ο μάρτυρας κατέθεσαν για τα βασανιστήρια, οι αρχές του κράτους δεν έλεγξαν τις καταθέσεις τους.

Το FSB ανακοίνωσε σχέδια για συλλήψεις 24 αναρχικών σε Moscow, St. Petersburg, Penza και Belarus, με τη κατασκευασμένη υπόθεση της τρομοκρατικής ομάδας.

Επίσης στη Κριμαία, ειδικές δυνάμεις προφυλάκισαν τον αναρχικό και κοινωνικό ακτιβιστή Yevgeny Karakashev. Αιτία για την προφυλάκιση είναι η ενεργής συμμετοχή του Yevgeny στον κοινωνικό αγώνα των κατοίκων της χερσονήσου. Την ημέρα της σύλληψης, ο δήμαρχος της Evpatoria (περιοχή της Κριμαίας) συναντήθηκε με διαδηλωτές ενάντια στην κατασκευή ουρανοξυστών και έκανε νύξη για πιθανές συλλήψεις. Ο λόγος για τη σύλληψη του Yevgeny ήταν η συμμετοχή του σε ένα διαδικτυακό τσατ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αμέσως μετά το τέλος της εβδομάδας δράσεων αλληλεγγύης στους Ρώσους αναρχικούς, η καταστολή συνεχίζεται στη Μόσχα. Στις 13 Φεβρουαρίου, νωρίς το πρωί, μια αναρχική, η Elena Gorban συλλαμβάνεται. Καταπατώντας όλους τους κανόνες, δεν έδιναν άδεια στην Elena για δικηγόρο μέχρι να δηλώσει ένοχη για επίθεση στα γραφεία του κυβερνώντος ρωσικού κόμματος, “United Russia”. Την ίδια μέρα, ο αναρχικός Alexei Kobaidze, συνελήφθη και προφυλακίστηκε με την ίδια κατηγορία. Ο λόγος για τις συλλήψεις ήταν μια ανεπίσημη διαδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στη Μόσχα ενάντια στην τρομοκρατία του FSB. Νωρίς το πρωί, πριν διαδοθεί η πληροφορία για τις συλλήψεις στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, τα φιλικά προς τη κυβέρνηση κανάλια δημοσίευσαν ένα βίντεο από κέντρα κράτησης με το μήνυμα ότι αναρχικοί που συμμετείχαν στη διαδήλωση, προφυλακίστηκαν στη Μόσχα. Οι ανακριτές της Elena την ρώτησαν και για την διαδήλωση αν και οι κρατούμενοι κατηγορήθηκαν για επίθεση ενάντια στο κόμμα “United Russia” και όχι για τη συμμετοχή στη διαδήλωση.

Συνεχίζουν να γίνονται δράσεις αλληλεγγύης στη Ρωσία μετά τις συλλήψεις. Στη περιοχή Chelyabinsk, αναρχικοί σήκωσαν πανό κοντά στο κτίριο του FSB και πέταξαν μια βόμβα καπνού στη περιοχή του κτιρίου. Και στα προάστια της Μόσχας, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σε αλληλεγγύη με τους αναρχικούς σε καταστολή.

 

Καλούμε όλες/ους να συνεχίσουν την καμπάνια αλληλεγγύης!

ΠΗΓΗ


Μπολόνια : η αστυνομία επιτίθεται σε αντιφασίστες διαδηλωτές κοινωνικών κέντρων : Αύρες και δακρυγόνα. Κόκκινη Ζώνη για την συγκέντρωση του ακροδεξιού κόμματος Forza Nuova.

Φεβρουάριος 16, 2018

 

Χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και εισέβαλαν στην πλατεία Galvani στη Μπολόνια, για να δηλώσουν την εναντίωση τους στην ομιλία του φασίστα Roberto Fiore σε εκδήλωση του ακροδεξιού κόμματος Forza Nuova. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εκδήλωση αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες τους απώθησαν με αύρες και δακρυγόνα. Υπήρξαν εφτά τραυματίες, έξι εκ των διαδηλωτών και ένας ασφαλίτης του από το μετακινούμενο τμήμα ασφαλείας της Padova ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι στιγμές έντασης και οι συγκρούσεις σημειώθηκαν σε μια ακτίνα λίγων εκατοντάδων μέτρων από το κέντρο της Μπολόνια.

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας η ένταση ήταν πολύ μεγάλη με δύο στιγμές κορύφωσης. Οι πρώτες συγκρούσεις σημειώνονται στις 2 το μεσημέρι με επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία Galvani εναντίων των διαδηλωτών δύο κοινωνικών χώρων, κατά την οποία τραυματίζονται πέντε άτομα (μεταξύ των οποίων και ένας ασφαλίτης). Λίγα λεπτά νωρίτερα από τις 2 μ.μ., ακόμα μια σφοδρή σύγκρουση σημειώνεται στην οδό Φαρίνι, κοντά στην πλατεία Galvani : Ξυλοδαρμοί, υδροφόρες από τη μία και ρίψη πυροτεχνημάτων και μπουκαλιών από την άλλη.

Όλα αυτά συνέβησαν με αφορμή την προεκλογική συγκέντρωση της Forza Nuova, (σ.τ.μ Οι εκλογές στην Ιταλία θα λάβουν χώρα στο α΄ τρίμηνο του 2018), η οποία προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις. Τα προεόρτια των συγκρούσεων που έμελλε να συμβούν ξεκίνησαν από το πρωί. Γύρω στις 12 το μεσημέρι η κολλεκτίβα Hobo έκανε έφοδο στο δημαρχείο της πόλης και άνοιξε πανό που έγραφε «Το δημοτικό συμβούλιο κάνει πλάτες στους φασίστες». Το πανό που άμεσα κατέβηκε από δύο αστυνομικούς , προμήνυε τα όσα θα συνέβαιναν αργότερα.

Δεν πέρασε ούτε μια ώρα από το περιστατικό στο δημαρχείο, και το σκηνικό μεταφέρεται στην πλατεία Galvani, σε απόσταση 200 μέτρων σε ευθεία γραμμή. Στην πλατεία αυτή είναι προγραμματισμένη η ομιλία του φασίστα Roberto Fiore μετά τις 7:30 μ.μ. Σιγά σιγά  διαδηλωτές από διάφορες κολλεκτίβες ξεκινούν να μαζεύονται, στην αρχή ήταν 70 άτομα. Στο σημείο ήδη βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και τεθωρακισμένα οχήματα. «Σήμερα θα αντισταθούμε» φώναζε ο συγκεντρωμένος κόσμος πριν ξεκινήσει η επίθεση της αστυνομίας. «Η ομιλία Fiore είναι τεράστια προσβολή, κι εμείς λέμε ΟΧΙ στο φασισμό»

 

Στις 2:05 μ.μ. περίπου, ξεσπάει το χάος. Η αστυνομία ξεκινάει την επίθεση με ξυλοδαρμούς προσπαθώντας να απωθήσει τους διαδηλωτές μακριά από την πλατεία και υπάρχουν τραυματισμοί. Μια δημοσιογράφος της εφημερίδας Corriere di Bologna που κινηματογραφούσε το συμβάν με το κινητό της τηλέφωνο, τραυματίζεται στο χέρι. Άνδρες της ασφάλειας εξωθούν τους διαδηλωτές προς την οδό Farini και την πλατεία Cavour. Η κίνηση στους δρόμους δυσχεραίνεται και το κέντρο της πόλης στρατιωτικοποιείται: Τα τεθωρακισμένα οχήματα είναι είκοσι στον αριθμό, και εμφανίζονται και οι αύρες.

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να κινούνται προς το μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Nettuno και ενώνεται με την περιφρούρηση των ομάδων Anpi και Cgil. Το σώμα των διαδηλωτών που πλέον έχει γίνει πιο στιβαρό, φωνάζει συνθήματα αλληλεγγύης προς έναν αγωνιστή της CUA (Collettivo Universitario Autonomo), ο οποίος είχε συλληφθεί το πρωί της ίδιας ημέρας με κατηγορίες που είχαν να κάνουν με την συγκέντρωση του προηγούμενου Σαββάτου στην Piacenza. Η πόλη της Μπολόνια παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα : Είχαν να συμβούν πολλά ακόμα εκείνο το βράδυ, όπως προμήνυε η δυναμική παρουσία των τουλάχιστον χιλίων διαδηλωτών, που πλέον είχαν προχωρήσει προς την πλατεία Maggiore.

Περιφρονητική ήταν η δήλωση του φασίστα Matteo Salvini, αρχηγού της Λέγκας του Βορρά : «Κάνω έκκληση στον λαό της Μπολόνια. Μια πόλη χαρισματική, πόλη των ποιητών και των τραγουδοποιών…Μην πιστεύετε τα παιδιά του μπαμπά, αυτοί δεν είναι αντιφασίστες. Όποιος κάνει πολιτική δια της βίας είναι παράνομος». O Piero Fassino του PD (Partito Democratico = Δημοκρατικό κόμμα), επίσης σχολίασε σε τόνο σκληρό αλλά λιγότερο προκλητικό : «Είναι απαράδεκτο να βαφτίζονται οι πράξεις βίας, ως πράξεις αντίστασης. Οι πράξεις βίας σε βάρος μιας δημοκρατικής συγκέντρωσης ή σε βάρος των δυνάμεων της αστυνομίας δεν μπορούν να περάσουν στην ιστορία ως πράξεις αντίστασης. Όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις πράξεις δεν γνωρίζουν την αξία της λέξης αντίσταση, και λερώνουν την ιστορία της χώρας μας.»

Από την άλλη πλευρά, αριστερά κόμματα (Prc & Liberi e Uguali) έκαναν δηλώσεις στήριξης των διαδηλωτών: «Η αλληλεγγύη μας στους αντιφασίστες αγωνιστές που δέχτηκαν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής είναι πάντα δεδομένη. Είναι ντροπή να καταστέλλονται οι αντιφασίστες, ενώ οι ξενοφοβικοί, οι νεοναζί και οι νεοφασίστες να μπορούν να έχουν βήμα και να μιλάνε. Ο φασισμός δεν πρέπει να έχει κανένα δικαίωμα λόγου»

«Η κατάληψη μιας πλατείας για να παρεμποδιστεί οι ομιλίες των φασιστών είναι χρέος κάθε δημοκρατικού ανθρώπου. Είναι γελοίο να βάζουν μπροστά τις δυνάμεις καταστολής να κυνηγάνε και να δέρνουν διαδηλωτές, και παράλληλα να δίνουν χώρο και λόγο στη Forza Nuova».

 

ΠΗΓΗ


Βερολίνο, Γερμανία: Είμαστε όλοι/ες τρομοκράτες/ισσες – Αλληλεγγύη στους αναρχικούς κρατούμενους στην Ρωσία

Φεβρουάριος 16, 2018

 

Από την οδό Rigaer, στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης και οργής στους αναρχικούς κρατούμενους στην Ρωσία, ως απάντηση στο κάλεσμα από τη Ρωσία για διεθνής ημέρες αλληλεγγύης στους Ρώσους αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους.

 

Αυτές τις μέρες μάθαμε για τις συλλήψεις των αντιφασιστών και αναρχικών στη Ρωσία. Ήδη τον Οκτώβρη και Νοέμβρη 2017, στη πόλη Penza, έξι άνθρωποι συνελήφθησαν και βασανίστηκαν άγρια από την μυστική αστυνομία FSB. Φέτος τον Ιανουάριο, στην πόλη St. Petersburg ακολούθησε ένα δεύτερο κύμα συλλήψεων με δύο άτομα που πρώτα απήγαγε η FSB για μια ημέρα και αφού ήταν ήδη μια μέρα προφυλακισμένα. Παράλληλα οι μυστικές υπηρεσίες, καθοδηγούμενες από την κυβέρνηση του Πούτιν, πραγματοποιούσαν εφόδους σε σπίτια σε διάφορες πόλεις. Ως αιτιολόγηση της καταστολής το FSB δημιούργησε μια αναρχική ομάδα με το όνομα “Net”, η οποία σχεδίαζε μια σειρά επιθέσεων για τις μέρες των προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο του 2018 καθώς και για τις μέρες του παγκόσμιου κυπέλλου τον Ιούνιο και Ιούλιο 2018 στη Ρωσία που θα οδηγούσαν σε ένοπλη σύγκρουση, τα μέλη της οποίας υποτίθεται βρίσκονται σε πολλές πόλεις της Ρωσίας και Λευκορωσίας. Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την ύπαρξη αυτής της ομάδας. Τα μόνα στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι οι καταθέσεις των συλληφθέντων, τις οποίες το  FSB απέσπασε από τους ίδιους έπειτα από βασανιστήρια και την απειλή περαιτέρω βασανιστηρίων. Στην Penza, η ομάδα δημιουργήθηκε από τις καταθέσεις του πρώτου συλληφθέντα. Εκτός από αυτό το πρώτο άτομο που από τις αρχές του χρόνου βγήκε από την φυλακή και βρίσκεται σπίτι του με κατ’ οίκον περιορισμό, όλοι οι άλλοι είναι ακόμα προφυλακισμένοι.

Ο εκφοβισμός και η φυσική βία που υποβάλλονται οι κρατούμενοι σε συνθήκες προφυλάκισης, αποκαλύπτουν τη σκληρότητα του κρατικού συστήματος. Ενώ η δημοκρατία στη Γερμανία ακόμη προσπαθεί να κουκουλώσει τη σκληρότητα τις κρατικής εξουσίας, οι συνθήκες στη Ρωσία μας βεβαιώνουν, ότι οι φρουροί του συστήματος μπορούν να διατηρούν την εξουσία τους μέσω της απειλής και της υπόνοιας πρόκλησης σωματικής βίας.

Η καταστολή θα έπρεπε να μας αποθαρρύνει, να νικήσει τα κινήματα και να μας τραβήξει καθέναν μας μέσα στο ελεγχόμενο σύστημα ή ακόμα και να μας καταστρέψει. Είναι πολύ δύσκολο να μην νιώθεις αδύναμος, να μην νιώθεις ανίκανος να τους εναντιωθείς. Αλλά αν ακούσουμε τα μηνύματα οργής και αγώνα των  αναρχικών ακριβώς από αυτά τα μέρη, παίρνουμε κουράγιο. Μας δείχνουν πως σε κάθε μέρος που χτυπάει μια ανθρώπινη καρδιά στο ρυθμό της εξέγερσης, μπορούν να υπάρξουν στιγμές αντίστασης. Μας δείχνουν ότι ανεξάρτητα από το πόσο σκληρή μπορεί να είναι η καταστολή, θα υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να παλεύουν για τις ιδέες τους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Από τους κρατούμενους της G20 στο Αμβούργο στους κρατούμενους στην Penza ή στο St. Petersburg to Berlin – όσο πιο δυνατή είναι η καταστολή τους, τόσο πιο οργισμένη και έντονη η αντίστασή μας.

Rigaer 94

ΠΗΓΗ


Ισραήλ: Επίθεση στο γραφείο μετανάστευσης στο Τελ Αβίβ, σε αλληλεγγύη με τους Αφρικανούς που ζητούν άσυλο και αντιμετωπίζουν την απέλαση

Φεβρουάριος 16, 2018

Στις 28 Ιανουαρίου 2018, βανδαλίσαμε το γραφείο πληθυσμού, μετανάστευσης και συνόρων (PIBA) στο Τελ Αβίβ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην απέλαση αφρικανών μεταναστών.

Έξω από το γραφείο βρέθηκαν αρκετά κεφάλια από κούκλες καλυμμένα με κόκκινη μπογιά. Ανάμεσα στα κεφάλια και τις μπογιές υπήρχαν σημειώματα που έγραφαν «τα χέρια σας είναι βαμμένα με το αίμα τους, αυτή είναι μόνο η αρχή».

Τον περασμένο μήνα, το ισραηλινό κοινοβούλιο Knesset ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που ονομάζεται “Infiltrator’s Law”, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για τις απελάσεις μεταναστών από την Ερυθραία και το Σουδάν και αυτούς που αναζητούν άσυλο από τον Μάρτιο, καθώς και για την φυλάκιση για ακαθόριστο χρόνο εκείνων που αρνούνται να φύγουν «εθελοντικά».

 

ΠΗΓΗ


ΑΝΟΙΧΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της 15/2/18, ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ : «ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΘΗΡΑΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ «

Φεβρουάριος 16, 2018

Η πολιτική της αριστεράς είναι απαράμιλλα ενάντια στους φασίστες αλλά αποφεύγει να πάρει θέση εναντίον των μεταναστών που μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε στις πόλεις και στις χώρες μας. Εμείς οι γυναίκες της Δύσης γνωρίζουμε ότι για την κουλτούρα και την θρησκεία τους θεωρούμαστε όλες πουτάνες. Νεότερες ή μεγαλύτερες, μεσήλικες και ηλικιωμένες είμαστε πιθανά θύματά τους. Αυτοί είναι άντρες και δεν μας δημιουργούν μόνο ανασφάλεια, αλλά άγχος και τρόμο.

«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ»

ΠΗΓΗ : Καθεστωτική εφημερίδα Diretto da Belpietro


Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ.

«Hevalen» στην κουρδική γλώσσα, θα πει σύντροφος.

Φεβρουάριος 13, 2018

 

Δευτέρα 19/2, 17:30, στη Βενετία (Aula Morelli, c/o Palazzo Malcanton Marcorà), παρουσίαση του βιβλίου

«HEVALEN» – Γιατί πήγα στη Συρία να πολεμήσω το ISIS.

Εισηγητής / συγγραφέας : Davide Grasso.

O Davide Grasso αφηγείται βήμα προς βήμα κάθε στάδιο της διαδρομής που επέλεξε να ακολουθήσει, ξεκινώντας από τη σφαγή του Μπατακλάν στο Παρίσι και την σημασία που αυτό είχε για την Ευρώπη.

Είναι η ιστορία του Tirej, όνομα μάχης του Davide στις YPG, μονάδες λαϊκής προστασίας που  πλαισιώνονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στις οποίες κατατάχτηκε το 2016.

Το ταξίδι του ξεκινάει από την Τουρκία με κατεύθυνση την Παλαιστίνη, περνώντας από την Ιορδανία στο Ιράκ, για να καταλήξει στη Συρία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα , όπως τη δύναμη της θρησκείας και τη βία, την προσφυγιά, όλα απότοκα του πολέμου που λαμβάνει χώρα στη μέση ανατολή τα τελευταία χρόνια.

Το βιβλίο του είναι μια ζωντανή μαρτυρία για τον κόσμο του σήμερα, ένα κόσμο γεμάτο πληγές, με δυσοίωνες προοπτικές. Επίσης το βιβλίο θέτει περίπλοκα ερωτήματα που βασανίζουν χιλιάδες ανθρώπους : Πώς θα καταλήξει η κατάσταση στην Ευρώπη ; Στη Συρία ; Και ποιο είναι το μέλλον της δημοκρατική ομοσπονδίας της Β.Συρίας ;

Ο συγγραφέας μόλις επέστρεψε από ένα ακόμα ταξίδι στο Ιράκ και στη Συρία στα πλαίσια της συνάντησης της  αντιπροσωπείας αλληλέγγυων Ιταλών με την δημοκρατική ομοσπονδία της Β. Συρίας. Από την συνάντηση αυτή υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση στη βόρεια Συρία, και στην Μ.Ανατολή ευρύτερα, και κυρίως για τις τουρκικές επιθέσεις στο καντόνι του Αφρίν.

 

#DefendAfrin #NoFlyZone4Afrin #NoFlyZone4Rojava#ErdoganNotWelcome #FreeOcalan #FreeKurdistan #BijiRojava#BijiSerokApo

ΠΗΓΗ


Τορίνο : 17/2 στις 4μμ, Πορεία και συγκέντρωση έξω από τις φυλακές.

Φεβρουάριος 13, 2018

Την ημέρα της πρωτοχρονιάς , έξω από τις φυλακές Vallette του Τορίνο μια παρέα φίλων αλληλέγγυων στους κρατούμενους βρέθηκε αντιμέτωπη με την αστυνομία ρίχνοντας τους πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ εκείνοι απαντούσαν με δακρυγόνα και ξύλο. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Έξι άτομα προσήχθησαν και ένας από αυτούς ο Marcello φυλακίστηκε.

Στην Αurora του Τορίνο, η κρατική καταστολή -συχνά με την βοήθεια ελικοπτέρων- έχει γίνει ασφυκτική.

Οι φυλακές του Τορίνο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και «επαναπροώθησης» είναι γεμάτα από τους πιο φτωχούς και καταπιεσμένους αυτής της πόλης, κι αυτό είναι κάτι που δεν ανεχόμαστε.

Να μάθουμε να τους πολεμάμε όλοι και όλες μαζί.

Για όσους.ες δεν έχουν άδεια παραμονής, για όσους.ες δεν έχουν μόνιμη δουλειά, για όσους.ες δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο και διαλέγουν να κάνουν καταλήψεις, για όσους.ες επαναστατούν ενάντια στον κόσμο αυτό και του πετούν πέτρες και μπουκάλια :

Πορεία το Σάββατο στις 17/2, 4μμ στο σταθμό του τραίνου Ceres του Τορίνο και συγκέντρωση έξω από τα τείχη της φυλακής την Κυριακή 18/2, 5μμ στο τέρμα της γραμμής 3 του τραμ.


Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης/δράσης το Σαββατοκύριακο 23-24-25 Φεβρουαρίου ενάντια στην νέα απαγόρευση καταλήψεων στο Βέλγιο

Φεβρουάριος 10, 2018

 

Το καλοκαίρι του 2017 ένας νέος νόμος ψηφίστηκε στο Βέλγιο για να καταστήσει την πρακτική της κατάληψης παράνομη. Το φθινόπωρο εφαρμόστηκε ο νόμος αυτός.

Θα θέλαμε να καλέσουμε σε ένα διεθνές σαββατοκύριακο αλληλεγγύης ενάντια στο νέο νόμο. Επειδή οι αυτόνομοι χώροι απειλούνται διεθνώς, επειδή δεν θα σταματήσουμε ποτέ να υποστηρίζουμε τους χώρους μας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 23 – 24  – 25,  2018

ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΛΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

ΠΗΓΗ


Schmitten, Ελβετία – Εμπρηστική επίθεση στην Implenia, που εμπλέκεται στην κατασκευή των φυλακών του Bässlergut

Φεβρουάριος 8, 2018

 

Τη νύχτα της 14ης προς 15η Ιανουαρίου τοποθετήθηκαν και πήραν φωτιά προσανάμματα πάνω στα λάστιχα των οχημάτων που ανήκουν στην κατασκευαστική εταιρία Implenia  στο Schmitten (Fribourg Canton).

«Extreme αριστεροί βάνδαλοι ξανά»

Με οποιαδήποτε ταμπέλα μας βάζουν, προσπαθούν απλά να μας αποσπάσουν από αυτό που θέλουμε πραγματικά να μεταδώσουμε. Είμαστε μια παρέα φίλων που μπούχτισαν με την παθητική αποδοχή των μηχανισμών καταπίεσης που κυβερνούν και καταστρέφουν τον κόσμο. Συζητάμε συχνά για το τι μας αποσπά και τι μπορούμε να κάνουμε για να εναντιωθούμε σε αυτό.

«Έλα τώρα! Είναι απλά μια ελάχιστη πράξη βανδαλισμού!»

Η απόφασή μας να επιτεθούμε στην Implenia δεν ήταν τυχαία. Η Implenia είναι μία από τις πιο σημαντικές εταιρίες που παίρνουν μέρος στην επέκταση των φυλακών για ξένους στο «Bässlergut» του Basle.

Δεν θα ανεχθούμε άλλο το γεγονός πως εταιρίες αποκομίζουν κέρδη φυλακίζοντας και απελαύνοντας ανθρώπους.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε εξαγριωμένοι. Μικρή σημασία έχει αν είμαστε 15, 25, 45 ή 75 χρονών, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να μείνουμε άπραγοι, με όλο αυτό το θυμό μέσα μας.

Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς αν μας χώρισαν από τους φίλους μας που απελάθηκαν (ή «επέστρεψαν πίσω στα σύνορα» σύμφωνα με τα λόγια των πολιτικών);

Είμαστε θυμωμένοι με όλους αυτούς που αποδέχονται και υποστηρίζουν αυτά τα σκατά και με αυτούς που όπως η Implenia βγάζουν κέρδος από όλο αυτό.

Δεν θέλουμε να παραιτηθούμε ή να συμμορφωθούμε στους κανόνες ούτε θέλουμε να προσποιηθούμε πως όλη αυτή η κατάσταση δεν συμβαίνει. Θέλουμε να εκφράσουμε τον θυμό μας και να εναντιωθούμε στην κυριαρχία με τρόπο ενεργητικό.

«Αλλά πράξεις σαν αυτήν δεν οδηγούν πουθενά. Τι ακριβώς προσπαθείτε να καταφέρετε;»

Οι άμεσες δράσεις όπως αυτή είναι ένας από τους πολλούς τρόπους να προκαλέσεις ρωγμές στη δημόσια εικόνα αυτών των εταιρειών στοχεύοντας τα αυτοκίνητά τους, τις μπουλντόζες και τα ναυπηγεία τους. Αν γίνονται στόχος σαμποτάζ πάντα και παντού, σύντομα δεν θα μπορούν πια να επιδεικνύουν τις πινακίδες με τα λογότυπα τους παντού. Λιγότερη διαφήμιση = λιγότερα κέρδη.

Επιπλέον οι εταιρείες αυτές έτσι αναγκάζονται να ξοδεύουν πολλά χρήματα για την επισκευή και την αγορά καινούργιων οχημάτων. Χάνουν κέρδη επειδή δεν έχουν πια αυτοκίνητα, μπουλντόζες και άλλα οχήματα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία κριτική για το σύστημα των φυλακών και τον μηχανισμό απελάσεων όσον αφορά την κοινωνία συνολικά. Τα μέσα ενημέρωσης παραληρούν στις ειδήσεις και προκαλούν συναισθηματισμούς αλλά δεν ασκούν καμία σε βάθος κριτική. Θα θέλαμε να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά και να δείξουμε πως πολλά σημαντικά πράγματα συμβαίνουν με την άμεση δράση. Και άλλες μορφές δράσης είναι επίσης μέρος της αντίστασης ενάντια στον κόσμο της καταπίεσης και δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές. Ίσως η μιντιακή καμπάνια που χτίζεται γύρω από αυτές τις άμεσες δράσεις να φωτίσει το εύρος των δράσεων αντίστασης, μικρές ή μεγάλες, ειρηνικές ή συγκρουσιακές.

Τέλος ελπίζουμε ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευές όπως αυτή του Bässlergut στο Basle, αστυνομικά τμήματα στην Ζυρίχη, κρατικές και άλλες φυλακές θα φοβούνται για την εικόνα και τα κέρδη τους και θα λύσουν τα συμβόλαιά τους.

«Αλλά είμαστε μια χαρά εδώ, γιατί γκρινιάζεις συνέχεια;»

(…) Αλλά ακόμα και στην «όμορφη και τέλεια» Ελβετία, πολλοί άνθρωποι βρίσκονται πραγματικά στα σκατά. Μόνο που ο πόνος τους είναι συνήθως αόρατος. Για παράδειγμα πέρσυ δώδεκα άνθρωποι πέθαναν στη φυλακή, οι περισσότεροι αυτόχειρες, το οποίο δείχνει και το βαθμό απελπισίας των φυλακισμένων. Παραθέτουμε μια λίστα, σίγουρα ημιτελή:

  • Τον Νοέμβρη μία 61χρονη γυναίκα αυτοκτόνησε στις φυλακές του Thun
  • Στις 7 Δεκέμβρη ένας 21χρονος αυτοκτόνησε στις φυλακές της Berna
  • Τον Φεβρουάριο δύο άνθρωποι αυτοκτόνησαν στις φυλακές Muttenz κοντά στο Basle
  • Τον Ιούνιο ένας 29χρονος άνδρας αυτοκτόνησε στις φυλακές του Champ-Dollon στη Γένοβα
  • Τον Ιούλιο ένας άνδρας κρεμάστηκε στις φυλακές “La Croisée” κοντά στο Orbe
  • Τον Σεπτέμβρη ένας κρατούμενος αρνήθηκε να πάει πίσω στο κελί του μετά τον προαυλισμό στις φυλακές Bochuz, ανέβηκε στην οροφή και απείλησε ότι θα αυτοκτονήσει. Έπειτα τον πιάσανε οι φύλακες, τον βάλανε στην απομόνωση και τον πέταξαν στο κελί του την ίδια μέρα.
  • Στις 24 Οκτώβρη ένας 23χρονος άνδρας πέθανε στις φυλακές «Blecherette” στη Λωζάνη κάτω από ύποπτες συνθήκες.
  • Στις 25 Οκτώβρη ένας 61χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στις φυλακές “Farera” στο Ticino

Η λίστα αυτή είναι οδυνηρή και σίγουρα ημιτελής. Αλλά δείχνει μια συνεχιζόμενη βαρβαρότητα και αυτό αποτελεί σημαντικό λόγο για να ξεσηκωθούμε ενάντια στο σύστημα εγκλεισμού. Για παράδειγμα να επιτεθούμε σε αυτούς που χτίζουν τις φυλακές.

Για ένα κόσμο με όσο το δυνατόν λιγότερη καταπίεση και κυριαρχία!

ΠΗΓΗ


ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ !

Φεβρουάριος 7, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 3/2 στη Macerata, ένας φασίστας πυροβολεί στο δρόμο εναντίον ατόμων, των οποίων το «λάθος» είναι ότι γεννήθηκαν με σκούρο χρώμα δέρματος. Πρόκειται για μια δειλή και πολύ σοβαρή πράξη που συνδέεται άμεσα με την φασιστική ιδεολογία και πρακτική. Και ως τέτοια εκλαμβάνεται και πρόκειται να αντιμετωπιστεί.

Υπάρχουν φωνές που θέλουν να υποβαθμίσουν το γεγονός , αναφέροντας το ως μεμονωμένο ή σπάνιο περιστατικό από κάποιον «τρελό».  Προκειμένου να βρουν μια αιτία για να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο, συνδέουν το γεγονός με το τραγικό συμβάν της δολοφονημένης κοπέλας πριν από 5 ημέρες (από κάποιον νιγηριανής καταγωγής σύμφωνα με τα καθεστωτικά). Έτσι για ακόμα μία φορά, το δολοφονημένο σώμα μιας γυναίκας χρησιμοποιείται κατ’αυτόν τον τρόπο δίνοντας έτσι χώρο στην φασιστική προεκλογική προπαγάνδα να αλωνίσει.

Ο Ιταλικός τύπος μιλάει για τον δολοφόνο, κι όχι για τα θύματα του. Πόσο κοστίζει η ζωή ενός ανθρώπου ; Εξαρτάται από το που έχει γεννηθεί. Δεν έχει αξία η ζωή των ανθρώπων μέσα στα εργατικά γκέτο, δεν αξίζει η ζωή των ανθρώπων μέσα στις «βάρκες της ελπίδας» που τους μεταφέρουν στα νερά της Μεσογείου. Δεν αξίζει η ζωή τους στους δρόμους των πόλεών μας. Η ζωή σου δεν έχει αξία αν είσαι εργάτης, μετανάστης, αν κατοικείς εκτός αστικών κέντρων. Το μόνο που μετράει σε αυτή την κοινωνία είναι ο ρόλος που παίζεις στην χρηματοπιστωτική αλυσίδα. Οι φασίστες το ξέρουν, και ο δικός τους ρόλος ανέκαθεν ήταν να οχυρώνονται πίσω από την αρχαία ρήση του διαίρει και βασίλευε.

Στην Torpignattara, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Ρώμης, και σε άλλες πόλεις, τα φασιστικά μορφώματα la Lega, Fratelli d’Italia, Casapound, Forza Nuova, και πολλά άλλα, κινητοποιούνται για να εδαφικοποιήσουν την ισχύ τους, κάτι που στοχοποιεί τις ζωές όλων μας. Η δράση τους επικεντρώνεται στην ρητορική περί αλληλοβοήθειας, μόνο για ιταλούς πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη, σε βίαιες επιθέσεις εναντίον προσφύγων και όχι μόνο. Έχουν περάσει μόνο λίγες εβδομάδες από τότε που χτυπήθηκε ένας άνθρωπος από το Μπαγκλαντές, από μια ομάδα 18χρονων φασιστών, στους δρόμους της γειτονιάς μας, και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά περιστατικά.

Μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν δεν μπορούμε να γυρίσουμε το κεφάλι και να αδιαφορήσουμε. Όσα συνέβησαν στη Macerata αποτελούν ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Από τη μία πλευρά υπάρχουν αυτοί που εύχονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους να πνίγονται στη θάλασσα, να βασανίζονται, ή να δολοφονούνται στους δρόμους. Αυτοί που θέλουν τις ζωές μας πίσω από συρματοπλέγματα, να είμαστε όμηροι του ένοπλου στρατού. Αυτοί που επιθυμούν έναν κόσμο στον οποίο η διαφορετικότητα και η ελευθερία,  θυσιάζονται στον βωμό  ψευδεπίγραφων εθνικών συμφερόντων, που πάντα ήταν τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών. Οι φασίστες, δεν είναι πλέον ανεκτοί στις γειτονιές μας. Δεν θα γίνουν ποτέ ανεκτοί.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κι αυτοί που χτίζουν την αλληλεγγύη μέρα με τη μέρα, που αυτοοργανώνονται και παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Αυτοί που δρουν συλλογικά και πραγματώνουν την αυτοδιεύθυνση.

Αυτές οι δύο πλευρές είναι ασυμβίβαστες και πρέπει να διαλέξουμε με ποια πλευρά θέλουμε να είμαστε.

Καλούμε σε κινητοποίηση με αφετηρία τις γειτονιές μας, να φωνάξουμε δυνατά ότι δεν ανεχόμαστε πλέον την παρουσία αυτών των δολοφόνων στους χώρους μας, ότι η Ρώμη αποκηρύσσει τον ρατσισμό, τους φασίστες και τις πρακτικές τους. Καλούμε όλους και όλες να παρευρεθούν. Να κάνουμε σαφές ότι σε κάθε δρόμο της πόλης, κάθε μέρα, όπου και να βρισκόμαστε, θα απαντάμε με κάθε μέσο στη φασιστική βία, στην υποκριτική φασιστική αφήγηση, και στα σχέδια τους για τον κόσμο και την κοινωνία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 18:00

ΠΛΑΤΕΙΑ R. MALATESTA

Φεβρουάριος 2018
TORPIGNATTARA SOLIDALE

ΠΗΓΗ


ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ EREBO

Φεβρουάριος 4, 2018

 

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ EREBO

Αλληλεγγύη σε όλ@ τα@ διωκόμεν@ αναρχικ@ στις νότιες περιοχές της Βραζιλίας.

Καλούμε για εκτεταμένη δράση τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο ως απάντηση στην επιχείρηση Erebo.

Το 2017, η αστυνομία του Porto Alegre ξεκίνησε την «επιχείρηση Erebo» για να ασκήσει διώξεις σε αναρχικούς και ελευθεριακούς χώρους. Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι το κράτος θέλει να εκτοπίσει όσα άτομα μετατρέπουν τις ιδέες τους σε αληθινή απειλή.

Καμία επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη. Με αφορμή αυτό, καλούμε σε άμεσες απαντήσεις, από όλες τις γωνίες του κόσμου, ενάντια στον εχθρό. Δεν θα περιμένουμε δειλά σε θέση άμυνας, αναμένοντας το επόμενο χτύπημα της αστυνομίας.

Ας διαδώσουμε την ιδέα σε όλες τις κυριαρχούμενες περιοχές σαν τη φωτιά της αήττητης επανάστασης. Ας μεταφερθούν σαν άνεμος τα επαναστατικά λόγια σε όλο τον κόσμο.

Ας γίνουμε δημιουργικοί.

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ!
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ!

«Είμαστε αναρχικ@, αγαπάμε την ελευθερία και ναι, απεχθανόμαστε όλες τις αξίες και θεσμούς της πολεμικής μηχανής που ονομάζεται καπιταλισμός και πολιτισμός»

ΠΗΓΗ


Leipzig, Γερμανία: Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα  στο Connewitz με μπογιές και πέτρες

Leipzig, Φεβρουάριος 3, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βράδυ στις 2 Φεβρουαρίου 2018 επιτεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα της οδού Biedermann στο Leipzig Connewitz με μπογιές και πέτρες.

Η αστυνομία της Γερμανίας παίζει σημαντικό ρόλο στα ολοένα και χειρότερα κύμματα καταπίεσης ενάντια στο αντιφασιστικό και αντιεξουσιαστικό κίνημα. Η επονομαζόμενη ‘police post’ στο Leipzig Connewitz δημιουργήθηκε το 2014, ως απάντηση στις προσπάθειες των κατοίκων του Leipzig να παλέψουν ενάντια στην αύξηση των ενοικίων και της καταπίεσης, καθώς και – ως απάντηση –  στις διάφορες επιθέσεις σε κρατικά ιδρύματα. Ο ανακοινωμένος στόχος ήταν να φέρουν ειρήνη σε μία επαναστατημένη περιοχή αναπτύσσοντας επαγγελματικές δυνάμεις.

Η αστυνομία δεν έχει τον ρόλο του «φίλου και βοηθού», τουλάχιστον για τους κάτοικους του Connewitz. Τις περισσότερες φορές αποκαλούνται «φίλοι» από τους κατόχους ιδιοκτησίας, οι οποίοι, σε βάρος των ανθρώπων που ζουν εδώ, προωθούν τον εξευγενισμό της γειτονιάς. Βοηθούν τους φασίστες όταν πραγματοποιούν επιθέσεις. Η «ασφάλεια» της αστυνομίας λειτουργεί μόνο για τους επενδυτές και τους επαγγελματίες. Αυτοί που διασφαλίζουν την εκμετάλλευση της κοινωνίας και τη συνεχόμενη εκμετάλλευση αυτής από τον καπιταλισμό,  που απελαύνουν τους πρόσφυγες και κυνηγούν τους αντιφασίστες, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μένουν στο Connewitz.

Υπερασπιστείτε τις γειτονιές σας ενάντια στον εξευγενισμό, τους φασίστες και τους μπάτσους!

ΠΗΓΗ


Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη από το Malmö

Ιανουάριος 26, 2018

 

 

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia που κάηκε από τους ναζί στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου από την αναρχική συλλογικότητα SödrⒶ Klubben στο Malmö, Σουηδία.

 

Ενάντια σε κάθε είδους εθνικισμούς!

Όχι στα σύνορα, όχι στα έθνη!

Αντιφασισμός σημαίνει επίθεση!

SödrⒶ Klubben

ΠΗΓΗ

 

css.php